کد خبر: 982186
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۵
سرويس اقتصادی جوان آنلاين: با وجود ظرفیت بالای صادرات فرش، سال گذشته ۴۲۰ میلیون دلار صادرات فرش دستباف انجام شد، ولی امسال در چهار ماه ابتدایی سال فقط ۳۰میلیون دلار فرش صادر شده است.
عبدالله بهرامی، رئیس کمیسیون صنایع دستی اتاق تعاون در گفتگو با تسنیم، درباره ظرفیت‌های استفاده از فرش دستباف برای کاهش وابستگی به نفت گفت: بی‌توجهی دولت باعث شده است که جایگاه صادرات فرش دستباف تنزل یابد و با وجود اینکه ۶ هزار نفر تحصیلکرده در زمینه فرش داریم، اما متأسفانه صادرات خوبی در این زمینه نداشته‌ایم. وی با بیان اینکه صادرات فرش زمانبر است، گفت: حدود ۹۰ درصد تولیدات فرش دستباف صادر می‌شود، اما گاهی پول صادرات فرش یک سال بعد باز‌می‌گردد. بانک مرکزی با الزام پیمان‌سپاری برای صادر‌کنندگان آنان را ملزم می‌کند که ارز حاصل از صادرات فرش را در سامانه نیمایی عرضه کند.
بهرامی درباره ظرفیت صادرات فرش دستباف گفت: صادرات فرش دستباف تا ۲۰ سال اخیر به ۵/۱ میلیون دلار می‌رسید و تعداد ۲ میلیون بافنده فرش در کشور وجود داشتند و ظرفیت تولید سالانه ۶ میلیون متر مربع فرش دستباف وجود داشت که می‌توان تا ۳ میلیارد دلار ارزآوری از محل صادرات فرش ایرانی داشته باشد. مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف گفت: در حال حاضر یک میلیون نفر در صنعت فرش دستباف فعالیت دارند که اگر برای هر نفر سالانه ۶ متر مربع تولید فرش در نظر بگیریم این رقم می‌تواند ۳ میلیارد دلار صادرات برای کشور به ارمغان آورد. مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف مهم‌ترین مقصد صادرات فرش ایران را کشور‌های آلمان، امارات متحده‌عربی، آفریقای جنوبی، ژاپن و چین اعلام کرد و گفت: سال گذشته ۴۲۰ میلیون دلار صادرات فرش دستباف انجام شد، امسال در چهار ماهه ابتدایی سال فقط ۳۰ میلیون دلار فرش صادر شده است. وی ادامه داد: برای تقویت فعالان این حوزه نیازمند تعریف تسهیلات جدید مالی هستیم. این در حالی است که مالیات بر ارزش افزوده سبب شده که هزینه‌ها بالاتر برود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار