کد خبر: 731032
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸
مدیر شبکه مستند در مراسم رونمایی از مستند «راه ناتمام» تأکید کرد ساخت این مجموعه مستند یکسونگر نبوده و شبکه مستند در تمام آثارش می کوشد منصفانه به مسائل بپردازد.
به گزارش«جوان» به نقل از روابط عمومی شبکه مستند سیما، نشست رونمایی از مستند «راه ناتمام» امروز دوشنبه ۱۲ مرداد با حضور امیر تاجیک مدیر شبکه مستند سیما، تهیه کننده و کارگردان مستند و اهالی رسانه، با اجرای مزدک میرزایی برگزار شد.

رابطه تعریف نشده ورزشکاران و جامعه پس از به پایان رسیدن دوره های ورزشی

میرزایی در ابتدای این نشست ضمن خوشامدگویی به خبرنگاران و تبریک پیشاپیش روز خبرنگار تاکید کرد: وضعیت برخی از ورزشکاران ما چندان خوب نیست. برخی از آنها دچار اعتیاد یا مسایل مالی شده اند. در رشته هایی که درآمد آنچنانی ندارند، ورزشکاران پس از به پایان رسیدن دوره های ورزشی شان نمیدانند باید چه کنند. جامعه هم نمیداند باید چه برخوردی در قبال آنها داشته باشد.

وی ادامه داد: علی محمد قاسمی به عنوان تهیه کننده و تصویربردار و همسرشان اعظم نجفیان به عنوان کارگردان مجموعه مستند «راه ناتمام» را در پنج قسمت تولید کرده اند. این مجموعه قرار است چهارشنبه ها ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما روی آنتن برود و تکرار آن جمعه ها15:30 پخش می شود. آقای تاجیک از زمان آمدن به شبکه مستند باعث تحولات زیادی شده که در این شرایط مالی سازمان صدارسیما تحسین برانگیز است.

این گزارشگر و مستندساز ورزشی یادآور شد: مدیر باید پاسخگوی تهیه کننده ها باشد و این کار سختی است. خود من به عنوان تهیه کننده با عوامل روبرو هستم و می دانم کار در تلویزیون با این شرایط چقدر زحمت می طلبد.

در ادامه تاجیک نیز در سخنانی گفت: وظیفه خود میدانم پیشاپیش روز خبرنگار را به دوستان تبریک بگویم. امیدوارم در سال آینده کاری قدم های خوبی را برای تحول و بهبود جامعه برداریم. ما نیز همواره تلاش کردیم کارهایمان را به صورت مداوم با اصحاب رسانه در میان بگذاریم.

تلاش برای جذب طیف وسیع مستندسازان

وی افزود: مجموعه های خوب گذشته در دوران جدید ادامه پیدا کردند و آثاری که مخاطب فراگیری نداشتند کنار گذاشته شدند. آثار خوبی نیز با آغاز دوره جدید تولید خود را شروع کردند. همچنین ما در تلاشیم طیف های وسیعی از فیلمسازان را جذب کنیم و از زمان تغییر مدیریت در سازمان صداوسیما از آنها دعوت کرده ایم به ویژه درباره مسائلی چون امر به معروف و نهی از منکر برای ما مستند بسازند. این آثار نیز به صورت مداوم اطلاع رسانی خواهد شد.

مدیر شبکه مستند تأکید کرد: ما همواره تلاش می کنیم اگر مشکل و ایرادی وجود دارد منصفانه به آن بپردازیم. نه اینکه یک طرفه به قاضی برویم. از همین رو سراغ ابعاد مختلف یک موضوع می رویم و نظر مسئولان را نیز می پرسیم. چرا که ما هدف شبکه مستند را ایجاد تغییر در جامعه می دانیم.

تاجیک از علی محمد قاسمی به عنوان یکی از فیلمسازانی که از ابتدای تغییر مدیریت شبکه دعوت به کار شده اند نام برد و گفت: فیلم «گزارش شنبه» با موضوع زندگی شهید اندرزگو ساخته او را در ایام نوروز پخش کردیم. مجموعه جدید او نیز درباره قهرمانان ورزشی کشور است و کار تولید و تحقیق آن از سه ماه قبل عید نوروز آغاز شده و تا اواسط تیر ماه ادامه پیدا کرده است. این مجموعه در ۵ قسمت به شکلی کاملا فاخر تولید شده است.

یکطرفه به قاضی نرفتیم

وی درباره «راه ناتمام» توضیح داد: طیف ورزشکارانی که از ابتدا قرار بود در این مجموعه سراغ آنها برویم متفاوت بود اما خیلی از آنها حاضر نشدند بیایند و داستان زندگی شان را بازگو کنند. از سوی دیگر ما دوست داشتیم مجموعه یکطرفه نباشد. بنابراین در این مستندها حضور مسئولان دولتی را هم داریم و حتی در یک قسمت مشکل ورزشکار با پادرمیانی مسئولان حل میشود. ما دوست داریم این کار ادامه پیدا کند و برای انجام این کار مصمم هستیم. گرچه ساخت همین 5 قسمت هم برای تیم دشواری داشت و حتی با آقای قاسمی برخورد فیزیکی کرده بودند.

در ادامه یک قسمت از مجموعه «راه ناتمام» که به فرشاد درکه قهرمان کیک بوکسینگ ایران می پرداخت و وضعیت نامناسب کنونی وی را نشان می داد در 25 دقیقه برای اهالی رسانه به نمایش درآمد.

تلاش کردیم یکسونگر نباشیم

سپس علی محمد قاسمی تهیه کننده، تدوینگر و تصویربردار مجموعه بیان کرد: ما اهل سینما هستیم و زیاد با ورزش میانه نداریم اما مستندسازی بهانه خوبی شد تا وضعیت ورزشی برخی از قهرمانان را به شکل منطقی و واقع بینانه نگاه کنیم. ما این کار را به دور از یکسو نگری انجام دادیم.

وی افزود: البته برخی از سوژه های ما نگران شرایطشان بودند و به خاطر مشکلاتشان حاضر نشدند با ما گفتگو کنند. کار خانم نجفیان نیز بسیار سخت بود چون باید به خانواده و خود این شخصیت ها نزدیک می شد. البته بیش از اهمیت این موضوع که مستندساز چگونه به سوژه نزدیک میشود و در آن کنکاش میکند این موضوع مهم است که او مراقب باشد یکسو نگر نباشد.

در کارنامه 30 ساله ام «راه ناتمام» سخت تر از همه بود

این مستندساز ادامه داد: من ۱۵ساله بودم که مستندسازی را آغاز کردم و بعد از ۳۰سال کار برای اولین بار با پروژه بسیار سختی روبرو بودم. در این مجموعه مدام اشک در چشمانمان بود و بغض در گلویمان. به ویژه وقتی روبرو جوانانی قرار می گرفتیم که جای فرزندمان بودند و به لحاظ احساسی بسیار سخت بود.

قاسمی تأکید کرد: زمانی که مدیریت شبکه از من خواست این مجموعه را ادامه بدهم تمایلی به این کار نداشتم. برخورد دوباره با این مسائل برای ما بسیار سخت است. من درباره قاچاقچی ها هم مستند ساخته بودم اما هیچ کاری اینقدر مرا اذیت نکرده بود. حتی امروز هم که دوباره یک قسمت از کار را با شما دیدم اشک در چشمانم جمع شد.

نقد تفکر مدیران درباره ورزشکاران

در ادامه اعظم نجفیان نویسنده و کارگردان «راه ناتمام» نیز گفت: ما سعی کردیم در ۵ قسمت به نگاه مدیران به ورزش قهرمانی بپردازیم. این نکته مرا اذیت میکرد که تفکر مدیران اینگونه است که اگر این جوان ها بروند هم یک عده دیگر هستند. برایشان مهم نیست این افراد از کودکی ورزش میکنند و حالا در ۲۵سالگی تنها تخصصشان ورزش است اما ناگهان به حال خود رها می شوند.

وی افزود: جوانها با حمایت مالی خانواده ها به قهرمانی میرسند و پرچم ایران را بالا میبرند اما بعد تمام میشوند و مدیران هم توجهی به آنها ندارند. بنابراین من سعی کردم به این نکته بپردازم که باید از کودکی روی ورزشکاران برنامه ریزی شود و نگاه مدیریتی درست برای ورزش انجام شود.

ساخت ادامه زندگی فرشاد درکه در یک مستند مستقل

این کارگردان ادامه داد: ما ادامه زندگی فرشاد درکه را نیز ساختیم که به اثر مستقلی تبدیل خواهد شد. او وقتی دید در ایران جایی ندارد به تایلند رفت و ورزشش را آنجا آغاز کرده است. من آنجا نوجوانی را دیدم که ۱۵ساله بود و یک حامی مالی از ۷سالگی روی او سرمایه گذاری کرده بود. حامی مالی او نیمی از حقوق او را برمیداشت و نیم دیگر را برای او پس انداز میکرد. به این ترتیب آن نوجوان در 25 سالگی سرمایه خوبی خواهد داشت اما فرشاد درکه هم که از ۷سالگی ورزش میکرد، حالا مجبور شده به کشور دیگری برود تا از تخصصش پول دربیاورد.

قاسمی نیز در این باره توضیح داد: او دوقلوی همسانی به نام مسعود دارد که او هم کیک بوکسینگ کار است. همزمان با فرشاد، مسعود هم در حال رفتن به سوئد است و می خواهد آنجا بماند و به کشور برنگردد. متاسفانه ما فقط فوتبال و این اواخر والیبال را میشناسیم و خبر نداریم رشته های دیگری هستند که میشود روی آن هم سرمایه گذاری کرد.

به تیم جدید تلویزیون خوشبینم

این مستندساز در بخش پایانی سخنانش تصریح کرد: این اواخر اتفاقی در تلویزیون افتاد که به آن خوشبینم. من سال ۷۲ تا ۷۶ برای دفتر سیف الله داد و برای پخش از تلویزیون مستند می ساختم اما بعد از آن دیگر تمایلی برای کار با تلویزیون نداشتم. بعدها از من خواستند درباره خطرات شیمیایی در جنگ فیلم بسازم. من هم انرژی زیادی گذاشتم و مستندی درباره برادرم که شیمیایی بود ساختم. اثری۵۰دقیقه ای که یک سال برای آن انرژی گذاشتم اما دوستان در عین اینکه آن را تاثیرگذار میدانستند کار را پخش نکردند.

وی اذعان کرد: از همین رو، دیگر مسیرم به سمت تلویزیون نخورد و تا سال گذشته همیشه تلویزیون ما خاموش بود. اما این تغییر مدیریت را به فال نیک میگیرم و به تیم جدید تبریک میگویم. چرا که آنها موفق شده اند شرایطی فراهم کنند که تلویزیون با هنرمندان و مردم آشتی کند. از سوی دیگر تلویزیون سالها بود فراموش کرده بود جای اصلی مستند در تلویزیون است و جز حیات وحش چیزی در سیما نمایش داده نمیشد. اما اکنون اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است.

حرکت برای داشتن شبکه جذاب، پویا و بالنده

امیر تاجیک مدیر شبکه مستند نیز در بخش پایانی حرف هایش گفت: ما دوست داریم مستندسازی را در کشور بسط دهیم و بیش از پیش با مردم در ارتباط باشیم. داشتن یک شبکه جذاب، پویا و بالنده هدف ما است و حداقل حالا من به شبکه مستند افتخار میکنم و آن را دوست دارم چون می دانم حوصله مردم با دیدن آن سر نمی رود. همچنین ما پس از پخش عریض ۱۷۰۰ میان برنامه را کنار گذاشتیم و آثار جذابی جایگزین آن کردیم که مورد استقبال قرار گرفته است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره نحوه تغییر در مستند «چنارستان» برای پخش تلویزیونی توضیح داد: زمانی که مدیر تولید شبکه پرس تی وی بودم، همزمان مسئولیت خرید آثار برای شبکه را نیز برعهده داشتم و جز بازار فیلم آمریکا به همه بازارها و ورکشاپ ها رفته ام. بنابراین مطلعم که همه شبکه های تلویزیونی از جمله بی بی سی و سی ان ان برای پخش آثار چارچوبی قائل هستند.

آماده کردن نسخه تلویزیونی مطابق خواست مستندساز

مدیر شبکه مستند تصریح کرد: مستندسازان خلاق نیز همواره چند نوع کار تولید میکنند تا یکی از نسخه ها مطابق ویژگی های تلویزیون باشد. هر شبکه قوانینی دارد و آن مستند هم لازم بود مطابق با قوانین ما شود. گرچه ما کسی را مجبور به کاری نمیکنیم و کارگردان آن اثر نسخه تلویزیونی را با میل خود آماده کرد. خود من مستند «در آغوش یاران» را درباره تجاوز جنسی در گفتگو با اعضای فرقه مسعود رجوی ساخته بودم و در حالی که این مستند زمان پخش از شبکه پرس تی وی ۵۲ دقیقه ای بود در 30 دقیقه از شبکه سه پخش شد. من به پخش سراسری کارم علاقه داشتم، بنابراین قوانین را قبول کردم و با اعمال تغییرات کار پخش شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار