کد خبر: 797101
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۲
بيگانگان سال‌هاست به قدرت دريايي ايران تمکين مي‌کنند
قايق‌هاي تندروي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي اخيراً با نزديک شدن به يک ناو جنگي امريکايي که در حال عبور از تنگه هرمز بود، اين کشتي جنگي را که تحت اسکورت يک ناوچه رزمي ديگر امريکايي بود، رصد و عبور آن را کنترل کردند.
جعفر تکبيري
اين خبري بود که روز گذشته خبرگزاري انگليسي رويترز روي خروجي خود قرار داد و عنوان کرد که سپاه پاسداران ايران براي رصد يک ناو جنگي امريکايي در تنگه هرمز پنج قايق نظامي به منطقه اعزام کرده است. قايق‌هايي که بدون توجه به سيستم‌هاي امنيتي ناوهاي پيشرفته امريکا که اجازه نزديک شدن به آنها را نمي‌دهد، به 500 متري اين ناوها رفته‌اند و حتي يکي از آنها با خاموش کردن موتور خود منتظر عبور ناو يواس‌اس نيواورلئانز شده است. رويترز همچنين مدعي شده که قايق‌هاي سپاه پاسداران شامل چهار قايق تندرو و يک کشتي مجهز به موشک هدايت‌شونده بوده و سه قايق نيز مسلح بوده‌اند.
نکته مهم در خصوص اين اقدام يگان‌هاي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي آنجا بود که همزمان با اين اقدام، جوزف ووتل، يک ژنرال ارتش امريکا که وظيفه نظارت بر نيروهاي امريکايي در خاورميانه را بر عهده دارد، مشغول بازديد از ناو هواپيمابر يواس‌اس نيواورلئانز بوده است؛ موضوعي که باعث شده وي به اين اقدام واکنش نشان دهد و بگويد که اين اقدام سپاه امن بوده اما از آن جهت که چنين رويدادي مستلزم تصميم‌گيري فوري درباره احتمال خطرآفرين بودن قايق‌هاي سپاه است، نگران‌کننده است. ووتل، رئيس فرماندهي مرکزي ارتش امريکا افزود: همانطور که در اينجا در فضايي تقريباً فشرده ديده‌ايد، احتمال زيادي براي خطاهاي محاسباتي وجود دارد. ما معمولاً زمان کمي براي مواجهه با اين موارد داريم. ارزيابي‌هاي ما در چند دقيقه کوتاه انجام مي‌شود.
‌   
اقدامي عادي براي سپاه پاسداران
اما اين اقدام در حالي مورد توجه رسانه‌هاي بيگانه قرار گرفته که سپاه پاسداران با توجه به مأموريت‌هايش در تنگه هرمز و خليج فارس اين اقدام خود را امري عادي عنوان کرده است. بر اين اساس، دريادار پاسدار عليرضا تنگسيري، جانشين فرمانده نيروي دريايي سپاه با اشاره به اتفاقات اخير که در رسانه‌هاي بيگانه بازتاب داشته اظهار داشت که تحت نظر قرار دادن شناورهاي بيگانه در منطقه‌هاي مأموريتي نيروي دريايي سپاه موضوع جديدي نيست و اين کار همواره به صورت مستمر و شبانه‌روزي انجام شده، مي‌شود و خواهد شد.
جانشين فرمانده نيروي دريايي سپاه سپس افزود: ما براساس مأموريت‌هاي محوله، تردد و جابه‌جايي هر شناور از کشورهاي بيگانه به ويژه کشورهاي فرامنطقه‌اي و به‌طور خاص دشمنان انقلاب اسلامي، شيطان بزرگ امريکا را که حضورشان براي ما تهديد ذاتي و شر مطلق است با دقت و حساسيت دنبال مي‌کنيم و آنان نيز نسبت به اين مسئله کاملاً تمکين‌کننده هستند و سال‌هاست که اين موضوع جاري و ساري است و مطالب مطرح شده در رسانه‌هاي بيگانه ناشي از فهم نادرست موضوع بوده و بي‌ربط است.
‌   
گذرگاهي براي صلح
اما اقتدار نيروهاي مسلح کشورمان در برخورد با ناوهاي امريکايي که سال‌هاست با بهانه‌هاي واهي در منطقه حساس خليج فارس حضور دارند، از آن جهت اهميت دارد که ايران همواره نقشي تعيين‌کننده در ايجاد توازن نظامي در اين منطقه ايفا کرده است. اين توازن بر مبناي مانيفستي است که رهبر معظم انقلاب در سخنان خود پيرامون امنيت خليج فارس ترسيم کرده‌اند. جايي که معظم‌له فرمودند: «اگر منطقه خليج‌فارس امن باشد، همه کشورهاي منطقه از اين امنيت بهره‌مند خواهند شد اما اگر خليج‌فارس ناامن شود، براي همه کشورهاي منطقه ناامن خواهد بود.» اين روند در حالي است که جمهوري اسلامي همواره با تأکيد بر حفظ امنيت خليج ‌فارس توسط کشورهاي منطقه، خواستار بهره‌برداري صلح‌آميز از اين نقطه مهم توسط تمامي کشورهاي همسايه است اما کشورهاي منطقه بدون داشتن درکي درست از مقوله امنيت، با سياست‌هاي توسعه‌طلبانه خود باعث باز شدن پاي ناوگان نظامي کشورهاي بيگانه در اين منطقه حساس شده‌اند. نکته مهم در اين ميان نيز آن است که اين حضور فقط به شناورهاي جنگي خلاصه نشده، بلکه برخي کشورهاي حاشيه جنوبي خليج ‌فارس ميزبان پايگاه‌هاي نظامي امريکا و فرانسه در خاک خود هستند که همين موضوع تأثير بسيار زيادي بر ناامن شدن خليج‌ فارس گذاشته است. در همين حال جمهوري اسلامي همواره با تحرکات مشکوک برخي از کشورها و طرح ادعاهايي درباره تماميت ارضي کشورمان در خليج‌ فارس و صدمه زدن به منافع کشورمان در اين منطقه مواجه بوده که هميشه با خويشتنداري و تذکر شفاهي مقامات ايراني روبه‌رو شده و هيچ اقدام نظامي در خصوص اين تهديدات صورت نگرفته است، چراکه ايران نمي‌خواهد امنيت اين نقطه حساس خدشه‌دار شود.
‌   
سپاه و برخورد با تهديدات
اما تلاش همه‌جانبه کشورمان براي تأمين امنيت خليج فارس، تنگه هرمز و درياي عمان، ‌در حالي است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به عنوان تأمين‌کننده امنيت خليج فارس و درياي عمان، همواره کوشيده روالي متناسب در زمينه تهديدات علني و خاموش در پيش بگيرد و تمرکز خود را بر حفظ آمادگي و نمايش توانمندي دفاعي براي ايجاد بازدارندگي قرار دهد؛ واقعيتي که مرور تاريخ جمهوري اسلامي آن را به اثبات رسانده و بيان‌کننده اين حقيقت است که جمهوري اسلامي هيچ‌گاه کشوري متخاصم نبوده و همواره به دنبال ايجاد يک صلح پايدار است.
اين رفتار صلح‌طلبانه کشورمان در حالي است که ايران بدون شک امروز يکي از قدرت‌هاي برتر نظامي جهان است. اين نه يک ادعا بلکه واقعيتي است که اکثر کارشناسان مسائل نظامي در دنيا به آن اذعان دارند؛ واقعيتي که در طول جنگ هشت ساله تحميلي، ايران با دستان خالي به رخ دنيا کشيد.
جمهوري اسلامي بي‌شک با در اختيار داشتن انواع و اقسام موشک‌ها به ويژه موشک‌هاي ساحل به دريا و در کنار آن وجود يک نيروي دريايي توانمند که به‌رغم تمامي تحريم‌ها امروز به درجه‌اي از توانمندي رسيده که قادر به ساخت انواع ناوشکن در داخل و اعزام آنها به مأموريت‌هاي بلندمدت خارجي است و همچنين در اختيار داشتن انواع و اقسام شناورهاي جنگي سطحي و زيرسطحي به تنهايي قادر خواهد بود تمامي عبور و مرورهاي اين تنگه را کنترل کند. حالا بايد به اين توانمندي‌هاي نيروي دريايي، قدرت نيروي هوايي را نيز اضافه کرد که همپاي ابرقدرت‌ها در عرصه تجهيزات، در حال پيشرفت است و مي‌تواند دريا را به محلي ناامن براي منافع دشمنان تبديل کند، البته کابوس اصلي دشمنان در خليج ‌فارس و تنگه هرمز قايق‌هاي تندرو سپاه پاسداران است؛ قايق‌هاي کوچکي که يکباره مي‌توانند همانند دسته زنبورها به دشمنان حمله‌ور شوند و آنها را نابود کنند؛ واقعيتي که دشمنان بخش کوچکي از آن را در سال‌هاي جنگ تجربه کردند، بنابراين ايران به راحتي مي‌تواند براي حفظ منافع خود کنترل کل خليج‌ فارس، تنگه هرمز و درياي عمان را به دست بگيرد و حتي اجازه عبور قايق‌هاي کوچک را نيز سلب کند، اما بي‌شک اين تراژدي تلخ براي غرب در زماني اتفاق خواهد افتاد که آنها پاي خود را از گليم‌شان درازتر کنند و بخواهند کشورمان را با چالش روبه‌رو کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار