کد خبر: 1139788
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
همسویی کشور‌های عربی با امریکا  موجب بالارفتن تلفات جانی در زلزله سوریه شده است
همسویی ناجوانمردانه چند روز بعد از حادثه زلزله شدید در دو کشور ترکیه و سوریه، رئیس مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد) اعلام کرد: ۶۵کشور جهان در حال ارسال کمک به این کشور هستند و تعداد نیرو‌های اعزامی ۱۶‌هزارو۴۰۰ نفر است. این مرکز همچنین اعلام کرد: تهیه سرپناه در اولویت قرار گرفته و تاکنون حدود ۶۵‌هزار چادر و بیش از ۳۰۰‌هزار پتو و سایر اقلام از جمله بخاری به مناطق حادثه‌دیده ارسال شده است.
محبوبه قربانی

این اتحاد از جانب کشور‌ها جای قدردانی دارد چراکه ترکیه هم یک کشور اسلامی و برادر ماست، اما غفلت کشور‌های غربی و عربی در منطقه از کمک به مردم سوریه جای تأسف دارد چراکه تلفات و خسارت‌های ناشی از زلزله در سوریه نیز چشمگیر است و این کشور نسبت به ترکیه کمک بیشتری نیاز دارد چراکه زلزله زمانی اتفاق افتاد که شرایط بهداشتی آن فروپاشیده و بسیاری از مناطق سوریه برق نداشت. چاه‌های نفت و منابع تأمین غذایی آن از سوی نظامیان اشغالگر امریکایی در شرق فرات سرقت شده بود.
در چنین شرایطی کشور‌های ثروتمند عربی در رقابت برای امدادرسانی به آسیب‌دیدگان زلزله ترکیه، فقط نظاره‌گر وضعیت سخت در سوریه هستند و اگر همه دولت‌های عربی به وظیفه انسانی خود عمل می‌کردند در آن صورت بنیامین نتانیاهوی دروغگو ادعا نمی‌کرد سوریه از دولت فاشیستی کودک‌کش اسرائیل درخواست کمک کرده است، هر چند این ادعا بلافاصله از سوی یک منبع مسئول سوری با طرح این سؤال پاسخ داده شد که چطور دولت سوریه می‌تواند از رژیمی که در طول دهه‌ها و سال‌های گذشته در قتل شهروندان سوری مشارکت داشته است، تقاضای کمک کند؟ آنرا رد کرد.
همسویی کشور‌های عربی در تحریم علیه سوریه و‌سنگ‌اندازی در کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان سوریه
حسین محمدی‌اصل، کارشناس ارشد مطالعات منطقه‌ای در پاسخ به چرایی همسو شدن کشور‌های عربی با امریکا و رژیم‌صهیونیستی می‌گوید: «اگر به تاریخ برگردیم سوریه همواره برخلاف مشی سازشکارانه و روحیات غرب‌گرانه دولت‌های عربی منطقه به خصوص عربستان‌سعودی، حرکت کرده و تفاوت خودش را در رویکرد با دیگر کشور‌های عربی به نمایش گذاشته است، لذا انگیزه کشور‌های عربی در منطقه‌گرایی و همگرایی خودشان متأثر از رویکرد‌هایی است که در حال حاضر عربستان‌سعودی آن را تئوریزه و عملیاتی می‌کند، لذا هر گونه مقاومتی را برنمی‌تابند و فرقی نمی‌کند آن کشور عراق باشد یا سوریه.»
محمدی‌اصل با اشاره به سنگ‌اندازی برخی دولت‌های عربی در کمک به آوارگان سوریه گفت: «عربستان‌سعودی به دنبال رقابت منطقه‌ای است و در حوزه اقتصادی در تعامل با رژیم‌صهیونیستی هم طرح و برنامه‌هایی دارد. سوریه در حال حاضر در پازل عربستان تعریف نمی‌شود، چون گفتمان تکفیری‌گری و داعش را به چالش کشیده و بعد از اعلام پایان داعش از سوی شهید سلیمانی، شاهد تشدید فشار‌های امریکا، رژیم‌صهیونیستی و دولت‌های عربی بر دولت بشار اسد بوده‌ایم و هستیم. حالا آنچه مشهود است اینکه انسانیت و حقوق بشر از دولت‌های عربی فاکتور گرفته شده است، به همین دلیل در کمک‌رسانی به مردم سوریه کم‌کاری می‌کنند و حتی شاهد سنگ‌اندازی و ممانعت از رسیدن برخی از کمک‌ها به این مناطق هستیم.» وی در ادامه گفت: «طرف مقابل اعلام کرده است برای ۱۸۰ روز برخی از تحریم‌های خزانه‌داری امریکا را لغو کرده است ولی نارسایی‌ها وجود دارد و همین می‌طلبد تا نهاد‌های حقوق بشری سازمان ملل ورود کنند، اما به دلیل دستوری بودن و کنترل از بیرون تا امروز اقدام قابل توجهی از سوی این سازمان انجام نشده است.»
اثبات دروغگویی لغو تحریم‌ها با بالارفتن تلفات جانی در‌سوریه
محمدی‌اصل درباره ادعای لغو تحریم از سوی دولت امریکا گفت: «زلزله سوریه چهره و هویت انسان‌کش و قلدر امریکایی‌ها را بار دیگر به نمایش گذاشت، هر چند آن‌ها با لغو تحریم‌ها به دنبال تطهیر چهره خودشان هستند، اما بالارفتن آمار تلفات، امریکایی‌ها را بیش از پیش رسوا کرد. در طول این مدت شاهدیم یک کارزار رسانه‌ای از طرف امریکا و همپیمانانش در منطقه راه افتاده است که مدام از کمک‌رسانی به مردم سوریه صحبت می‌کنند، اما واقعیت این نیست و امریکایی‌ها همزمان با اشغال مناطقی از سوریه هیچ اهمیتی برای مردم سوریه قائل نیستند و به رغم این ادعا و ادعای عربستان درباره کمک‌های مالی به سوریه، بحث گرسنگی و تلاش برای تحت فشار قرار دادن دولت بشار اسد با هدف کنار آمدن با خواسته صهیونیست‌ها جدی است.»
کمک امریکایی‌ها جنبه نمایشی دارد، اگر هم باشد به‌تکفیری‌ها و ساکنان تحت اشغال می‌رسد
این کارشناس با اشاره به ادعای کمک ۱۰۰ میلیون دلاری امریکا برای زلزله‌زدگان سوریه گفت: «امریکایی‌ها مدعی شده‌اند ۱۰۰ میلیون دلار برای زلزله‌زدگان سوریه در نظر گرفته‌اند. این میزان اگر صحت هم داشته باشد برای مردم سوریه نیست و برای ساکنان تحت اشغال است که علیه دولت مرکزی سوریه می‌جنگند. از طرفی جالب است این کمک مقایسه شود با اعتراف دونالد ترامپ مبنی بر اختصاص ۹۰ میلیارد دلار و چهار برابری آن از سوی عربستان برای جنگ با سوریه و آوارگی مردم آن! لذا لغو تحریم‌ها تنها جنبه شعاری دارد و تا امروز هر آنچه در منطقه رقم می‌خورد، به نفع بشریت نیست و با هدف تأمین امنیت رژیم‌صهیونیستی دنبال می‌شود.»
ضعف سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی مشهود است
محمدی‌اصل درباره عملکرد سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی می‌گوید: «عدم‌امدادرسانی به مردم زلزله‌زده سوریه به ضعف سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی برمی‌گردد. شرایط در منطقه شمالی سوریه ویژه است چراکه هشت سال درگیر جنگ بوده و زیرساخت‌هایش نابود شده است. همچنین عربستان‌سعودی و رژیم‌صهیونیستی، گروهک‌ها را به شدت مدیریت می‌کنند، به همین دلیل کمک‌رسانی سخت و شرایط حاد و حادتر شده است. بحث دیگر اینکه، طبق حقوق بین‌الملل، مسائل حقوق بشری این مناطق به دلیل اینکه تحت اشغال دولت ترکیه است بر عهده این دولت می‌باشد، اما در شرایط فعلی که دولت ترکیه سعی می‌کند به مردم خودش امدادرسانی کند، این نهاد‌های بین‌المللی هستند که باید تعیین تکلیف کنند، بنابراین ضروری است نهاد‌هایی مثل کمیساریای عالی سازمان مانع از فشار بیشتر بر مردم سوریه شوند.»
وی در آخر گفت: «از یک طرف تلاش امریکا برای انزوای سوریه و از طرفی بی‌مبالاتی دولت‌های عربی کار را برای بشار اسد و مردم سوریه سخت کرده و این غائله باعث افزایش تلفات شده و در این بلوای سیاسی کشور ما نشان داده همیشه کنار مردم سوریه است و خواهد ماند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار