کد خبر: 906052
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۳
با سرمايه گذاري و توجه ويژه
نياز به مواد پروتيني ارزان وبا كيفيت ودر دسترس بودن از جمله مزايايي به شمار مي رود ازجمله دلايلي است كه سبب شده تا پرورش طيور دركشورازاهميت دوچنداني به شماررود ، به طوري كه دربيشترها استانهاي كشور از جمله گلستان ، مازندران دراين زمينه حرفهاي بسياري براي گفتن داشته باشند...

محمدرضا سوري

 

نياز به مواد پروتيني ارزان وبا كيفيت ودر دسترس بودن از جمله مزايايي به شمار مي رود ازجمله دلايلي است كه سبب شده تا پرورش طيور دركشورازاهميت دوچنداني به شماررود ، به طوري كه دربيشترها استانهاي كشور از جمله گلستان ، مازندران دراين زمينه حرفهاي بسياري براي گفتن داشته باشند. دراين ميان از آنجا كه پرورش بوقلمون به روش سنتي در مناطق كشور رونق دارد لذا نياز به توليد بيشتر با قيمت مناسب سبب شد تا از چند سال قبل پرورش اين نوع ازطيور مورد توجه كارشناسان صنعت طيور قرار بگيرد كه دراين ميان مي توان به اصفهان اشاره كرد موضوعي كه باعث شد تا رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اصفهان اعلام كند : اين استان قصد دارد تا به عنوان بزرگترین تولید کننده بوقلمون در کشورجايگاه خود راتثبيت كند.»

******

اهميت استفاده از گوشت سفيد در كنار مزايايي كه مي تواند اين محصول داشته باشد سبب شده تا توليد آن همواره مورد توجه مسئولان جهاد كشاورزي وپرورش دهنگان قراربگيرد موضوعي كه موجب شده تا كشور در اين زمينه رتبه هفتم جهان را از آن خود كند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی دراين خصوص مي گويد: «ایران با تولید سالانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ جزو هفت کشور برتر تولید کننده دنیاست.»

حسن رکنی مي افزايد:« درحالي كه ظرفیت تولید گوشت مرغ صنعتی در جهان 84 میلیون و 640 هزار تن است، و اين ميزان  در کشور حدود 2 میلیون تن از این 84 میلیون تن است.»

وي ادامه مي دهد:« بر اساس آخرین اطلاعات در حوزه صادرات گوشت مرغ دنیا به ترتیب 10 کشورعمده صادر کننده گوشت مرغ جهان  برزیل، آمریکا، اتحادیه اروپا، تایلند، چین، ترکیه، آرژانتین، کانادا، اوکراین و بلاروس هستند که حدود 96.6 درصد از کل صادرات گوشت مرغ دنیا توسط آن ها انجام می شود.»

به گفته وي ، ظرفیت جوجه ریزی در واحدهای مرغداری کشور را حدود یک میلیارد و 100میلیون تن است ، این در حالی است که می توانند ظرفیت های بیشتری را در این خصوص داشته باشند.

در حال حاضر و با وجود ظرفیت های خوبی که در خصوص تولید مرغ در کشور وجود دارد می توانیم بیش از 3 میلیون تن تولید گوشت مرغ در کشور داشته باشیم این در حالی است که تاکنون فقط 2میلیون تن در این خصوص تولید داشته ایم اما می توانیم این میزان را تا سقف 3 میلیون تن در کشور هم افزایش دهیم.

مشكلات پيش روي صنعت مرغداراي كشور

با وجود اينكه ايران در زمينه توليد انواع طيور ازظرفيت بسيار بالابب برخورداراست ، اما برخي مشكلات موجب شده تا تا تنواند بهره لازم را از اين موضوع نبرد.

مدیرکل دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی  دراين خصوص مي گويد: «در حال حاضر و با وجود ظرفیت های خوبی که در خصوص تولید مرغ در کشور وجود دارد به طوري كه می توانیم بیش از 3 میلیون تن تولید گوشت مرغ در کشور داشته باشیم این در حالی است که تاکنون فقط 2میلیون تن در این خصوص تولید داشته ایم اما می توانیم این میزان را تا سقف 3 میلیون تن در کشور هم افزایش دهیم.»

حمیدرضا ترکاشوند مي افزايد: « ناکافی بودن ظرفیت تولید گوشت مرغ در كنار اقتصادی نبودن توليد ، سبب شده تا نتوانيم دربازارهای  داخلی و جهانی رقابت کنيم.»

وي ادامه مي دهد:« از 2 سال قبل بحث صادرات گوشت مرغ را در کشور به صورت ویژه در دستور کار قرار داده ایم، به حدود 30 هزار تن صادرات در سال رسیده ایم، امسال نیز احتمال دارد که این ظرفیت صادراتی به 50 هزار تن در سال بلرسد، اما این باز هم کافی نیست و نیازمند برنامه ریزی اساسی و اصولی است.»

 

مدیرکل دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وضعیت صنعت طیور در کشور، مي گويد:«وضعیت صنعت طیور و تولید گوشت مرغ در کشور یک وضعیت و ساختار پراکنده و جزیره ای بوده است یعنی اینکه حدود 19 هزار واحد مرغداری در کشور دارند به صورت پراکنده و جزیره ای و بدون اینکه به نیازهای هم توجهی داشته باشند در حال فعالیت هستند.»

 

ترکاشوند مي افزايد: «به عقیده کارشناسان عمده مشکلات صنعت طیور کشور ناشی از ضعف "ساختاری" در صنعت تولید گوشت طیور کشور است.»

به گفته وي ، ضعف در ساختار صنعت تولید گوشت طیور و مرغ در کشور باعث شده که بهره وری پائینی در این خصوص شاهد باشیم و تولید کنندگان این حوزه نیز از ثبات و پایداری برخوردار نباشند.

لذا براي رفع اين مشكل نياز است تا طی یک برنامه بلندمدت ساختار وضعیت طیور کشور را به شکل یکپارچه و زنجیره ای تغییر دهیم.

اختلاف 11 برابري در مصرف گوشت بوقلمون

با تمام مزايايي كه گوشت بوقلمون دارد ، اما آمارها نشان مي دهد مصرف گوشت آن در كشور از اقبال خوبي برخوردار نيست .

مدیرعامل تعاونی‌ پرورش‌دهندگان بوقلمون دراين خصوص مي گويد:« متوسط مصرف گوشت بوقلمون در اروپا 11 برابر ایران است كه اين مهم مي طلبد تادر اين زمينه فكر چاره باشيم.»

سید مهدی آذرمؤید با اشاره به مزاياي مصرف اين نوع ازگوشت  مي افزايد:« لاشه بوقلمون با کم کردن استخوان، حدود 75 درصد گوشت خالص دارد، تنها  پرنده‌ای است که دو نوع گوشت قرمز و سفید دارد و گوشت قرمزش قابل قیاس با گوشت گوسفند است و گوشت سفید آن گوشتی رژیمی با 28 درصد پروتئین است.»

وي با بیان اینکه به دلیل قیمت مناسب و پروتئین بالا، گوشت بوقلمون می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت قرمز باشد، ادامه مي دهد: «با وجود 200 واحد پرورش بوقلمون در کشور، سرانه مصرف سالانه گوشت بوقلمون 350 گرم است. درحالیکه سرانه مصرف گوشت بوقلمون در اتحادیه اروپا حدود چهارکیلوگرم و در آمریکا هفت کیلوگرم است.»

اين درحالي كه وضعيت مصرف گوشت اين طيور مي طلبد تاسالانه 10 درصد به تولید گوشت این پرنده در کشور افزوده شود، چراكه هم‌اکنون آمار جوجه‌ریزی برای بوقلمون به‌صورت سالانه حدود دو میلیون و 400 هزار قطعه است که باید با فرهنگ‌سازی و گسترش آگاهی مردم، بازار آن را نیز رونق بخشید.

 

مدیرعامل تعاونی‌ پرورش‌دهندگان بوقلمون با اشاره به ضعف صادرات  گوشت بوقلمون ازكشور مي گويد:« این در شرایطی است که کشوری مانند روسیه، تقاضای بالایی برای خرید دارد و ایران می‌تواند آن را تأمین کند، اما در این زمینه باید ابتدا زیرساخت‌ها و تجهیزات لازم آماده شود؛ چرا که هنوز در کشور کشتارگاه استانداردی برای بوقلمون وجود ندارد.»

 

آذرمؤید مي افزايد:« برخلاف گوشت مرغ، قیمت تولید بوقلمون در ایران، پایین‌تر از نرخ آن در کشورهای دیگر نظیر روسیه است؛ بنابراین باید از فرصت به وجود آمده استفاده کرد و هرچه زودتر برای رونق گرفتن صادرات، برنامه چید.»

اصفهان قطب جديد پرورش بوقلمون

رونق توليد وپرورش بوقلموندر كشور سبب شد تا استانهاي مختلف دراين زمينه گام بردارند كه دراين ميان مي توان از استانهاي آذربايجان غربي واصفهان نام برد.

باابن وجود درحال حاضر مسئولان پرورش طيوردراستان اصفهان درتلاشند تا رتبه اول وبزرگترين  توليدكننده بوقلمون را به خود اختصاص دهد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اصفهان  دراين خصوص مي گويد:« اصفهان بزرگترین تولید کننده بوقلمون در کشور است و در هر دوره ظرفیت جوجه ریزی ۶۵۰ هزار قطعه را دارد.»

 

مصطفی کردآبادی با اشاره به اینکه اصفهان به دلیل ظرفیت های بالا در تولید بوقلمون توانسته به قطب پرورش این پرنده گوشتی در کشور تبدیل شود، مي افزايد: «با این حال عمده جوجه‌های یک روزه بوقلمون از خارج کشور وارد می‌شود.»

 

وي ادامه مي دهد:« با توجه به اینکه بوقلمون یکی از حساس ترین گونه پرندگان به آنفلوآنزای فوق حاد است بنابراین نظارت بهداشتی و قرنطینه‌ای جدی باید روی بوقلمون صورت گیرد.»

 

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور استان اصفهان درخصوص مهيا كردن شرايط ويژه براي پرورش اين نوع از طيور مي گويد:« نظارت‌های بهداشتی گله‌های مادر بوقلمون در تمامی مراحل از ورود جوجه یک روزه مادر تا زمان تولید تخم نطفه‌دار و جوجه یک روزه بر اساس دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی کشور، در بازه‌های زمانی ۴۵ و ۹۰ روزه با انجام آزمایشات دوره‌ای انجام می‌گیرد.»

کردآبادی با اظهار اینکه پرورش بوقلمون به شیوه صنعتی و امروزی برای نخستین بار به سال ۵۰ بر می‌گردد، مي افزايد: «این صنعت از سال ۸۲  با نگاهی فراگیر با حمایت دولت و اقدامات برنامه ریزی شده وارد مرحله جدیدی شد و علی رغم تولید عمر کوتاه خود از رشد کمی مطلوب و پرشتابی برخوردار بوده است.»

 

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۹
0
0
شماره تلفن مرکز پخش جوجه یک روزه رو می خوام
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار