کد خبر: 1103043
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
سخنگوی قوه قضائیه:

سخنگوی قوه قضائیه از صدور رأی پرونده متروپل خبر داد.
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه گفت: از روز وقوع حادثه متروپل تا کنون که حدود سه ماه و هشت روز می‌گذرد؛ پیرو تأکیدات رئیس قوه قضائیه در مورد اینکه فرآیند رسیدگی و اتخاذ تصمیم در مورد این پرونده با سرعت، دقت و صحت صورت پذیرد، به پرونده رسیدگی شد.
سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: پرونده مورد بحث که ناظر بر اتهامات ۲۱ نفر از جمله شهردار اسبق، سابق و فعلی آبادان، سرپرست شهرداری منطقه یک آبادان، نماینده سازمان نظام مهندسی و سایر افراد به اتهام تصویب در وقوع قتل شبه‌عمدی ۴۳ نفر که ۳۶ نفر از آن‌ها مرد و هفت زن بوده‌اند و همچنین ایراد صدمه بدنی شبه‌عمد منجر به مصدومیت ۱۳ نفر که تمامی این موراد ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی و ایمنی مقررات ماده ۶۱۶ به نسبت میزان تقصیر است، مورد رسیدگی قرار گرفت. وی افزود: میزان تقصیر هر فرد بر اساس بررسی‌ها و ارجاع پرونده به کارشناسان دادگستری مشخص شده‌است.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: پرونده در دادسرا بررسی و منتهی به قرار جلب دادرسی شد. متعاقب آن کیفر‌خواست صادر و پرونده به دادگاه کیفری دو مرکز استان ارسال شد و رأی شرعی و قانونی نسبت به این پرونده در مورد متهمان صادر شده‌است.
دیه، حبس و انفصال برای مجرمان متروپل
ستایشی گفت: بر اساس رأی صادر شده هر یک از متهمان متناسب با میزان تقصیر به پرداخت دیه کامل هفت زن مسلمان، دیه کامل ۳۶ مرد مسلمان در حق اولیای‌دم و پرداخت دیه مصدومان حادثه محکوم شدند.
وی افزود: هر کدام از متهمان پرونده به سه سال حبس تعزیری درجه پنج با احتساب ایام بازداشت، دو سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی، لغو پروانه اشتغال و محرومیت از عضویت در سازمان نظام مهندسی برای متهمان مرتبط محکوم شدند. حکم صادره ظرف ۲۰روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید‌نظر‌خواهی است و پس از قطعیت قابل اجرا است. سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: متهم اصلی پرونده متوفی حسین عبدالباقی به میزان ۷۵ درصد مقصر شناخته شده‌است که دیه اولیای‌دم از اموال وی پرداخت خواهد شد.
برخورد قاطع با زورگیران خشن
ستایشی در ادامه درباره انتشار فیلم زورگیری در اتوبان نیایش و اعتراف این فرد به ۱۰۰ فقره سرقت و اینکه چرا رویه دستگاه قضا برای کاهش چنین جرم‌هایی اصلاح نمی‌شود، گفت: جرائم خشن به ویژه سرقت با آزار و اذیت و با استفاده از سلاح سرد و گرم، خط قرمز دستگاه قضایی است که امنیت روانی مردم را مختل و در نظم اجتماعی کشور اخلال ایجاد می‌کنند.
وی تأکید کرد: نظر قوه قضائیه این است که در صورت کشف جرم با کسانی که مرتکب این جرائم شده‌اند، با قاطعیت کامل برخورد کند.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: به عنوان مثال فردی که در حوزه تهرانپارس دستگیر شد، به اعدام محکوم و حکم وی اجرا شد، بنابراین بسیاری از مصادیق وجود دارد که اطلاع رسانی نمی‌کنیم، چراکه شرایط و اطلاع‌رسانی این اخبار هم زیاد خوشایند نیست و، اما در برخی موارد چاره‌ای نیست تا بر این موضوع تأکید مؤکد داشته باشیم.
کیفرخواست با عنوان اتهامی محارب برای متهم نیایش
سخنگوی قوه قضائیه درباره متهم اتوبان نیایش گفت که بلافاصله تحقیقات قضایی روی آن انجام پذیرفت و همچنین قرار جلب دادرسی این فرد صادر و منتهی به صدور کیفرخواست و پرونده به دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شده‌است.
وی تأکید کرد: پرونده این فرد با دقت و سرعت در دادگاه انقلاب اسلامی تهران مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.
ستایشی با اشاره به نکات مندرج در کیفرخواست متهم بیان کرد: اولین محور این کیفرخواست اشاره به محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد برای بردن اموال مردم و دومین محور کیفرخواست به ایجاد ناامنی در شهر و هنگام ترافیک و در ملأ‌عام اشاره دارد. متهم ضربه‌ای را با قمه پرتاب کرده که موجب حادث‌شدن جراحتی بر شهروندان شده و این مورد یکی از مواردی است که به عنوان کیفرخواست مطرح شده‌است. این فرد سرقت‌های متعددی داشته‌است و یکی از این موارد مشارکت در دو فقره سرقت مربوط به بازار، یک مورد در شب و یک مورد در روز است که آن هم به عنوان اتهامات این فرد در کیفرخواست آمده‌است. متهم اتهامات دیگری از جمله سرقت تلفن همراه نیز دارد که برای وی اشد مجازات درخواست شده‌است و در روز‌های آینده نتیجه مجازات و کیفر کسی را که با امنیت مردم بازی می‌کند، مشاهده خواهیم کرد.
آخرین وضعیت بازداشت دو تبعه سوئدی
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت دو تبعه سوئدی و اتهاماتشان بیان کرد: این دو نفر در ارتباط با حوزه قاچاق موادمخدر دستگیر شده‌اند و روند رسیدگی به پرونده این افراد مطابق مواضع قانونی صورت گرفته‌است و در دادگاه انقلاب اسلامی محکوم شدند.
ستایشی ادامه داد: از «سیمون کاسپر براون» تبعه سوئدی حین کنترل مسافران خارجی فرودگاه امام خمینی (ره)، ۹ هزار و ۷۰۰ گرم، معادل ۲۱ هزار و ۳۰۰ قرص غیرمجاز حاوی موادمخدر «ترامادول» کشف شد و به پنج سال حبس و به پرداخت ۱۰ برابر ارزش کالای معدوم به میزان ۱۰ میلیارد و ۱۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال محکوم شد.
وی افزود: «استفان کوین گیلبرت» ساکن سوئد است که در ۶ بهمن ۱۳۹۸ در زمان خروج از فرودگاه امام خمینی (ره) حین بازرسی از چمدان وی، ۹ هزار و ۸۰۰ گرم موادمخدر از نوع شیره تریاک کشف شد و وی به هشت سال حبس و پرداخت ۱۵۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
برای اجرای قانون تسهیل منتظر نظر شورای نگهبانیم
سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به استفساریه مجلس شورای اسلامی در خصوص قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار و همچنین احتمال تغییر یا عدم تغییر نتیجه آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه اظهار کرد: این طرح در مجلس شورای اسلامی تصویب، به شورای نگهبان تقدیم شده‌است و در این رابطه تصمیمات لازمه اتخاذ خواهد شد، بنابراین هر تصمیم قانونی که در این رابطه گرفته شود، از آن تبعیت خواهیم کرد.
سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به دوران محکومیت مهدی جهانگیری و شایعه حضور وی خارج از زندان بدون تحمل حبس گفت: مهدی جهانگیری در ۳۰ دی سال ۱۳۹۹ از شعبه ۳۶ دادگاه تجدید‌نظر به اتهام و جرم قاچاق ارز به میزان ۶۰۷ هزار و ۱۰۰ یورو و ۱۰۸ هزار دلار تحصیل مال از طریق نامشروع و خودداری از ارائه اطلاعات به سازمان بورس به دو سال حبس محکوم شد.
وی افزود: این مجرم به دلیل ضبط ارز قاچاق ۵۰ میلیون ریال جزای نقدی و جزای نقدی معادل دو برابر بهای ریالی ارز قاچاق و همچنین رد اصل مال به مبلغ ۴۵۶ میلیارد و ۲۱۶ میلیون و ۷۵۰ هزار ریال و جبران خسارات وارده محکوم شد.
ستایشی با بیان اینکه متهم از تاریخ ۱۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به زندان معرفی و مدت حبس برای وی مشخص شده‌است، گفت: مجرم یک اتهام پولشویی نیز داشته که نسبت به آن تبرئه شده‌است.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه انجام باقی‌مانده حبس متهم کمتر از ۸۰ روز است، گفت: مطابق آیین‌نامه سازمان زندان‌‎ها متهم از مرخصی نیز می‌تواند استفاده کند و مرخصی هم به وی داده شده‌است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار