کد خبر: 879027
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱
در روز بزرگداشت شهید فهمیده از تمبر وی رونمایی شد، اما خبری از درس‌های ایثار و شهادت نیست...
نيره ساري

در وصف وي همين بس كه امام خميني(ره) گفت: «رهبر ما آن طفل 13 ساله‌اي است كه با قلب كوچك خود كه ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ‌تر است، با نارنجك، خود را زير تانك دشمن انداخت و آن را منهدم كرد و خود نيز شربت شهادت نوشيد.»
   
حسيني كه فهميد و حسيني كه فهميده شد!
اما مشكل اينجاست كه او در 13 سالگي آنچه را كه بايد و لازم بود، فهميد، اما امروز همچنان هستند كساني كه نه شبيه حسين شدند و نه حتي تمايلي به الگو‌سازي از آنچه وي را فهميده كرد، دارند!
همزمان با هشتم آبان، سالروز شهادت شهيد‌حسين فهميده، يادواره اين شهيد و ۳۶ هزار دانش‌آموز شهيد با حضور وزير آموزش‌و‌پرورش به همراه معاونان برگزار شد. يادواره‌اي كه علاوه بر حضور برخي چهره‌هاي سياسي و خانواده اين شهيد، پذيراي جمعي از دانش‌آموزان نيز بود و در نهايت هم به رو‌نمايي از تمبر يادبود ختم شد. 
آنچه موجب نگراني بوده و هست تهي كردن كتاب‌هاي درسي از روحيه انقلابي و مقاومت و اكتفا كردن به مراسم‌هاي نمادين با برند «فوق‌العاده» است؛ چراكه آنچه حسين فهميده‌ها را ماندگار و الگو براي نسل نوجوان مي‌كند، تمبر يادبود و مراسم‌هاي مختلف نيست، بلكه شيوه تعريف اين الگو به عنوان يك شهيد و مبارز است كه متأسفانه جاي خالي آن حس مي‌شود. 
گفته مي‌شود، شيوه تغيير و جابه‌جايي نام اين شهيد از كتب درسي نوجوانان به‌گونه‌اي بوده است كه در ظاهر جايگزيني اين درس با درسي ديگر كه مرتبط با شهدا بوده، ايرادي ندارد، اما جدايي ذهن دانش‌آموزان از الگوهاي بزرگ موضوعي قابل تأمل خواهد بود. بسياري معتقد هستند، پيش‌تر از اين تغيير در درس رهبران كوچك از شهيد فهميده به عنوان يك الگو حتي براي امام خميني نام برده مي‌شود، اما در درس جديد الگودهي به صورت ناقص و سطحي صورت گرفته است. 

آنچه آينده‌سازان اين مملكت را ترغيب به ساختن آينده مي‌كند، تمبر يادبود و مراسم‌هاي فوق‌العاده نيست، بلكه شيوه انتقال مفاهيم مهم است كه برخي به‌رغم بزرگ بودن همچنان كوچك عمل مي‌كنند. بر همين اساس ذكر چند نكته ضروري به نظر مي‌رسد:
يك؛ شهيد فهميده به عنوان دانش‌آموز رزمنده بسيجي، با ايمان، بينش، درك عميق و استوار در جنگ با دشمن و نيل به شهادت، درس شجاعت، فداكاري و مقاومت را به همه آموخت!
دو؛ درس شجاعت، فداكاري، مقاومت و به دنبال آن استقلال‌طلبي، ايثار و از خودگذشتگي همان فهم مهمي است كه امروز اگر به درك آن نرسيم، فردا قطعاً دير خواهد شد!
سه؛ با حذف دروسي مانند درس شهيد فهميده از كتب درسي، ظاهراً برخي بنا به دلايل مشخص، نمي‌خواهند روحيه شهادت‌طلبي و فداكاري در نوجوانان رشد كند.  چهار؛ امروز بيش از هر زماني به «حسين فهميده»، كساني كه به فهم حسين فهميده برسند، فرداها را هم «حسيني» بخواهند و «فهميده زمان» خود باشند، محتاج‌تريم!
در پايان، سالروز شهادت حسين فهميده و ‌روز نوجوان را به خاطر بسپاريم! ديروز از كتاب‌ها به بهانه‌هاي مختلف  حذف و جابه‌جا شد و فردا ممكن است ديگر چنين روزي هم در تقويم هم وجود نداشته باشد، البته اگر انقلابيون بگذارند !
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
کارگرزاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۹
0
0
رفتار بعضی اصلاح طلبان در مورد برگزاری مراسم بزرگداشت شهید فهمیده مثل ساختن مسجد ضرار در دوران رسول الله(ص) است ، درس این الگوی رشادت، شجاعت ،غیرت وشهادت رو از کتب درسی که در پرورش فکری فرزندان ما چقدر میتونه تاثیر ذاشته باشه حذف کردن حالا واسش بزرگداشت میگیرن؛ همه مواظب باشیم به مسجد ضرار نرویم ؛ آنجا نماز نداره.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار