کد خبر: 815807
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۵
15 سال انتظار براي احداث شهرک ماهیان در قطب پرورش ماهی زینتی كشور
حكايت قطب پرورش ماهی زینتی بودن راوند و لزوم حمایت از این پتانسیل، به حكايت پر طاووس می‌ماند و پاهاي زشتش. از هر منظري كه نگاه كنيد اين ارتباط هميشگي بوده و گويا موضوعي لاينحل است. شايد هم دلايلي دارد كه نبايد بر زبان آورد. چرا اين گونه مي‌گويم؟ دليلش آن است كه از همان ابتدا چه در دوران ركود و چه در دوران شكوفايي صنعت پروش ماهی زینتی، این صنعت در کاشان هميشه با مساله‌يي به نام نبود حمایت قوی دست به گريبان بوده و از ان ضربه خورده است. ‌با این وجود احداث شهرک ماهیان زینتی در راوند كه به قطب پرورش ماهی زینتی کشور شهرت دارد هنوز يك روياست و معطل یک امضا مانده است و صد افسوس، اخباری که از گوشه و کنار به گوش می‌رسد حاکی از آن است که در سایه غفلت مسئولین منطقه زمزمه‌هایی برای تصاحب این موقعیت از طرف رقبا در جریان است.
هادی مومنی راوندی
ماهي هاي زينتي راوند در بي خيالي مسئولان جان مي دهند

سال گذشته بود که خبرهایی در مورد احداث شهرک ماهیان زینتی در شهرستان محلات به گوش رسید، امسال نیز در همين رابطه خبري از قم منتشر شد و گويي قرار است فردا منتظر شنیدن این اخبار از هر جای کشور باشیم بجز کاشان. مخصوصا از قطب پرورش ماهی زینتی کشور یعنی راوند.

راوند از دیرباز به عنوان قطب تولید ماهی زینتی کشور شناخته شده است و تجربه استقبال مردم در ایام شب عید از ماهی قرمز سفره هفت سین و تامین ماهی شب عید و سرازیر شدن سیل خریداران به اين منطقه نشان مي‌دهد با وجود همه مشكلاتي كه در پروسه تولید وجود دارد، تولید کنندگان و فروشندگان ماهی زینتی در راوند مي‌دانند چگونه تولیدات ماهی شب عید خود را در برابر ديدگان رهگذران مشتاق قرار دهند تا چرخه تولید این صنعت همچنان بچرخد. با اين وجود، مشکلات ناشی از عدم حمایت بخش دولتی، خشکسالی، نگراني از دست دادن موقعيت‌هاي تثبيت شده، هزينه‌هاي نگهداري و... باعث شده است تا تولیدکنندگان این منطقه در این بازار نتوانند به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند.

ماهیان زینتی، ظرفیت گردشگری فراموش شده

در کاشان هنوز موضوع حمایت جدی از این صنعت صورت نپذیرفته و این موضوع لاينحل باقيمانده است و این عدم حمایت نيز عواقب اسفباري را براي تولید کنندگان رقم زده است.

در همین راستا نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی مي گويد: "همیشه گفته‌ام این ظرفیت در ورودی کاشان در حوزه گردشگری بی‌نظیر است و ظرفیت ماهیان زینتی راوند به عنوان بال پرواز مادی فوق العاده نه تنها برای راوند بلکه برای منطقه کاشان است و باید کمک کرد و آن را احیا نمود."

سید جواد ساداتی نژاد ادامه مي دهد: "معتقدم مسائلی را در کاشان داریم که 20 ساله شده است این نشان می‌دهد که در مدیریت اجرایی ما در حوزه رفع نیازها و مسائل جامعه در جاهایی چرخ و زنجیر به هم چفت نیست که خروجی نمی‌دهد، ما پروژه هایی داریم که بین 10 تا 20 سال است معطل مانده است و از آن جمله می‌توان ماهیان زینتی را مثال زد، طبیعتا این ظرفیت باید در جایی مثل شهرک ماهیان زینتی راوند هویدا شود."

وی تصریح مي كند: "دنیای امروز دنیای شکار فرصت‌هاست، امروز کشورها، شهرها و حتی روستاها با هم رقابت می‌کنند،‌ بنابراین وقتی شما یک ظرفیتی داشتی، اگر هویدا نکردی،‌ فردا دیگران آن را با خود می‌برند. 15 سال است که ما در راوند دنبال احداث شهرک ماهیان زینتی هستیم، در آن زمان در کشور ما هیچ جایی بدین صورت وجود نداشته است، این موضوع آنقدر معطل مانده است که الان در کنار شهرستان ما یک شهر کوچک که به اندازه یک شهر ما است شهرک ماهیان زینتی دارد خب این نشان می‌دهد که حوزه اجرایی شهر کاشان موفق نیست و نمی‌تواند این کشتی را جلو ببرد، کاشان مدعی استان، مردان بلند‌قد نیاز دارد این مرد بلند قد کسی است که بتواند این کشتی را بکشد."

کمیته‌های مردمی به کمک می‌آیند

نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل مي افزود: "حال پس از 15 سال معطل شدن این پروژه، ما گفتیم وظیفه داریم تا با خود این تولید کنندگان یک کمیته مردمی بزنیم و ببینیم درد چیست و چرا حل نمی‌شود که طی برگزاری چندین کمیته مردمی در این زمینه موانع کوچکی را دیدیم و من تعجب می‌کنم که چرا اینها تاکنون حل نشده است که البته از این موارد در کاشان زیاد داریم، ما در حوزه اجرایی به انسجام نیاز داریم و باید رویکردهایمان را مقتدرانه‌تر و بهتر کنیم."

وی مي گويد: "در این حوزه یکی از مسائلی که مطرح بود بحث آب بود که از شهردار کاشان تشکر می‌کنیم که انصافا در این زمینه تعامل خوبی را انجام داد و با همت اداره امور آب و جهاد کشاورزی در این نشست‌های کمیته مردمی در بحث آب، کارهای اساسی آن انجام می‌شود لذا امیدواریم تا شاهد راه‌اندازی و تاسیس شهرک ماهیان زینتی باشیم و شما مطمئن باشید آنجا در حوزه اشتغال‌زایی و گردشگری فوق‌العاده خواهد بود و ماهیان زینتی می‌تواند حوزه اشتغال کاشان را دگرگون کند."

ساداتی نژاد در ادامه تصریح مي كند: "از طرف دیگر، در کاشان 31 میلیون متر مکعب افت سفره داریم که باعث افت سطح آب زیرزمینی، کاهش کیفت آب و... شده است و همچنان ادامه دارد که متاسفانه زندگی و حیات مردم منطقه کاشان را تهدید می‌کند من معتقدم با ماهیان زینتی می‌توانیم این مسئله را حل کنیم."

وی ادامه مي دهد: "کشاورز ما آب را در محصولاتی که پر آب هستند مصرف می‌کند که اتفاقا از نظر میزان آورده اقتصادی بسیار پائین است و با این اوصاف کشاورز ما روز به روز در حال فقیرتر شدن است اما اگر بتوانیم از دانشی که در زمینه ماهیان زینتی در راوند متمرکز است استفاده کنیم با 50درصد آبی که در کشاورزی مصرف می‌شود، چندین برابر آنچه از محصول کشاورزی بدست می‌آورد و آب را تلف می‌کند به دست بیاوریم و تا 7 برابر درآمد سالانه داشته باشیم و اگر بتوانیم از چاه کشاورزی برای شیلات و کشاورزی استفاده دو منظوره کنیم، قطعا می‌توانیم حدود 50 درصد آب زیرزمینی را حفاظت کنیم."

قطب پرورش ماهی زینتی کشور پتانسیل كمي ندارد که بتوان از کنار آن به راحتی عبور کرد، شايد در صورت عدم چاره‌انديشي در اين زمينه به زودي شاهد باشيم كه تولیدکنندگان منطقه ديگر تولید نکنند و ظرفیتی که سالها با تلاش مستمر مردم منطقه ایجاد شده است به نام ما و به کام دیگران تمام شود. بخواهیم یا نخواهیم صنعت پرورش ماهی زینتی آینده‌ی درخشانی را در پیش خواهد داشت اما مسئله مهم این است که در آن زمان نیز آیا راوند قطب پرورش ماهی زینتی کشور خواهد بود؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار