کد خبر: 842763
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۴
قاسم‌اف در این اجرا نشان داده که غبار زمان تاثیری بر حنجره‌اش نگذاشته و او در شصت سالگی هم با قدرت و صلابت همیشگی‌ آواز می‌خواند و مانند روزهای جوانی‌اش خواننده‌ای جسور و بی‌باک است که خلاقیت‌های خود را با شجاعت ارائه می‌دهد.

جوان آنلاين: تالار وزارت کشور پس از سانحه‌ آتش‌سازی مهرماه 94، دوباره بعد از بازسازی میزبان علاقه‌مندان به موسیقی شده است. شب گذشته نیز این مجموعه میزبان عالیم قاسم‌اف خواننده مطرح موسیقی آذربایجان و پرواز همای بود.

در ابتدای این برنامه جاویدان نبی‌اف نوزانده آذربایجانی ساز ناقارا و اسفندیار شاهمیر نوازنده ساز دف روی صحنه آمدند تا کنسرت «جنجال دو دیوانه» با دونوازی دف و ناقارا آغاز شود. اواسط اجرای این دو نوازی سایر اعضای گروه نیز روی سن آمدند تا مخاطبان شاهد این دو هنرمند باشند.

در این کنسرت به غیر از چند قطعه فولک آذریبایجانی که توسط قاسم‌اف اجرا شد، تمامی قطعه ساخته پرواز همای بودند. «خدا در روستای ماست» اولین قطعه‌ای بود که پرواز همای آن را اجرا کرد. بیشتر قطعات این کنسرت به صورت دوئت اجرا شد و اشعار همای توسط صالح سچادی به ترکی برگردانده شده بود.

آذربایجان که نزدیکی فرهنگی‌اش به ایران، موسیقی سنتی آن را برای ما جذابتر از موسیقی سنتی هر کشور دیگری کرده است و به همین دلیل است که هرگاه کنسرتی با حضور بزرگان موسیقی جمهوری آذربایجان برگزار می‌شود و یا آلبومی با هنرمندی آنان -افرادی چون رامیز قلی‌اف، هابیل علی‌اف و عالیم قاسم‌اف به بازار می‌آید همواره با استقبال مردم مواجه می‌شود. در همین کنسرت نیز به نظر می‌رسید غالب جمعیت حاضر در سالن از هموطنان آذربایجانی بودند و این موضوع را می‌شد از اجرای قطعات فولک آذری و استقبال و همخوانی حاضرین، دریافت. 

قاسم‌اف در این اجرا نشان داده که غبار زمان تاثیری بر حنجره این خواننده بزرگ نگذاشته و او در شصت سالگی هم با قدرت و صلابت همیشگی‌اش آواز می‌خواند. عالیم با لحن و موسیقی خاص خود، گویی شنونده را جادو می‌کند. او ضربی‌ها را بسیار با شور و حرارت اجرا می‌کند و آواز خود را با دایره‌ای که خود می‌نوازد همراه می‌کند. این کنسرت نشان داد قاسم‌اف مانند روزهای جوانی‌اش خواننده‌ای جسور و بی‌باک است که خلاقیت‌های خود را با شجاعت ارایه می‌دهد.

بعد از اجرای «خدا در روستای ماست» و «بی‌کس» نوبت به اجرای آواز حال پریشان رسید که نوازندگی عجیب پاشا هنجنی با ساز نی در این قطعه کمی از حال و هوای خوبی که در آغاز کنسرت به مخاطب منتقل شده بود، کاست. اجرای صرفا سرعتی و نمایشی پاشا هنجنی که به نظر می‌رسید تنها برای گرفتن تشویق از مخاطب در رپرتوار گنجانده شده، خروجی شنیداری که مخاطب را محظوظ کند، نداشت. هنجنی همچنین آواهایی را بدون ساز و به سبک و سیاق آکاپلا اجرا کرد که بازخورد مخاطبان نشان می‌داد حداقل این فرمت اجرا بدرد حال و هوای این کنسرت نمی‌خورد.

«دیوانه چو دیوانه ببیند» قطعه بعدی بود که در این کنسرت اجرا شد، یکی از نقاط قوت این کنسرت تنظیم خوب قطعات بود که باعث می‌شد رنگ‌های موسیقی آذربایجانی به درستی و زیبایی با آواهای موسیقی ایرانی همراه و ترکیب شوند و در عین همراهی هیچ‌کدام از یک دیگر پیشی نگیرند. ضمن این که پرواز همای از سنتور در تنظیم قطعات بسیار هوشمندانه استفاده کرده بود و با رنگ آمیزی مناسب سازی جلوه‌ای زیبا از موسیقی ایرانی و آذربایجانی را به نمایش گذاشت.

اما یکی از بخش‌های جذاب این کنسرت اجرای قطعات فولک و آشنای آذری بود که مخاطبان در سالن را نیز به وجد آورد اجرای قطعاتی چون «ساری گلین» و «باخم گوزلرینه» با صدای روحانی قاسم‌اف از نقاط عطف این اجرا بود که خوشبختانه ترکیب ساز و آواز ایرانی با این قطعات، اصل و هویت آن را زیر سوال نبرده بود.

پاشاه هنجنی نوازنده نی، زکی علی اف نوازنده تار، محمود نوذری نوازنده سنتور، رافائل اصغر اف نوازنده بالابان، میلاد علیپور نوازنده بم تار و مسلم علیپور نوازنده کمانچه ناقارا جاویدان نبی اف و اسفندیار شاهمیر نوازنده دف در این کنسرت هنرنمایی کردند.

در حاشیه کنسرت:

-طراحی صحنه برنامه که از المان‌های معماری ایرانی و خانه‌های قدیمی روستایی بهره گرفته بود، از نکات مثبت این اجرا بود. مهسا جلیل‌پور طراحی صحنه این کنسرت را انجام داده بود.

- عالیم قاسم‌اف با هیجان در حاشیه این کنسرت گفت: از اینکه جوانان هنرمند این کنسرت و من ِ پیرمرد را امشب با لذت و هیجان همراهی می کنید بسیار ممنونم. ما امشب برای شما موسیقی اجرا می کنیم تا بتوانیم با این موسیقی به قلب ها نزدیک تر شده و به یک معنای مشترک دست پیدا کنیم. البته من از گروه طراحی صحنه کنسرت نهایت تشکر را دارم که با یک فضای ایرانی حال و هوای دیگری را به کنسرت ما دادند.

-پرواز همای نیز در بخشی از این کنسرت خطاب به تماشاگران گفت:‌ ما امروز طراحی صحنه کنسرت را به شکلی انجام دادیم که یک حوض پر از آب و ماهی جلوی صحنه قرار دارد. ما اعتقاد داریم که آب نماد روشنایی و ماهی نماد زندگی است ضمن اینکه همه هم می دانیم که اکنون با کمبود آب مواجه هستیم  بنابراین از شما می خواهم آب را محترم بشمارید.

- عباس جدیدی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز که از ابتدای برنامه در تالار حضور داشت بعد از پایان کنسرت با دسته گل به یک باره روی صحنه آمد و با اهدای گل به گروه اجرایی از آنها تقدیر کرد. این اقدام وی موجب شد که تماشاگران زیادی او را به واسطه این حرکت تشویق کنند. البته این اقدام وی با توجه به حاشیه های چند ماه اخیرش به شدت با استقبال عکاسان مواجه شد.

-شرکت «آوای هنر» که برگزاری کننده این اجرا بود مانند همیشه و برخلاف بسیاری از شرکت‌های مشابه برخورد بسیار حرفه‌ای با خبرنگاران، عکاسان و گروه‌های خبری داشت و برخلاف بسیاری از کنسرت‌های موسیقی خبرنگاران بی‌دغدغه به تماشای این اجرا نشستند.

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار