کد خبر: 1127545
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
ناخوانده‌ها و نادیده‌هایی از حیات فکری  و سیاسی آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی
یادمانی که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، اسنادی نادیده از حیات علمی و عملی زنده‌یاد آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی را باز نمایانده است. بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، ناشر «عمار انقلاب»،
 شاهد توحیدی
یادمانی که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، اسنادی نادیده از حیات علمی و عملی زنده‌یاد آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی را باز نمایانده است. بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، ناشر «عمار انقلاب»، از این اثر نفیس روایتی به ترتیب پی آمده دارد:
«کتاب عمار انقلاب، حیات‌نامه فکری و سیاسی علامه محمدتقی مصباح یزدی، از هنگام تولد تا پیروزی انقلاب اسلامی (۱۳۵۷- ۱۳۱۳)، در آستانه سالگرد ارتحال علامه محمدتقی مصباح یزدی، از سوی بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در معرض انتشار قرار می‌گیرد. این اثر به قلم سهراب مقدمی شهیدانی نگارش یافته و در آن برای نخستین‌بار، برخی‌ناگفته‌های تاریخی و اسناد تازه‌یاب منتشر می‌شود که بسیاری از ابهامات تاریخی را حل و فصل می‌کند. رویکرد تبیینی و مستندنگارانه کتاب، موجب آن شده که حیات‌نامه آیت‌الله مصباح یزدی را در دل تحولات تاریخی پیرامونی روایت کند و از این رو، خوانندگان با مطالعه این اثر به اطلاعاتی گسترده دست می‌یابند که آنان را به دل تاریخ پرحادثه دهه ۴۰ و ۵۰ خواهد برد. اسناد و ناگفته‌های تاریخی مندرج در کتاب عمار انقلاب، سرآغازی است بر تحلیل‌های تازه و رهیافت‌های تاریخی جدید پیرامون زندگانی پربار علامه مصباح و تاریخ حوزه و روحانیت در دوران معاصر. این اثر بر پایه برخی اسناد و خاطرات دست اول انتشار یافته و جز در موارد ضروری، از تحلیل و قلم‌فرسایی خودداری شده است تا مخاطب از دریچه منابع دست اول، به مرور زندگی و زمانه علامه مصباح بپردازد. از این جهت، کتاب می‌تواند منبعی برای تولید آثار تفصیلی و تحلیلی بعدی قرار گیرد. علاوه بر اسناد، به جهت تکمیل مباحث و روشن نمودن برخی ناگفته‌ها از زندگی و کارنامه علامه مصباح یزدی، استفاده از محتوای گفتگو‌های تاریخی منتشر نشده با برخی شخصیت‌های حوزوی، از جمله حضرات آقایان: رضا استادی، محمود رجبی، غلامرضا فیاضی، سیدحمید روحانی، حسن منفرد، علی اکبر مسعودی خمینی، علی مصباح و... نیز بر غنای این مجموعه افزوده است. عمار انقلاب به سه تن از اساتید علامه مصباح تقدیم شده است: تقدیم به امام خمینی، علامه طباطبایی و آیت‌الله‌العظمی بهجت که عمار انقلاب پرورش‌یافته مکتب فکری و سیاسی آنان بود. 
کتاب عمار انقلاب، شامل هشت فصل و بخش ضمائم است. پیش از آغاز فصل نخست، پیشینه پژوهش و گاه‌شمار زندگانی آیتالله مصباح از تولد تا ارتحال درج شده است که شامل مروری اجمالی بر زندگانی پرحادثه و خدمات گسترده ایشان است. در این اثر، برخی اسناد تاریخی برای نخستین‌بار انتشار می‌یابد که اشاره به برخی از موارد آن مفید می‌نماید. آیت‌الله از نخستین سال‌های طلبگی، وارد عرصه تدریس و تألیف شد و تا پایان عمر در این کسوت مقدس باقی ماند که نتیجه‌اش تربیت شاگردان و تولید آثار علمی فراوان است. نگارش کتاب الفوائد التقویه، یکی از نخستین آثار علمی ایشان است که همزمان با تحصیل دوره مقدمات، در باب ادبیات عرب (صرف) نگارش یافته است. صفحاتی از این اثر برای نخستین بار در کتاب عمار انقلاب درج شده است. علاوه بر این شاگردی علامه مصباح در محضر آیت‌الله العظمی بروجردی، پیش از این تنها در قالب خاطرات شفاهی بیان شده بود، اما در کتاب عمار انقلاب برای نخستین‌بار، تصویر صفحاتی از تقریرات علمی علامه مصباح از درس خارج آیت‌الله‌العظمی بروجردی تقدیم می‌گردد. این سند مهم، زاویه‌ای جدید در شناخت جایگاه علمی و فضل حوزوی علامه مصباح را بر محققان روشن خواهد ساخت....»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار