سرهنگ حسن محمدنژاد، رئيس پليس فتای استان مازندران گفت: با توجه به نزديك شدن سال جديد و آغاز سفرهاي نوروزي و همچنين دغدغه شهروندان براي تهيه بليت رفت و برگشت مسافرتهاي خود، بازار خريد و فروش بليت و تورهاي مسافرتي در حال افزايش است، در همين راستا شركتهاي مختلف گردشگري در حال تبليغات وسيع و گسترده براي تورهاي مسافرتي خود هستند.
وي افزود: افراد سودجو نيز از اين موقعيت استفاده و از روشهاي مختلف اقدام به كلاهبرداري ميكنند. يكي از ترفندهاي كلاهبرداران در اين زمينه فروش بليت در سايتهاي اينترنتي تقلبي است. با توجه به اين موضوع كه براي خريد بليت ، به صورت اينترنتي نياز است كاربران اطلاعات شخصي و مالي خود را وارد سيستم كنند، كلاهبرداران از اين فرصت بهره ميجويند و با راهاندازي سايتهاي جعلي ولي شبيه به سايتهاي اصلي اقدام به ربودن اطلاعات افراد، براي سوءاستفادههاي مالي ميكنند. اين شيوه كه اصطلاحاً به فيشينگ (fishing)) موسوم است به سودجويان كمك ميكند كه از طريق اطلاعات وارد شده توسط كاربران در صفحات جعلي حسابهاي بانكي قربانيان را خالي كنند. رئيس پليس فتاي استان مازندران با بيان اينكه صفحاتي كه ناخواسته در برابر شما باز ميشوند و حاوي تبليغات فروش كالاها و ارائه خدمات هستند، ممكن است تقلبي باشند و قصد كلاهبرداري داشته باشند، به هموطنان توصيه كرد: براي در امان ماندن از اينگونه كلاهبرداريها دقت داشته باشند هميشه آدرس سايتها را خودشان در آدرس بار تايپ كنند و از كپي كردن يا رفتن به لينكهايي كه در سايتهاي مختلف ارائه شده جداً خودداري كنند.
وي ادامه داد: از سايتهايي خريد كنيد كه حتماً نماد اعتماد الكترونيكي را داشته باشند. اين فروشگاهها در سايت Enamad. ir قابل مشاهده است. ضمن آنكه در هنگام خريد آنلاين و در زماني كه پس از انتخاب كالا به درگاه پرداخت الكترونيكي بانك رهنمون ميشويد، دقت كنيد كه حتماً آدرس صفحه درگاه پرداخت الكترونيكي، متعلق به همان بانكي باشد كه آرم و لوگوي آن را در صفحه مشاهده ميكنيد.