
فریدون حسن
هفته دوازدهم رقابتهاي ليگ برتر عصر ديروز با ثبت اولين شكست پارس جنوبي به پايان رسيد. فولاد خوزستان ديروز با حساب يك بر صفر پارس جنوبي جم را شكست داد تا پرسپوليس اين فرصت را داشته باشد كه به صدرنشيني شاگردان مهدي تارتار در ليگ پايا دهد و بالانشين جدول ردهبندي شود. فرصتي كه پرسپوليس نتوانست از آن استفاده كند و با قبول تساوي مقابل پديده در تهران تنها توانست به رتبه دوم جدول ردهبندي صعود كند و هديهاي را كه فولاد برايش فرستاده بود، پس بفرستد.
اما در روزهايي كه افتخاري سفت و سخت به دنبال جمعآوري مدارك و عكس براي اثبات سابقه ايثارگري است تا بتواند همچنان به عنوان مديرعامل استقلال به كار خود ادامه دهد، آبيهاي پايتخت نه دلچسب بازي ميكنند و نه خوب نتيجه ميگيرند. اين واقعيتي است كه هواداران استقلال آن را به وضوح مشاهده ميكنند، اما گويا تصميمگيرندگان اين تيم يا متوجه آن نميشوند يا نميخواهند كه آن را باور كنند.
حدود دو ماه از آمدن شفر ميگذرد، هرچند مرد آلماني توانسته تحولي در روند بازي استقلال ايجاد كند، ولي تيم او بهرغم فرصت زيادي كه براي آمادگي و هماهنگي داشت، اما هنوز هم سردرگم بازي ميكند. بازي مالكانه استقلال نتيجهگيري به دنبال نداشته و اين چيزي نيست كه به مذاق هواداران اين تيم خوش بيايد. استقلال ديروز در حالي مقابل سياهجامگان قرار گرفت كه تيم رده آخر جدول ردهبندي با شوك پلمب صبحگاهي باشگاهش مقابل شاگردان شفر قرار گرفت. استقلال در نيمه اول صاحب توپ بود، اما نتوانست فرصت ايدهآلي براي گلزني ايجاد كند، در مقابل سياهجامگان هم اينقدر عجول و مضطرب نشان دادند كه بعيد به نظر ميرسيد بتوانند به دروازه مهمان خود نزديك شوند، اتفاقي كه در نيمه اول رخ داد. نكته مهم اما اينجا بود كه مردان شفر حتي در برابر اين تيم سراسيمه هم نتوانستند در 45 دقيقه اول بازي فرصتسازي كنند و دست پر به رختكن بروند. نيمه دوم هم تفاوتي براي شاگردان شفر نداشت. مردان پيرمرد آلماني تنها در دقايق پاياني بازي به صورت احساسي و نه با برنامه به دروازه سياهجامگان حمله كردند، اما نتوانستند از پس تيمي كه مرزبان با تركيبي از جوانان تازهكار در ليگ به ميدان فرستاده بود، برآيند. استقلال با اين تساوي 13 امتيازي شد و در رده يازدهم جدول ردهبندي قرار گرفت و سياهجامگان قعرنشين نيز 9 امتيازي شد.
سياهجامگان كه شايد اگر كمي پرجرئتتر و بيشتر به جوانانش ميدان ميداد و آنها را جايگزين بازيكنان پراشتباه و كندي چون بادامكي و يركوويچ ميكرد، آن وقت شايد ميتوانست حتي پيروز اين ميدان هم لقب بگيرد. در خصوص شفر و استقلال هم بايد به اين نكته مهم اشاره كرد كه تيم شفر بهرغم در اختيار داشتن توپ قادر به فرصتسازي و گلزني نيست، عیبی که متوجه تیم منصوریان هم بود. ضمن اينكه اشتباهات بد خط مياني و خط دفاع آبيها به طور حتم در برابر تيمهاي مدعيتر براي آنها دردسرساز خواهد بود. شفر براي اينكه خود را ثابت كند بايد به تيمش گلزني بياموزد كه در غير اين صورت دير نيست كه فريادهاي رها كن و حيا كن براي او نيز شنيده شود.
سرخها فرصتسوزی کردند
پرسپوليس و برانكو ميدانستند كه براي صدرنشيني پيروزي ميخواهند به همين خاطر از همان دقايق ابتدايي شروع به حمله كردند، هرچند برانكو براي اين بازي با محروميت و مصدوميت چند مهره اصلي خود روبهرو بود و مجبور شد خيلي زود بشار رسن را به خاطر مصدوميت تعويض كند و محسن مسلمان را به زمين بفرست، اما پرسپوليس سرتر از پديده نشان داد و در چند صحنه هم ميتوانست گلزني كند، اما منشا و عليپور قدر فرصتها را ندانستند. ترس از عدم نتيجهگيري باعث شد پرسپوليس محتاطتر از هميشه بازي كند، پديده هم كه گويا برخلاف هميشه براي نباختن به تهران آمده بود با روند كند پرسپوليس به دفاع همهجانبه روي آورد تا حاصل تلاش دو تيم در نيمه اول گلي در پي نداشته باشد. پديده تمام راههاي نفوذ را در نيمه دوم روي پرسپوليس بسته بود و تلاش سرخها نتيجهاي نداشت. برانكو در اواسط اين نيمه مجبور شد براي باز كردن قفل ميانه زمين سيامك نعمتي را جايگزين منشا مهاجم خود كند، ولي باز هم راه به جايي نبرد و دفاع منطقي پديده سد راه پرسپوليس بود كه در توپرساني به خط آتش خود ديروز با مشكل مواجه شد و در نهايت هم به نتيجه تساوي بدون گل رضايت داد تا مانند رقيب تهرانياش با مشهديها مساوي كرده باشد.
ساير ديدارها
در سايري بازيهاي عصر ديروز اصفهانها خوش درخشيدند و موفق شدند دست پر از ميدان خارج شوند. سپاهان در اصفهان با سه گل تراكتورسازي را شكست داد تا كرانچار و مردانش موقتاً از حاشيه فاصله بگيرند. ذوبآهن هم با حساب 2 بر يك از سد ميزبان خود سپيدرود رشت گذشت. سايپا با يك گل نفت تهران را شكست داد تا تيرهروزيهاي نفت همچنان ادامه داشته باشد، اما سايپاي علي دايي با كسب اين پيروزي 17 امتيازي شد و به وضعيت خود در جدول ردهبندي سروسامان داد.