کد خبر: 1110517
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
بی‌تفاوتی بازار ارز به اخبار منفی برجامی در حالی که در گذشته با یک اخم غربی‌ها به مذاکرات هسته‌ای بازار‌ها در ایران دچار نوسان شدید می‌شد، به دلیل جدا شدن حساب و کتاب اداره اقتصاد ایران از ماجرای برجام طی یک سال گذشته، شاهد این مهم هستیم که با وجود قطع شدن ارتباطات برجامی از سوی امریکایی‌ها و اروپایی‌ها و اعلام علنی این خبر، اما بازار ارز در ایران چندان دچار نوسان نمی‌شود، این در حالی است که خیلی‌ها تصورش را هم نمی‌کردند که اداره ایران بدون احیای برجام شدنی باشد، اما طی یک سال اخیر عملکرد دولت سیزدهم باور مذکور را از برد. در این میان رسانه‌های فارسی‌زبان معاند به جای پوشش این دست اخبار مشغول پروپاگاندای تنور سرد ناآرامی‌ها هستند و با پوشش اخبار منفی اقتصادی که ریشه‌اش در تحریم‌های غرب است، در تلاش هستند تنور مذکور خاموش نشود، با وجود این دولت سیزدهم نیز با اجرای طرح‌هایی، چون افزایش حداقل دستمزد کارمندان و مستمری‌بگیران و واگذاری زمین در شهر‌ها برای ساخت‌وساز مسکن در تلاش است آثار منفی تحریم‌ها بر اقتصاد را به حداقل ممکن برساند.
هادی غلامحسینی

هر چند بسیاری از دلسوزان نظام طی یک ماه اخیر تلاش کردند در جامعه آرامش و امنیت را برقرار کنند، اما اشخاص و رسانه‌های خارجی و گاه داخلی که نان خود را در تنور ناآرامی‌ها جست‌وجو می‌کنند، تلاش کردند و همچنان تلاش می‌کنند تنور ناآرامی‌ها سرد نشود، به همین دلیل هر لحظه که احساس می‌کنند تنور در حال سرد شدن است، با هر حیلتی سعی دارند در تنور ناآرامی‌ها بدمند و آتش‌بیار معرکه شوند، به همین دلیل اگر تا دیروز ناآرامی‌ها بر سر حجاب بود، امروز با بزرگنمایی مقوله‌های دیگری، چون هزینه اسکان خانوار و همچنین مطرح‌کردن فاصله حداقل دستمزد نیروی کار با خط فقر تلاش می‌کنند تنور در حال خاموش شدن را مجدداً شعله‌ور یا اینکه حداقل آتش زیر خاکستر را حفظ کنند. در این میان دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی که متوجه جنگ رسانه‌ای مذکور شده‌اند، ضمن توجه به تقویت دستمزد نیروی کار، تسریع در برطرف کردن کاستی‌های مسکن مهر و پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن، واگذاری زمین برای ساخت خانه‌های ویلایی در شهر‌هایی با ویژگی مازاد زمین را در دستور کار قرار داده‌اند.
وقایعی که طی قریب یک ماه اخیر در جامعه رخ داده است برای بسیاری از مردم تلخ و ناگوار تلقی می‌شود، در همین راستا بسیاری از دلسوزان نظام تلاش کرده‌اند در جامعه امنیت و آرامش برقرار شود، اما اشخاصی که نان به نرخ روز‌های ناآرام می‌خورند و منافع خود را در چنین وضعیتی می‌بینند، در این مدت کم هیزم به تنور اختلافات نینداخته‌اند تا تنور منفعت‌طلبی آن‌ها سرد نشود، نمونه این رفتار‌ها هم در رسانه‌های فارسی‌زبان معاند خارج از کشور دیده می‌شود و هم در بین اشخاصی که متأسفانه گاه در کمال تعجب و تأسف و تأثر با بیگانگان هم‌مسیر می‌شوند و فراموش می‌کنند حداقل خطوط مرزی بین خود را با رسانه‌های مذکور مشخص کنند، به هر ترتیب گویا باید گاهی تنور فتنه‌ها روشن شود تا سره از ناسره مشخص شود و در فتنه‌ها اشخاصی که آدمی اصلاً ًتصورش را هم نمی‌کند آتش‌بیار معرکه می‌شوند تا طوفان‌سازی‌شان از یک نسیم و کوه‌سازی‌شان از یک کاه برای همگان یا اهل معنی اظهرمن‌الشمس شود.
به هر ترتیب اشخاصی که هدف خود را خدمت به اسلام، انقلاب و مردم می‌دانند در تند باد حوادث اینچنینی نیز راه را گم نمی‌کنند و به خدمت در مسیر صحیح ادامه می‌دهند، اما در همین روز‌ها به یک باره فاصله خط فقر با حداقل دستمزد مطرح و از طرف دیگر رشد هزینه‌های اسکان خبرساز می‌شود، این اخبار و آمار‌ها هم دستاویزی می‌شود تا رسانه‌های بیگانه بخواهند با بزرگنمایی این خبر‌ها پیوسته جامعه کارگری و بیش از ۵ میلیون اجاره‌نشین در کشور و بیش از ۲۰ میلیون حاشیه‌نشین را مورد خطاب قرار دهند که چرا به اعتراضات سراسری نمی‌پیوندید.
پیش از این در گزارش‌هایی در همین رسانه مورد اشاره قرار گرفت که رسانه‌های فارسی‌زبان معاند خارج از کشور، اعتراضات در ایران را بسیار بزرگنمایی کرده‌اند تا به این واسطه جوانان را فریب دهند. همانطور که می‌دانیم ایران بیش از هزار شهر دارد که طی یک ماه گذشته تنها در چندین نقطه از چند شهر شاهد ناآرامی‌هایی بودیم، اما شیوه انعکاس خبر رسانه‌های مذکور به شکلی بود که مخاطب را به هیجان بیاورد و به اشتباه بیندازد. به دلیل بزرگنمایی غیرمنصفانه خبر ناآرامی‌ها امروز این رسانه‌ها به جایی رسیده‌اند که به دنبال تحریک بخش‌های دیگری از جامعه هستند.
به طور نمونه در تلاش هستند جامعه کارگری و همچنین اجاره‌نشین و حاشیه‌نشین یا دیگر اقشار را تحریک کنند، در مقابل به نظر می‌رسد دولت سیزدهم به همراه مجلس شورای اسلامی متوجه دسیسه‌ها و توطئه رسانه‌های معاند فارسی‌زبان خارج‌نشین نیز شده‌اند، از این رو با هدف تسریع در رفع مشکلات موجود اقتصادی که تبعات ناشی از حق‌خوری‌های اقتصاد ایران توسط تحریم‌کنندگان ایران است، شاهد اجرایی‌شدن سیاست‌هایی هستیم که به رفع مشکلات اقشار مختلف جامعه منتج می‌شود.
همانطور که می‌دانیم دولت و مجلس افزایش دستمزد نیروی کارمندان و مستمری‌بگیران لشکری و کشوری را کلید زده‌اند، از سوی دیگر در کنار تسریع در رفع مشکلات مسکن مهر و پروژه نهضت ملی مسکن، وزارت راه و شهرسازی واگذاری زمین برای ساخت خانه‌های ویلایی در شهر‌های جدید را کلید زده است.
با توجه به اینکه تصور نمی‌شد اداره کشور بدون برجام شدنی باشد، شواهد نشان می‌دهد لکوموتیو اقتصاد ایران در مسیر صحیح حرکت می‌کند، کما اینکه رشد اقتصادی در نیمه ابتدایی سال جاری نیز مثبت شده و حتی با وجودی که خبر دست کشیدن غربی‌ها از مذاکرات برجامی نیز طی روز‌های اخیر علنی شده است، بازهم شاهد ثبات نسبی در بازار ارز هستیم، در صورتی که در گذشته با یک اخم غربی‌ها در رابطه با مذاکرات برجامی می‌دیدیم که چه نوسان‌هایی در بازار ارز و بازار‌های مشتقه آن رخ می‌داد، اما هم اکنون شاهد رویداد‌های مثبت اقتصادی هستیم که بزرگنمایی اخبار ناآرامی‌ها این رخداد‌های مثبت را به حاشیه برده است.
ثبات در بازار ارز
به هر روی به رغم آنکه در گذشته بازار ارز به شدت به اخبار برجام وابسته بود، امروز با علنی شدن مواضع پنهانی غربی‌ها نسبت به برجام و بی‌تفاوتی به تعهدات و وضع جدید تحریم‌ها، شاهد این موضوع هستیم که بازار ارز به این اخبار توجهی نشان نمی‌دهد. اگر همین روند کنترل تورم در سایر بازار‌ها به ویژه مسکن و مواد غذایی سرایت پیدا کند، بی‌شک وضعیت در جامعه نیز بهتر خواهد شد.
بررسی بازار ارز نشان می‌دهد نرخ دلار همچنان در محدوده ۳۲ هزار تومان قرار دارد و نرخ سکه تمام نیز همچون هفته‌های گذشته در محدوده ۱۵ میلیون تومان به سرمی برد. این رویداد در شرایطی است که انتظار می‌رود با عملیاتی شدن سیاست‌های جدید در بازار زمین و ساختمان شاهد توقف تورم در این بازار نیز باشیم.
تعمیم کنترل تورم به بازار مسکن
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی روز سه‌شنبه در حاشیه مراسم تجلیل از دست‌اندرکاران ستاد ارتباطات مردمی وزارت راه و شهرسازی که در ساختمان دادمان این وزارتخانه برگزار شد، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤال ایرنا، درباره گلایه متقاضیان مسکن مهر از تأخیر در نصب انشعابات برق و آب واحد‌های مسکونی مسکن مهر که چند سال از تکمیل آن‌ها می‌گذرد، اظهار کرد: اخیراً با وزارت نیرو برای نصب انشعابات جلسه مشترک برگزار کردیم و به تفاهم رسیدیم.
وی درباره وعده ساخت خانه‌های ویلایی ذیل طرح نهضت ملی مسکن گفت: از مدت‌ها پیش تصمیم گرفتیم در شهر‌هایی که کمبود زمین نداریم، زمین برای ساخت مسکن ویلایی واگذار کنیم. اکنون زمین برای بیش از ۱۴۰هزار تک‌واحدی ویلایی واگذار شده که زمین‌ها بین ۲۰۰ تا ۲۵۰مترمربع است. در صورتی که متقاضی شرایط مالی ساخت نداشته باشد، توسط وزارت راه و شهرسازی ساخته خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دولت تعهد ساخت ۴‌میلیون مسکن را داده است و اکنون در بیش از ۹۰۰ شهر مشکل زمین نداریم، مراحل ساخت را نیز به خود مردم می‌سپاریم.
قاسمی درباره اینکه در دور اول برگزاری میز خدمت در سفر‌های استانی مشکل مردم بیشتر شکایت از بخش راه بود یا مسکن بیان کرد: مسکن بیشترین مشکل و گلایه مردم است و مشکلات در بخش راه فقط به صورت محدود وجود دارد.
وی همچنین درباره کاهش سرعت سیر قطار‌ها بیان کرد: سرعت سیر قطار‌ها کاهش پیدا نکرده است، اما در راه‌آهن با مشکل مالی مواجه هستیم.
وزیر راه و شهرسازی همچنین در سخنانی در ابتدای این مراسم گفت: سفر‌های استانی اتفاق بزرگی است چراکه این امکان برای مردم فراهم می‌شود تا با مسئولان مرکز به طور مستقیم ارتباط بگیرند. قاسمی ادامه داد: همچنین قبل از هر سفر منابع مالی برای تقویت استان پیش‌بینی می‌شود که تاکنون در برخی استان‌ها صددرصد منابع واگذار شده است.
وی تصریح کرد: به پشتوانه همین سفرها، ۵ تا ۶هزارمیلیارد تومان در برخی استان‌ها مصوبات در بخش راه‌وشهرسازی داشتیم که با اختصاص آن کار بزرگی برای توسعه استان شکل گرفت.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در راستای تلاش ستاد ارتباطات مردمی وزارت راه‌و‌شهرسازی در سفر‌های استانی که در اکثر آن‌ها حضور داشتم، میز‌های خدمت بزرگی شکل گرفته است.
قاسمی گفت: این پیام را برای همه شما دارم که ما خادم مردم هستیم، مردم ارباب هستند و مسئولان رعیت، میز‌ها از مردم به ما رسیده است، لذا باید دقت داشته باشیم هر کاری را برای مردم انجام دهیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار