کد خبر: 820579
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۲
به رغم بد عهدي امريكا
روس‌ها طي چند روز گذشته گفته بودند كه ديگر در حلب حاضر به برقراري آتش بسي نخواهند شد كه تروريست‌ها نفع آن را ببرند، ولي رئيس‌جمهور روسيه روز گذشته يك بار ديگر فرمان آتش بس داد، فرماني كه البته سخنگوي گروه تروريستي نورالدين زنكي آن را رد كرده است.
سرگئي لاوروف، وزيرامورخارجه روسيه روز چهارشنبه در ديدار رئيس‌جمهور يونان گفت كه گروه تروريستي جبهه النصره شرق حلب را تحت كنترل دارد و ساكنان آن را گروگان گرفته است و از امريكا خواست كه براي برون‌رفت از اين وضعيت كاري بكند. لاوروف گفت كه جبهه النصره ساكنان شرق حلب را به عنوان گروگان نگه‌داشته است و روسيه منتظر امريكاست مخالفان را از تروريست‌ها تفكيك كند. به گفته لاوروف طي دو هفته اخير، نه روسيه و نه نيروهاي هوايي سوري حلب را بمباران نكرده‌اند، اما شبه نظامياني كه شرق حلب را تحت كنترل دارند از اين دوره براي جمع‌آوري مجدد مهمات و جذب نيروي جديد استفاده كرده‌اند.

وزير خارجه روسيه مي‌گويد كه اگر قطعنامه‌هاي شوراي امنيت صادقانه اجرا شده بود، اوضاع سوريه بهبود يافته بود. تحت چنين شرايطي، رئيس ستاد ارتش روسيه از دستور پوتين براي تمديد آتش‌بس و توقف بمباران در حلب خبر داد. اين دستور پوتين در حالي صادر شده كه چند روز قبل مقامات روسي گفته بودند كه مذاكرات صلح سوريه به مدت نامحدودي به تأخير مي‌افتد ولي ژنرال والري گراسيموف، رئيس ستاد ارتش روسيه ديروز گفت: «ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهوري روسيه طي حكمي دستور داده آتش‌بس در حلب و توقف حملات هوايي در اين شهر بحران‌زده تا عصر جمعه جاري تمديد شود.» وي گفت: «براساس اين دستور از تمام نيروهاي مسلح خواسته شده هر گونه بمباران در حلب را متوقف كنند. » رئيس ستاد كل ارتش روسيه تأكيد كرد از آنجايي كه امريكا قادر به تفكيك‌سازي معارضان به‌اصطلاح ميانه‌رو از تروريست‌ها نيست، گروه‌هاي مسلح با سلاح‌هايشان بايد حلب را ترك كنند. ياسر اليوسف، سخنگوي گروه شورشي «نورالدين زنكي» كه چندي پيش سر يك كودك فلسطيني را بريد و واكنش بين‌المللي را برانگيخته در واكنش به آتش‌بس مسكو گفته كه: روسيه جدي نيست و تازه‌ترين ابتكار عمل آن براي ما ارتباطي با ما ندارد. سخنگوي گروه تروريستي نورالدين زنكي گفت: «اظهارات رهبر روسيه بازگو‌كننده حقايق جاري نيست. او گفت كه اين شورشيان مي‌خواهند يك كميسيون بين‌المللي براي بررسي «دروغ‌هاي روسيه» تشكيل شود.
  
اسد: دست كم تا ۲۰۲۱ هستم
رئيس‌جمهور سوريه هرگونه تغييرات سياسي در اين كشور را تا پيش از پيروزي در جنگ فعلي بعيد دانست. به گزارش ايسنا، بشار اسد در جمع خبرنگاران گفت كه دست‌كم تا سال ۲۰۲۱ و تا پايان دور سوم رياست‌جمهوري خود كه مدت آن هفت سال است، در رأس قدرت باقي خواهد ماند. به نوشته روزنامه نيويورك تايمز، بشار اسد در جمع خبرنگاران امريكايي و انگليسي و تحليلگران سياسي در دمشق، هرگونه تغييرات سياسي در سوريه را تا قبل از پيروزي در جنگ فعلي اين كشور بعيد دانست. بشار اسد در اين ديدار از درگيري بر سر هويت در منطقه خاورميانه و از حق هر سوري در اينكه «يك شهروند كامل به معناي واقعي كلمه» باشد، سخن گفت و وعده داد كه مرحله جديدي از گشايش و شفافيت و گفت‌وگو در سوريه شروع شود. وي ضمن انتقاد شديد از امريكا و گروه‌هاي تندرو گفت كه نه دولت او و نه نيروهاي وابسته به آن مسئول جنگ فعلي سوريه نيستند. رئيس‌جمهوري سوريه ابراز اطمينان كرد كه نيروهاي دولتي كنترل اوضاع كشور را به طور كامل در دست خواهند گرفت. وي افزود: شما مي‌دانيد ماجرا از چه قرار است. علت واقعي اين است كه مي‌خواهند دولت را براندازند؛ دولتي كه مطابق با معيارهاي امريكا نيست. اسد ادامه داد: به رغم اينكه هزاران سوري به دست تروريست‌ها كشته شدند، هيچ كسي از جنايت‌هاي جنگي كه گروه‌هاي تندرو مرتكب آن شدند، سخن نمي‌گويد. وي اظهار داشت: فرض را بر اين بگذاريم كه اين ادعاها درست است و اين رئيس‌جمهوري است كه مردمش را كشته و امريكا به مردم سوريه كمك مي‌كند. با گذشت پنج سال و نيم، چه كسي از من حمايت كرده است؟ در صورتي كه مردم از من حمايت نكرده باشند، چگونه توانسته‌ام  رئيس‌جمهور باشم؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار