کد خبر: 1176794
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۰
دفاع از جزایر ایرانی خلیج‌فارس در چه سطحی است؟
پس از رزمایش نیروی هوایی ارتش در ابتدای مرداد ماه که شامل اجرای عملیات‌هایی روی جزایر ایرانی در خلیج‌فارس هم بود و پس از رونمایی از موشک قدرتمند ضدکشتی شهید ابومهدی که با توانمندی‌های بالاتر در نمونه تولیدی به طور انبوه به ارتش و سپاه تحویل داده شد
سجاد مفیدی
پس از رزمایش نیروی هوایی ارتش در ابتدای مرداد ماه که شامل اجرای عملیات‌هایی روی جزایر ایرانی در خلیج‌فارس هم بود و پس از رونمایی از موشک قدرتمند ضدکشتی شهید ابومهدی که با توانمندی‌های بالاتر در نمونه تولیدی به طور انبوه به ارتش و سپاه تحویل داده شد، نیروی دریایی سپاه رزمایشی مختص محدوده جزایر ایرانی موجود در خلیج‌فارس در هفته گذشته برگزار کرد. این سلسله تحرکات نیرو‌های نظامی کشور در پاسخ به یاوه‌گویی‌های مجدد رژیم حاکم بر امارات عربی جنوب ایران نسبت به مالکیت برخی از این جزایر که متأسفانه با حمایت ضمنی یکی از کشور‌های بزرگ مدیون جمهوری اسلامی ایران همراه شد، نشان می‌دهد ایران اسلامی در حفظ تمامیت ارضی خود با کسی تعارف ندارد و اگر مدعی اراضی از دست رفته خود در رژیم‌های پادشاهی خودفروخته قاجار و پهلوی نیست، دلیلی بر کوتاه آمدن در مقابل ادعا‌های ریز و درشت امروز حکام خرد کشور‌های اطراف هم نیست. 
 
 دفاع مستقل در ابوموسی
یکی از کلمات کلیدی شنیده شده در این رزمایش، ایجاد قابلیت دفاع مستقل در جزیره ابوموسی بود، به این معنی که امکانات و تجهیزات جدید مستقرشده در این جزیره به اندازه‌ای کافی است که بتوان از آن به خاک دشمن فرضی هم یورش برد. استحکامات و مواضع مختلف متناسب با تسلیحات سبک و سنگین از سامانه‌های ضدزره تا توپخانه صحرایی و راکت‌های فجر و انواع سامانه‌های موشکی و باند پروازی برای پذیرش هواپیما‌های ترابری سنگین از جمله مواردی بود که در این رزمایش مورد استفاده قرار گرفت. بر اساس اطلاعات منتشرشده چیدمان دفاعی جزیره ابوموسی به نحوی شکل داده شده است که امکان دفاع مستقل و مناسب از سه جهت را با فرض حمله همزمان هوایی و دریایی دشمن تا رسیدن نیرو‌های کمکی داشته باشد. این گفته‌ها نشان می‌دهد طبعاً واحد‌های پدافند هوایی هم در این جزیره باید مستقر باشد که به نظر می‌رسد جزو لایه‌های پنهان دفاعی است که از آن‌ها تصویری منتشر نشد. 
 موشک‌های ۶۰۰‌کیلومتری روی شناور‌ها
در این رزمایش شناور‌های یگان ویژه شهید حججی با موشک برد بلند ۶۰۰‌کیلومتر برای دفاع از حریم جزیره حضور داشتند. این برای اولین بار بود که خبر حضور عملیاتی شناور‌هایی با برد موشکی دو برابر نسبت به قبل داده می‌شد. تا پیش از این گونه پایه موشک قدیر با برد ۳۰۰‌کیلومتر دوربردترین موشک منصوب بر شناور‌های سپاه بود، البته از قابلیت نصب موشکی با برد ۷۵۰‌کیلومتر روی برخی شناور‌ها هم خبر داده شده بود، اما حضور عملیاتی شناور‌های یگان ویژه شهید حججی با موشک جدید برگ مهمی به توان دفاعی واحد‌های شناور مستقر در جزایر افزود که در صورت بروز حماقت دشمن، یگان‌های حاضر دست بلندی به وسعت کل خلیج‌فارس دارند. 
 موشک ۱۰۰۰‌کیلومتری در ساحل
در گزارش خبری رسانه ملی از عمق دفاعی هزار‌کیلومتری در جزیره ابوموسی خبر داده شد. آنچه می‌تواند برای این قابلیت مورد گمانه‌زنی قرار گیرد، انتقال موشک‌های ارزشمند ضدکشتی کروز شهید ابومهدی به این منطقه است. نسخه تولید انبوه این موشک در روز‌های قبل از رزمایش به طور رسمی به نیروی دریایی ارتش و سپاه تحویل داده شد. این موشک با برد بیش از هزارکیلومتر به سامانه‌های جدیدی نسبت به نمونه رونمایی‌شده در سال ۱۳۹۹ تجهیز شده و قابلیت طی مسیر‌های پیچیده و حتی اصابت به هدف از سمت مخالف را دارد. همچنین به واسطه سامانه‌های هدایت و ناوبری موجود در این موشک، امکان درگیرشدن با اهداف زمینی و طی مسیر بر فراز عوارض زمینی هم برای این موشک ضدکشتی فراهم شده است که جهشی در توانمندی یک موشک ضدکشتی محسوب می‌شود. در نتیجه در صورت استقرار موشک‌های ابومهدی در جزایر ایرانی خلیج‌فارس تا عمق راهبردی هزارکیلومتری، مراکز و تأسیسات دشمن در کنار کشتی‌های آن مورد تهدید قرار می‌گیرد. 
 قدیر و فتح با برد بیشتر مستقر در جزایر
یکی از اخبار منتشرشده در این رزمایش به‌کارگیری نسخه‌های جدیدی از موشک ضدکشتی قدیر با برد ۴۰۰ و فتح با برد ۳۰۰‌کیلومتر بود. قدیر موشکی کروز از خانواده نور/قادر بود که با برد ۳۰۰‌کیلومتر در میانه دهه ۱۳۹۰ معرفی شده بود. حال بهسازی این موشک سبب افزایش بیش از ۳۰ درصدی برد آن و رسیدن به برد ۴۰۰‌کیلومتر شده که در کنار سامانه‌های شناسایی پهپادی امکان درگیری با دشمن از این برد قابل توجه را برای شناور‌ها و سکو‌های ساحلی فراهم می‌کند. موشک بالستیک فتح به عنوان یک عضو از خانواده فاتح در سال‌های گذشته با برد ۱۲۰‌کیلومتر در نیرو‌های مختلف ارتش و سپاه با پرتابگر متحرک شش‌تایی عملیاتی شده بود. حال معرفی نسخه جدید این موشک با برد بیش از دو برابر و استقرار پرتابگر‌های متحرک آن در جزایر خلیج‌فارس نوید امکان اجرای آتش‌های منحنی و نقطه‌زن در برد قابل توجه ۳۰۰‌کیلومتر را علیه اهداف مستقر در ساحل و اهداف ارزشمند در عمق خاک دشمن می‌دهد. این موشک‌های بالستیک به واسطه سرعت بیش از سه تا چهار برابر سرعت صوت خود نیشی زهرآلود در برابر سامانه‌های دفاعی دشمنان محسوب می‌شوند که دفاع در برابر آن‌ها کار هر سامانه‌ای نیست. 
 رسیدن نیرو‌های کمکی در ۱۵ دقیقه
در رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه، یکی از نقشه‌های تمرین‌شده انتقال سریع گردان‌های عملیاتی بسیج به منطقه نازعات و جزایر ایرانی خلیج‌فارس برای تقویت خطوط دفاعی بود. بیش از هزارو ۵۰۰ رزمنده توسط بالگرد‌های نیروی دریایی و هواپیما‌های ترابری نیروی هوافضای سپاه در مدتی کمتر از ۱۵ دقیقه از ساحل کشور به جزایر منتقل شدند و در مواضع پیش‌بینی‌شده از قبل قرار گرفتند و بلافاصله اجرای آتش علیه دشمن را آغاز کردند. طبعاً این بخش کوچکی از توان انتقال نیرو توسط سپاه است که قبلاً هم در رزمایش‌های پیامبر اعظم (ص) در سال‌های اخیر مکرراً تمرین شده است. مواضع از‌پیش‌تعیین‌شده و تسلیحات متنوع برای مقابله با واحد‌های شناور و نیرو‌های پیشرو دشمن در طراحی‌های مختلف در جزایر ایرانی ایجاد شده است تا آمادگی دفاع مستحکم در برابر هرگونه بدخواهی را داشته باشند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
الهام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
0
1
اسم جزیره بوموسی است
الف ندارد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها