کد خبر: 731311
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۹
يك روز پس از توقيف و تذكر رسانه‌هاي منتقد داخلي بي‌بي‌سي براي مستندسازي هسته‌اي مجوز گرفت!؟
مجوز فعاليت دو هفته‌اي به شبكه بي‌بي‌سي در ايران، از سوي صاحب‌نظران نوعي سنجش افكار عمومي براي بازگشت رسانه دروغگوي جاسوس‌پرور به ايران است. دولت در حالي به بي‌بي‌سي براي فعاليت مجوز داده و با اين شبكه بدنام مهربان شده كه با نامهرباني باعث تعطيلي هفته‌نامه «9 دي» و تذكر به روزنامه «كيهان» و سايت «رجانيوز» شده است.
مجوز فعاليت دو هفته‌اي به شبكه بي‌بي‌سي در ايران، از سوي صاحب‌نظران نوعي سنجش افكار عمومي براي بازگشت رسانه دروغگوي جاسوس‌پرور به ايران است. دولت در حالي به بي‌بي‌سي براي فعاليت مجوز داده و با اين شبكه بدنام مهربان شده كه با نامهرباني باعث تعطيلي هفته‌نامه «9 دي» و تذكر به روزنامه «كيهان» و سايت «رجانيوز» شده است.
دفتر شبكه تلويزيوني بي‌بي‌سي در ايران نزديك به هفت سال است كه تعطيل است. در اين مدت روابط ايران و بريتانيا كش و قوس‌هايي پيدا كرده و مدتي است كه با زمزمه بهبود روابط بين دو دولت، خبر بازگشايي دفتر اين شبكه راديو و تلويزيوني در ايران نيز شنيده شد؛ خبري كه ديروز توسط سخنگوي وزارت ارشاد تكذيب شد.
حضور بي‌بي‌سي در ايران به دوران پهلوي اول باز مي‌گردد، زماني طولاني‌تر از عمر بسياري از رسانه‌هاي فعال ايراني، بريتانيايي‌ها در سال 1319 دفتر بي‌بي‌سي را در تهران افتتاح كردند. راديو بي‌بي‌سي كه اوايل تلاش مي‌كرد سياست‌هايش را همسو با دولت رضاخاني نگه دارد با سقوط پهلوي اول شروع به بدگويي از سياست‌هاي رضاخان كرد. فارغ از اينكه بريتانيا نقش اصلي در به قدرت رسيدن رضاخان داشته. بي‌بي‌سي در سال‌هاي بعد نيز متناسب با سياست‌هاي دولت انگليس پيچ سياست‌هاي رسانه‌اي خود را در ايران تنظيم مي‌كرد. اما مهم‌ترين نقشي كه در دهه‌هاي اول فعاليت پهلوي دوم داشت، ايده بيان رمز عمليات آواكس يا كودتاي 28 مرداد بود كه بي‌بي‌سي دشمني خود را با دولت ملي ايران نشان داد. شبكه بي‌بي‌سي پيش از آنكه توسط محمدحسين صفار‌هرندي، وزير فرهنگ دولت نهم تعطيل شود، سابقه تعليق فعاليت‌ها و بسته شدن دفترش را در ايران داشت. نخستين بار در دهه 50 بود كه دولت ايران در اعتراض به فعاليت‌هاي بي‌بي‌سي در ايران دستور تعطيلي فعاليت‌هاي اين شبكه را در ايران داد. بعد از انقلاب نيز دولت برخاسته از انقلاب به دليل رفتار‌هاي مغرضانه بي‌بي‌سي بار ديگر حكم به تعطيلي اين شبكه داد و تا حدود دو دهه بعد بي‌بي‌سي نتوانست فعاليت خود را به صورت رسمي در ايران داشته باشد.
از سال 78 تا 87 بي‌بي‌سي كه حالا بخش فارسي تلويزيون آن نيز راه‌اندازي شده بود، در تهران دفتر رسمي داشت و گزارش‌هاي تلويزيوني متعددي توليد و از اين شبكه پخش شد. اما در اولين روزهاي دي‌ماه 87، صفارهرندي تعطيلي دفتر شبكه بي‌بي‌سي را اعلام كرد. تعليق فعاليت‌هاي بي‌بي‌سي اكنون به هفتمين سال خود رسيده است. بي‌بي‌سي به‌رغم اينكه در ايران دفتر رسمي نداشت اما در گزارش رخدادهايي مانند حوادث سال 88، سياست‌هاي مغرضانه خود را در قبال كشورمان دنبال كرد. اكثر خبرنگاران و مجريان بخش فارسي اين شبكه نيز از افرادي تشكيل شده‌اند كه يا سابقه فعاليت عليه كشورمان را دارند يا در نظرات خود دشمني با نظام اسلامي را به صراحت بيان كرده‌اند. البته مدتي است كه مجريان بي‌بي‌سي حتي در انتخاب رنگ لباس نيز تلاش دارند تا خود را همراه دولت ايران نشان دهند و درست در روزتوافق ايران و 1+5 همه مجريان آن بنفش‌پوش شدند! آيا مجوز كنوني بازتابي از آن بنفش‌پوشي نيست؟
 اين شبكه راديو و تلويزيوني در موارد ديگري همچون «جنگ غزه» به صورت يكسويه دست به انتشار اخبار زد، اقدام غيرحرفه‌اي بي‌بي‌سي باعث شد تا تجمعات مردمي جلوي ساختمان اين شبكه صورت بگيرد و حاميان مردم فلسطين و فعالان حقوق بشر نسبت به عملكرد اين شبكه اعتراض كنند. كن لوچ كارگردان شناخته شده سينماي انگليس كه در اين تجمعات حضور داشت، گفت: «بي‌بي‌سي در جريان ارسال اخبار و گزارش‌ها، ديدگاه مردم فلسطين را نسبت به اسرائيل لحاظ نمي‌كند و زبان مورد استفاده آنها درباره مردم غزه تحقيرآميز است و ظلم و ستم وارده بر اين مردم را ناديده مي‌گيرد.»  بي‌بي‌سي در جريان بحران سوريه و عراق نيز تروريست‌هاي داعش را با نام «دولت اسلامي» خطاب كرد و با وجود اعتراض‌ها به رويه خود ادامه داد و فقط وقتي ائتلاف نمايشي امريكا براي بمباران ظاهري داعش تشكيل شد، مي‌گفت كه گروه‌هايي كه خود را دولت اسلامي مي‌نامند.
 بي‌بي‌سي در مورد بحرين هم سياستي همسو با دولت عربستان اتخاذ و قيام مردمي اين كشور را تا حد ممكن سانسور و اخبار آن را با تحريف منتشر كرد. در آخرين مورد نيز كه قيام مردم يمن و سرنگوني دولت حامي سعودي‌ها در اين كشور بود، بي‌بي‌سي با تلاش براي سرپوش گذاشتن بر انقلاب مردمي يمن، حتي يك خبر كوتاه هم از انقلاب يمن و سرنگوني حكومت ديكتاتوري آن را منتشر نكرد و سرانجام اخبار تجاوز عربستان به اين كشور را كه نقض آشكار حقوق بين‌الملل و جنايت عليه بشريت به شمار مي‌رود نيز به صورت گزينشي منتشر يا به طور كلي ناديده گرفته است.
سخنگوي وزارت ارشاد دليل اعطاي مجوز يك هفته‌اي به بي‌بي‌سي را تهيه يك گزارش پيرامون مسائل هسته‌اي عنوان كرده و اذعان داشته كه اين فعاليت زير نظر نيروي انتظامي انجام خواهد شد. ظاهر اين كار فقط يك مجوز براي تهيه يك مستند است اما علاوه بر اينكه «مستند هسته‌اي» بي‌بي‌سي‌ مي‌تواند سراسر دروغ و مستندي براي تفرقه‌افكني باشد، حضور بي‌بي‌سي براي يك مستند نوعي آسان‌گيري در برابر اين رسانه براي بازگشت احتمالي شبكه خبري‌اش به ايران است. آيا رسانه دروغگوي تفرقه‌افكن جاسوس جاسوس‌پرور حقيقت‌خوار دارد بازمي‌گردد؟!
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
-
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۴
0
0
خب این تدبیری ها برای همه ننه هستند و برای خودمان زن بابا، این از اصول تدبیرو امید هست بالاخره باید با دنیا!!! تعامل کرد قاجار هم اینطوری بود
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۴
0
0
البته این اشتیاق دوطرفه است! آنها هم سخنرانی یکشنبه رئیس جمهور را مستقیم روی آنتن بردند!!؟ و تنها این شبکه نیست که هواداری دولت را میکند بلکه شبکه من و تو هم بشدت از این توافق و عملکرد دولت راضی است!!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار