وزير نيرو: ۱۷ ميليون نفر در كشور در «تنشآبي» هستند
وزير نيرو با اشاره به اينكه افزايش جمعيت كشور و بالا رفتن مصرف نيز عامل ديگري در ايجاد بحران آب است، گفت: امسال حدود ۳۰۰ شهر كشور با جمعيت حدود ۱۷ ميليون نفر در تنشآبي هستند.
رضا اردكانيان در گفتوگو با ايسنا، از كاهش قابلتوجه بارندگيها در برخي از نقاط كشور ياد كرد و گفت: اگرچه در استاني مانند كرمانشاه كاهش بارندگي نسبت به سال گذشته در حد چند درصد بوده، اما در برخي از استانها مانند سيستان و بلوچستان، هرمزگان ۷۵ تا ۸۰ درصد كاهش بارندگي نسبت به سال گذشته داريم.
وي افزود: از سوي ديگر با تغييرات اقليمي هم مواجه هستيم، بهگونهايكه نسبت به ۵۰ سال گذشته حدود دو درجه افزايش دما داريم و حتي اگر بارندگي هم مناسب باشد اين گرم شدن هوا ميزان تبخير را نيز بالا ميبرد. وي با بيان اينكه دولت توجه ويژهاي به موضوع آب دارد، عنوان كرد: همه راهكارهاي ممكن را براي پرداختن به موضوع آب و تأمين آب شرب شهرهاي كشور بررسي كردهايم.
وزير نيرو همكاري خود مردم را نيز براي پشت سر گذاشتن كمآبي ضروري خواند و تأكيد كرد: اميدواريم با مديريت مصرف آب توسط مردم، بتوانيم در فصل باقي مانده تا تابستان ذخيره خوبي در سدهاي كشور داشته باشيم و با كمك هم تابستان امسال را نيز پشت سر بگذاريم. اردكانيان بر لزوم تجديدنظر در شيوههاي مصرف آب تأكيد و اظهار كرد: خصوصاً در بخش كشاورزي بايد تلاش كنيم با آب كمتر محصول خشك بيشتري به دست بياوريم. وي سپس به وضعيت تنشآبي در شهرهاي كشور اشاره و خاطر نشان كرد: در شرايطي كه آب موردنياز در يك منطقه با آب موجود برابر نباشد تنشآبي رخ ميدهد و به هر ميزاني هم كه كسري آب داشته باشيم ميزان تنش بيشتر خواهد بود. به گفته وزير نيرو، اكنون حدود ۳۰۰ شهر كشور با جمعيت حدود ۱۷ ميليون نفر در تنش آبي هستند. اردكانيان سپس به وضعيت تأمين برق براي تابستان پيش رو هم اشاره كرد و گفت: اگرچه تلاشهاي لازم براي تأمين برق پايدار فصل تابستان انجام شده، اما اگر دست به تركيب مصرف برق نزنيم در تابستان پيشرو خاموشي خواهيم داشت.
عرضه روزانه ۱۰۰ تن گوشت گوسفندي در تهران گوشت گوسفند در تهران نباید گران باشد
مديرعامل شركت پشتيباني امور دام با بيان اينكه روزانه ۱۰۰ تن گوشت تازه گوسفندي در تهران در حال عرضه است، گفت: سيستمهاي نظارتي بايد با گرانفروشان گوشت برخورد كنند.
حميد ورناصري در گفتوگو با مهر درباره افزايش قيمت گوشت گوسفندي در بازار و اينكه آيا حجم واردات اين نوع گوشت به كشور كاهش يافته است؟ اظهار داشت: ميزان واردات كاهش نيافته و واردات گوشت گوسفندي مانند گذشته در حال انجام است.
وي با بيان اينكه روزي حدود ۱۰۰ تن گوشت گرم گوسفندي در تهران در حال عرضه است، گفت: ملاك ما تأميني است كه انجام ميدهيم و قيمت ۳۳ هزار تومان عرضه ميكنيم. مديرعامل شركت پشتيباني امور دام كشور تصريح كرد: اگر فروشگاهي گوشت گوسفندي را با قيمتهاي متفاوتي توزيع كند باید سيستمهاي نظارتي مانند تعزيرات ورود و برخورد قانوني كنند. وي درباره اينكه گفته ميشود كمبود دام و صادرات بيش از اندازه دليل گرانيهاي اخير است، گفت: برخي مسئولان متأسفانه با مصاحبههاي غيركارشناسي به افزايش كاذب قيمت دامن ميزنند؛ ضمن اينكه صنف اتحاديه گوشت گوسفندي به صورت روزانه گوشت تازه گوسفندي از ما ميگيرد كه مكلف است آن را كيلويي ۳۳ هزارتومان بفروشد. مديرعامل شركت پشتيباني امور دام كشور درباره اينكه آيا معتقد هستيد هيچ كمبودي در اين زمينه نداريم؟ افزود: ما بخشي از نياز را در داخل كشور تأمين ميكنيم و به صورت روزانه ۱۰۰ تن گوشت وارد كشور و عرضه ميشود، بنابراين روند مناسبي داريم؛ ضمن اينكه اگر احساس شود نياز به واردات بيشتري است حتماً اين كار را انجام خواهيم داد.