کد خبر: 1057984
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۰
دادستان تهران عنوان کرد

در اجرای دستورات رئیس قوه قضائیه در زمینه کاهش جمعیت کیفری و تعیین تکلیف پرونده‌هایی که در آن متهم زندانی حضور دارد، دیروز جمعه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان تهران به همراه مقامات قضایی و ۱۲۵ قاضی در زندان تهران بزرگ حضور پیدا کردند تا در دیداری چهره به چهره با زندانیان مشکلات قضایی آنان را بررسی و اقدامات لازم را انجام دهند.
به گزارش ایسنا، علی القاصی مهر در این زمینه اظهار داشت: در راستای بازدید‌های دوره‌ای از زندان‌های سراسر استان تهران که به صورت ماهیانه انجام می‌شود، جمعه به همراه ۱۲۵ نفر از قضات، معاونان و مقامات قضایی دادسرای تهران و رؤسای مجتمع‌ها همچنین قضات اجرای احکام و ناظر زندان، در ندامتگاه تهران بزرگ حضور پیدا کردیم تا با ملاقات چهره به چهره با زندانیان مشکلات آنان را بررسی کنیم و اقدامات لازم صورت گیرد.
القاصی مهر در ادامه گفت: رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قوه قضائیه دستوری درباره مسئله زندانیان و کسانی که نگهداری و بازداشت آن‌ها طولانی شده و تحت قرار هستند و هنوز حکم آن‌ها صادر نشده و یا به عبارتی بلاتکلیف هستند، صادر کردند و تأکید ویژه‌ای داشتند که دادستان‌ها در سراسر کشور به این موضوع ورود جدی داشته باشند. با همین رویکرد با ۱۲۵ نفر از مقامات قضایی در زندان تهران بزرگ حضور پیدا کردیم. وی از تشکیل کمیته‌ای در دادستانی تهران برای بررسی این قبیل پرونده‌ها خبر داد و گفت: در این کمیته که بنده نیز حضور دارم تمام درخواست‌های زندانیان یک به یک بررسی می‌شود. پرونده مربوط به بعضی از این درخواست‌ها باید مطالعه و بررسی شود. علت تأخیر و طولانی شدن فرایند رسیدگی حتماً به طور دقیق بررسی می‌شود و مکاتباتی با قضات محاکم خواهیم داشت. وی در ادامه با اشاره به اعطای مرخصی به ۵۰۰ زندانی اظهار داشت: نزدیک به ۵۰۰ نفر زندانی به مرخصی اعزام می‌شوند؛ ۱۵۰ زندانی مشمول آزادی پایان حبس شدند.
دادستان عمومی و انقلاب تهران در ادامه زندانیانی را که جرائم امنیتی دارند مورد توجه قرار داد و گفت: اخیراً درباره زندانیان امنیتی ریاست قوه قضائیه دستور ویژه‌ای صادر کرده که وضعیت این افراد بررسی شود تا در مورد کسانی که استحقاق کمک دارند و اصلاح شدند و توبه کردند از نهاد‌های ارفاقی و همچنین از عفو و آزادی مشروط استفاده شود. همین هفته قبل پیشنهاد آزادی مشروط تعدادی را به دادگاه ارائه دادیم و آن‌ها نیز موافقت کردند. بر اساس دستور آقای محسنی اژه‌ای فهرست تعدادی که شرایط آزادی مشروط نداشتند، ولی رفتار و اخلاق و عملکرد آن‌ها در داخل زندان اثربخش بوده و امیدوار‌کننده هست و آثار اصلاحی را در رفتار آن‌ها می‌بینیم به ریاست قوه قضائیه داده ایم تا آنان از رأفت سلامی برخوردار شوند و در کمیسیون عفو مطرح شوند. القاصی مهر اضافه کرد: امروز نگاه و رویکرد شخص ریاست قوه قضائیه و دیگر همکاران این است که در مجموعه زندان تا جایی که امکانپذیر است و قانون اجازه می‌دهد هم زمینه اصلاح و بازگشت افراد را به جامعه فراهم کنیم و هم از آثار درد و رنج خانواده زندانی کاسته شود.
دادستان عمومی و انقلاب تهران در ادامه با بیان اینکه پرونده تمامی کسانی را که محکومیت آن‌ها جرائم خاص امنیتی است تک به تک بررسی کردیم و وضعیت رفتاری آن‌ها در داخل زندان مورد ارزیابی قرار گرفت، افزود: شرایط آن‌ها را از حیث میزان حبس بررسی کردیم و بنا هم بر این است که نهایت رأفت اسلامی در موردشان اعمال شود. با همین رویکرد چهار شنبه هفته گذشته هفت نفر از محکومان امنیتی با آزادی مشروط و یا عفو آزاد شده‌اند. ریاست قوه قضائیه دستور ویژه‌ای در این ارتباط صادر کرده است و دستور داده‌اند که پرونده مابقی هم بررسی شود و آن‌هایی که واقعاً استحقاق و شرایط دارند حتما مشمول عفو قانونی قرار گیرند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار