کد خبر: 1093660
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۲
فرمانده دانشگاه امام حسین (ع):
سردار حسنی آهنگر گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز علم و فناوری یکی از مراکز حیاتی کشور هستند که دشمن درصدد ضربه‌زدن به آن‌هاست.
سردار حسنی آهنگر فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز در پنجمین جشنواره سلمان فارسی طی سخنانی اظهار داشت: پیروزی انقلاب اسلامی سبب تغییر هندسه تمدنی قدرت جهانی شد.

وی افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب هم به‌عنوان نسخه جهانی شدن انقلاب اسلامی بر ایجاد تمدن اسلامی تأکید شده است. رسیدن به این آرمان بلند نیازمند رسیدن به استقلال در عرصه‌های مختلف است و برای رسیدن به این استقلال باید به مرجعیت و اقتدار علمی دست پیدا کرد.

سردار آهنگر عنوان کرد: اقتدار علمی ایران قوی را به‌ارمغان می‌آورد و برای رسیدن به الگوی تمدنی نیازمند ایران قوی هستیم. علی‌رغم همه پیشرفت‌های جهان غرب، آرامش خانواده به‌عنوان کانون اصلی جامعه از آن سلب شده است و جهان غرب برای رسیدن به سعادت بشری برنامه‌ای ندارد.

وی ادامه داد: لذا ما باید به قدرت بین‌المللی جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی دست پیدا کنیم و برای رسیدن به این مهم نیازمند اقتدار و استقلال علمی هستیم، زیرا حکمرانی در جهان آینده مبتنی بر علم و دانش است.

فرمانده دانشگاه امام حسین تصریح کرد: امروز شرکت‌های دانش‌بنیان درحال ایجاد یک زیست‌بوم علم و فناوری هستند که این زیست‌بوم به‌عنوان موتور پیشران حرکت رو به جلوی هر کشوری تلقی می‌شود، از همین رو ایجاد این زیست‌بوم در کشور امری ضروری است.

وی با یادآوری اینکه "امروز یک جنگ تمام‌عیار ترکیبی و هوشمند علیه ایران به‌راه افتاده است"، گفت: در این جنگ تمام‌عیار عملیات روانی یکی از پایه‌های مهم آن است. در این بخش تلاش اصلی برای اثرگذاری روی باور‌های مردم و تصمیمات مسئولان است. پایه دیگر این جنگ، نبرد‌های اقتصادی و یکی دیگر از ارکان آن مقابله با پیشرفت‌های علمی کشور است. به‌نظر ما شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز علم و فناوری یکی از مراکز حیاتی کشور هستند که دشمن درصدد ضربه زدن به آن‌هاست.

وی ابراز کرد: بازیگران اصلی اقتصاد دانش‌بنیان همین مراکز علم و فناوری هستند که با طیف مختلفی از تهدیدات روبه‌رو هستند، اما در پدافند غیرعامل عموم سیاست‌ها برای مقابله با تهدیدات سخت و نیمه‌سخت طراحی شده است و کمتر به تهدیدات نرم توجه شده است. تهدیدات نرمی که مراکز علم و فناوری با آن روبه‌رو هستند تهدیدات متنوعی است. نفوذ در سطح سیاستگذاری در مراکز علم و فناوری یکی از این تهدیدات است. یکی از مصادیق این نفوذ پول‌پاشی‌های نامتناسب است.

حسنی آهنگر ادامه داد: نکته بعد نپرداختن به مسائل راهبردی و نیاز‌های اساسی کشور است و نکته بعدی نفوذ یا انحراف در سطح مراکز دانش‌بنیان است که یکی از مصادیق آن فرار مغز‌ها و مهاجرت نخبگان است.

فرمانده دانشگاه امام حسین تأکید کرد: در کشور‌های درحال‌توسعه مهاجرت نخبگان وجود دارد، اما این مهاجرت با برنامه‌ریزی است، به‌صورتی که این کشور‌ها از مهاجرت نخبگان کسب درآمد می‌کنند، اما در ایران این امر به‌عکس است و ما فقط برای این موضوع هزینه می‌دهیم. ما باید یک شبکه جهانی از نخبگان ایرانی در سطح جهان شکل دهیم تا بتوانیم علوم و فناوری‌های بروز جهانی را به کشور انتقال دهیم.

وی عنوان کرد: باید بررسی کنیم که چه‌مقدار از توان علمی کشور در حوزه‌های راهبردی و مورد نیاز صرف شده است، برای مثال ما در حوزه نفت و گاز در کشور مزیت مطلق داریم و نیاز داریم در کشور به‌صورت راهبردی در دانشگاه‌ها به این موضوع پرداخته شود، اما ما فقط در حوزه‌های فنی به این مهم پرداخته‌ایم.

وی با بیان اینکه دنیا در حال تجربه کردن یک پدیده جدید مبتنی بر علوم شناختی و هوش مصنوعی است، گفت: عملاً یک فصل جدید از جهش علم و فناوری و حکمرانی هوشمند در حال شکل‌گیری است و همه مؤلفه‌های تمدنی در حال تغییر است و قواعد تمدنی گذشته دیگر قابل استفاده نیست، لذا باید استاندارد‌های سبک نوین حکمرانی را تدوین کنیم. امروز جنگ شناختی به‌عنوان بعد ششم جنگ معرفی شده است و جنگ‌های آینده جنگ ذهن‌ها و باور‌ها است و ابزار این جنگ، علوم شناختی است.

حسنی آهنگر در پایان گفت: ما امروز حدود ۶۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان داریم که در افق ۱۴۰۴ باید به ۴۰ هزار شرکت دانش‌بنیان برسد، از سوی دیگر باید این زیست‌بوم علم و فناوری باید با اقتصاد کشور گره بخورد تا بتواند اقتصاد ایران را به اقتصاد دوازدهم دنیا بدل کند.
منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار