کد خبر: 1122882
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
لیست مطالبات خراسان جنوبی‌ها از رئیس‌جمهور آماده شد خراسان جنوبی از جمله استان‌های محروم و کم‌برخوردار کشور به شمار می‌آید که امروز میزبان رئیس‌جمهور است. حالا خراسان جنوبی‌ها مطالبات خود را آماده کرده‌اند تا این‌بار و با حضور رئیس دولت سیزدهم شاید به بخشی از آن‌ها دست پیدا کنند
سجاد مرسلی

خراسان جنوبی از جمله استان‌های محروم و کم‌برخوردار کشور به شمار می‌آید که امروز میزبان رئیس‌جمهور است. حالا خراسان جنوبی‌ها مطالبات خود را آماده کرده‌اند تا این‌بار و با حضور رئیس دولت سیزدهم شاید به بخشی از آن‌ها دست پیدا کنند. بعد از پروژه‌های نیمه تمام که به استخوان در گلو تبدیل شده، به موضوع راه آهن و تأمین نیاز‌ها و تجهیزات و دستگاه‌های بیمارستانی می‌رسیم. ضمن اینکه یکی از مهم‌ترین بحث‌ها برای جلوگیری از بیکاری و مهاجرت تأمین آب است، زیرا با خالی شدن مخازن زیر زمینی هم اکنون ساکنان این منطقه با مشکلات بیشماری مواجه شده‌اند.

امروز رئیس‌جمهور وارد خراسان جنوبی می‌شود و حتماً یکی از مهم‌ترین مطالبات ساکنان این استان مشخص شدن تکلیف پروژه‌های نیمه تمام در مناطق مختلف است. در حال حاضر زمان کلنگ زدن و طرحی را در دستور کار قرار دادن نیست، زیرا آنقدر کار روی زمین مانده که به نتیجه رساندن آن‌ها به سال‌ها زمان و هزاران میلیارد بودجه نیاز است. شروع و پایان پروژه‌های نیمه تمام هم امکانپذیر نیست مگر با یک زمانبندی مشخص و حضور مدیرانی کاربلد که شبانه‌روزی روی آن‌ها نظارت داشته باشند. خراسان جنوبی آنقدر محرومیت و مشکل و کمبود دارد که در سفر دو روزه، رئیس‌جمهور و برخی وزرا فرصت دارند تا از نزدیک آن‌ها را لمس کنند. اما باید در نظر داشت که هرگز با اعتبارات قطره چکانی هیچ کاری به اتمام نخواهید رسید.
پروژه‌های نیمه تمام درد اصلی
طی روز‌های اخیر استاندار و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیداری با معاون اجرایی رئیس‌جمهور داشتند و مطالباتی را مطرح کردند. یکی از این مطالبات که مجمع نمایندگان خراسان جنوبی بر آن اتفاق نظر داشتند بحث عملیات اجرایی راه‌آهن یونسی- قاین و بیرجند بود. آنطور که اعلام شده قرار است رئیس‌جمهور در زمان حضورش در این منطقه از این پروژه بازدید هوایی کند. در کنار راه آهن، باید از بیمارستان‌ها، سوله‌های ورزشی و مراکز فرهنگی و چند بنای دیگر نام برد که از جمله پروژه‌های نیمه تمام و میراث به جای مانده از دولت‌های قبل هستند. در این میان نارضایتی حق مردم است، زیرا آن‌ها خسته شده‌اند از اینکه هر روز صبح چشم باز کنند و ببینند پروژه‌هایی نیمه تمام که گاه بیش از یک دهه از آغاز اجرای آن‌ها گذشته، روبه‌رویشان قرار دارد و هیچ مسئولی کاری برای اتمام آن‌ها نمی‌کند.
نیازمند دستگاه‌های بیمارستانی
نیاز شهرستان‌های خراسان جنوبی به امکانات درمانی بسیار بالاست. چند روز پیش بود که استاندار خراسان جنوبی در دیدار با وزیر بهداشت، کمبود دستگاه‌های تشخیصی درمانی را یکی از معضلات این منطقه عنوان کرد. جواد قناعت، وجود دستگاه‌های پیشرفته را از نیاز‌های ضروری همه بیمارستان‌های استان دانست و گفت: «به خاطر وسعت این استان و پراکندگی بخش‌های آن، بُعد مسافت از مشکلات ویژه مردم منطقه در دسترسی به خدمات درمانی است. یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش تعداد بیماران بستری در زمان شیوع کرونا، همین فاصله طولانی برخی بخش‌ها تا مراکز درمانی بود. دیر اقدام کردن بیماران برای حضور در مراکز درمانی به دلایل مختلف از جمله هزینه سنگین آمد و شد، سبب وخیم شدن اوضاع بیمار می‌شد.» وی تجهیز بیمارستان‌های موجود در شهرستان‌ها به امکانات تشخیص بیماری را لازم خواند و ادامه داد: «امکاناتی همچون سی‌تی اسکن، ام آر آی و سایر تجهیزات بسیار مهم است که باید توجه خاصی به این مسئله داشته باشیم، زیرا بیماران در فشار و تنگنا هستند.»
وی با اشاره به وعده معاون درمان وزیر بهداشت درخصوص تأمین دستگاه ام آر آی برای بیمارستان‌های فردوس، طبس و نهبندان، تسریع در روند تحقق این وعده و ارسال تجهیزات به استان را خواستار شد. ناگفته نماند، زیرکوه تنها شهرستان خراسان جنوبی است که بیمارستان ندارد که با نگاه ویژه رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت، کلنگ ساخت این پروژه در هفته دولت امسال به زمین خورد. در همین رابطه استاندار خراسان جنوبی با اشاره به روند مطلوب کار و انجام امور ساخت بیمارستان، خاطرنشان کرد: «وعده معاونت درمان وزارت بهداشت مبنی بر تأمین تمامی تجهیزات این بیمارستان و بیمارستان شهرستان خوسف برای مردم خراسان جنوبی بسیار حائز اهمیت است.»
دشت‌ها فرو می‌روند
کمبود آب و راه‌های تأمین آن از خواسته‌هایی است که باید رئیس‌جمهور و وزرا نگاه ویژه‌ای به آن داشته باشند، زیرا همین یک مورد می‌تواند از هزاران بیکاری و مهاجرت جلوگیری کند.
بر همین اساس مجتمع آبرسانی آهنگران یکی از پروژه‌های مهم در حوزه آب است که با راه‌اندازی آن بسیاری از روستا‌های تشنه سیراب خواهند شد. حالا درخواست مسئولان خراسان جنوبی این است که برای این پروژه ردیف مستقل اعتباری در نظر گرفته شود تا یک گام مهم در بحث تأمین آب برداشته شود. البته موضوع انتقال آب از خلیج فارس نیز از دیگر موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود. حکایت خشکسالی در خراسان جنوبی تنها به خشک شدن قنوات، کاهش ذخیره سد‌ها و آبرسانی سیار به بیش از ۴۰۰ روستا خلاصه نمی‌شود، بلکه زخم‌های عمیق خشکسالی حالا خود را به دشت‌های خراسان جنوبی رسانده و از مجموع ۳۵ دشت، ۱۸ دشت را در وضعیت ممنوعه و بحرانی قرار داده است. ۹۰درصد از مساحت استان درگیر پدیده خزنده خشکسالی شده و کاهش بارندگی‌ها، خراسان جنوبی را در رده استان‌های دارای تنش آبی شدید قرار داده است. هم اکنون در دشت‌های قاین، خضری دشت بیاض، آرین شهر، بیرجند، سرایان، بشرویه و نهبندان با وجود نصب کنتور هوشمند آب، باز هم وضعیت بحرانی است.
کاهش شدید بارندگی‌ها در کنار اضافه برداشت آب از چاه‌ها، دو دشت سرایان و بشرویه در خراسان جنوبی را در وضعیت فوق بحرانی قرار داده است و دشت‌ها ترک‌هایی تا عمق ۱۰ متر برداشته‌اند. در دشت سرایان اوضاع بحرانی‌تر از سایر دشت‌هاست و فرونشست زمین ۲۰ کیلومتر از این دشت را فرا گرفته است؛ دشتی فوق بحرانی که به فاصله هر هزار متر مربع، یک چاه آب کشاورزی به چشم می‌خورد.
مردم پشتوانه نظام
دولت سیزدهم اگر می‌خواهد همراهی مردم را داشته باشد باید از وعده دادن و فراموش کردن آن‌ها پرهیز کند. انگار این عادت شده که هر دولتی می‌آید وعده‌هایی می‌دهد و می‌خواهد بر اساس آن عمل کند و پیش برود، اما کثرت این وعده دادن و اجرا نکردن آن‌ها سبب کاهش سرمایه اجتماعی می‌شود. موضوعی که مسئولان باید به آن و بحث رابطه مردم با دستگاه‌های دولتی توجه بسیاری داشته باشند. بر همین اساس یکی از مهم‌ترین نیاز‌های جامعه این است که نوع نگاه مردم به وضعیت ادارات و عملکرد آن‌ها عوض شود. شهروندان بیشتر با مدیران و کارمندان دولت ارتباط دارند و فکر می‌کنند کسی که مقابلشان است، رئیس دولت است و در این شرایط، اگر خدمات بر اساس رویکرد مردمی نباشد، اولین نارضایتی از همین جا شروع و در لیست رئیس دولت ثبت می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار