کد خبر: 815732
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
عربستان سعودي بودجه كابينه عبدربه منصور هادي، رئيس‌جمهور مستعفي يمن را قطع و در اقدامي مشابه، كمك‌هاي مالي به شماري از گروه‌هاي مسلح در تعدادي از استان‌هاي يمن و همچنين برخي شخصيت‌هاي يمني مورد حمايتش را كه پيشتر از آنها براي پوشش و توجيه تجاوز خود به يمن استفاده مي‌كرد، تعليق كرد.
رشيد الحداد، كارشناس مسائل يمن در گزارشي كه روزنامه «الاخبار» روز چهارشنبه منتشر كرد، به تحليل اين اقدام سعودي‌ها و بازتاب‌هاي آن بر روند بحران جاري در يمن پرداخت. رشيد الحداد مي‌نويسد: «تنها چند هفته پس از اعلام حمايت عربستان و امارات از تصميم بانك مركزي يمن مبني بر انتقال اين بانك از صنعا به عدن به شرط بازگشت كابينه «احمد عبيد بن دغر» تحت حمايت سعودي‌ها به عدن و به دست گرفتن اداره امور يمن، رياض امتيازات مالي را كه به كابينه بن‌دغر اختصاص داده بود، لغو كرد». اما اين پايان كار نبود، بلكه در ادامه سعودي‌ها اغلب بودجه‌هاي اختصاص يافته به «عبد ربه منصور هادي» و كابينه‌اش تحت عنوان «بودجه ميزباني» را هم لغو كردند تا روند لغو حمايت‌هاي مالي و غيرمالي سعودي دامان كارگران يمني هوادار ائتلاف سعودي را هم بگيرد و رياض از صدور ويزا براي ورود صدها تن از اين كارگران به خاك عربستان امتناع كند. تا پيش از اين اقدام عربستان انتظار مي‌رفت هادي پس از شركت در نشست مجمع عمومي سازمان راه عدن را در پيش گيرد، اما اوضاع امنيتي آشفته اين شهر نخست‌وزير فراري يمن را از رفتن به عدن منصرف كرد.

از سوي ديگر، استفن اوبراين، هماهنگ‌كننده امور انساني سازمان ملل ديروز در پايان سفرش به يمن گفت: «به شدت از ديدن كودكان يمني كه به دليل جنگ در كشورشان دچار سوءتغذيه شده‌اند، نااميد و متأسف شدم». به گزارش ايسنا روزنامه رأي‌اليوم، اوبراين اظهار داشت: «در يمن از بيمارستان شهر الحديده بازديد كردم و در آنجا كودكاني را ديدم كه به شدت از سوءتغذيه رنج مي‌بردند. ديدن اين موارد بسيار ناراحت‌كننده است». دفتر صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل (يونيسف) در يمن نيز طي بيانيه‌اي حمايت از مدارس اين كشور و دور نگه داشتن آنها از درگيري‌ها را خواستار شد. طبق بيانيه مذكور ۳۵۰ هزار كودك سال گذشته تحصيلي از آموزش محروم ماندند و در مجموع بيش از 2 ميليون كودك از تحصيل بازمانده‌اند و اين كودكان بيرون از مدارس بيشتر در خطر عضويت در گروه‌ها و شركت در جنگ قرار دارند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار