کد خبر: 797817
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۰
براساس نظرسنجي‌ كه به تازگي مركز پژوهش و سنجش افكار به عمل آورده است، شبكه كودك و نوجوان با رشد 6 درصدي در جذب مخاطب كودك مواجه شده و براي نخستين بار ۸۲ درصد كودكان ۵ تا ۱۰ ساله در سراسر كشور، بيننده اين شبكه بوده‌اند.
جواد محرمي
شبكه كودك و نوجوان كه در آغاز به كار خود با نام پويا روي آنتن رفت و تا مدت‌ها به شكل آزمايشي پخش مي‌شد، فراز و نشيب‌هاي زيادي را از سر گذراند. در مقطعي به نظر مي‌رسيد كه اين شبكه به شكلي باري به هر جهت و به اصطلاح براي خالي نبودن عريضه روي آنتن مي‌رود. توسعه كمي شبكه‌هاي تلويزيوني در زمان رياست عزت‌الله ضرغامي كه منجر به افتتاح پشت سر هم شبكه‌هاي مختلف سيما مي‌شد، شرايطي را به وجود آورده بود كه شبكه‌هاي افتتاح شده از كيفيت لازم برخوردار نبوده‌اند و اغلب مردم اين شبكه‌ها را به دليل كيفيت پايين برنامه‌ها زياد جدي نگيرند. اما با تغيير رياست سازمان صداوسيما و از زماني كه ضرغامي صندلي‌اش را با رئيس جديد عوض كرد تمركز بيشتري بر كيفيت برنامه‌ها به جاي توسعه صرفاً كمي صورت گرفت.

شبكه مختص كودك و نوجوان كه مدت‌ها با نام پويا روي آنتن مي‌رفت نيز از اين تغييرات بي‌بهره نماند. اوايل آغاز به كار شبكه كودك، مخاطبان بيشتر با آثاري مواجه بودند كه توليدات غيربومي و خارجي را شامل مي‌شد؛ توليداتي كه بعضاً بدون هيچ ملاحظه‌اي در محتواي آنها و صرفاً به واسطه تشخيصي كه در انطباق آنها با سنين كودك داده مي‌شد روي آنتن مي‌رفتند اما به تدريج و با تمركزي كه بر بالا بردن كيفي شبكه‌هاي سيما در سازمان به عمل آمد، توجه به توليدات ملي و داخلي در اين شبكه با افزايش چشمگيري مواجه شد. پخش آثار و محصولات داخلي در اين شبكه در انگيزه توليد‌كنندگان انيميشن و برنامه‌هاي مخصوص به كودك تأثير قابل ملاحظه‌اي گذاشت؛ ضمن اينكه سمت و سوي آثار پخش شده از اين شبكه به تدريج از آثار موش و گربه‌اي به سمت آثاري كه در آن خانواده و سبك زندگي منطبق با فرهنگ ايراني ـ اسلامي بازنمايي مي‌شد، تمايل پيدا كرد. مديريت اين شبكه به اين درك رسيد كه تكرار آثار قديمي چون رامكال و رنان کوچک، ظرفيت بالايي براي ارتباط‌گيري با نسل تازه كودك و نوجوان را داراست. با افزايش كيفيت برنامه‌هاي شبكه كودك و نوجوان، ميانگين مخاطبان هفت برنامه برتر اين شبكه 7 درصد افزايش يافته و به ۵۷ درصد رسيده است. بنابر‌اين گزارش، شبكه كودك و نوجوان از ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ به شكل رسمي، برنامه‌هاي خود را براي خردسالان زير 6 سال در كانال پويا و براي كودكان ۶ تا ۱۲ سال در كانال نهال پخش مي‌كند. برنامه‌سازي براساس يك منظومه تربيتي، طراحي هويت گرافيكي جديد، نظم‌بخشي به پخش برنامه‌ها و افزايش كيفيت ويرايش تصويري، زباني و تربيتي آثار خارجي از مهم‌ترين اقدامات شبكه كودك و نوجوان در اين دوران بوده است كه آثار اين رويكرد به تدريج خود را نشان مي‌دهد. رويكردي كه به نظر منطقي‌تر و علمي‌تر از قبل به نظر مي‌رسد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار