کد خبر: 730659
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۴
اين روزها را بايد روزهاي عرض‌‌اندام رسانه‌ها و پروپاگاندا ناميد؛ جنگ لفظي پاي ميز مذاكره به پايان رسيده و حالا نوبت جنگ تبليغاتي و رسانه‌اي در دل امريكاست. رسانه‌هاي امريكايي نشان مي‌دهند كه چگونه مي‌توانند با طرح يك سؤال به اشكال مختلف از مردم، رأي‌هاي متفاوتي درباره توافق هسته‌اي با ايران بگيرند.
الناز خمامي‌زاده
اين روزها را بايد روزهاي عرض‌‌اندام رسانه‌ها و پروپاگاندا ناميد؛ جنگ لفظي پاي ميز مذاكره به پايان رسيده و حالا نوبت جنگ تبليغاتي و رسانه‌اي در دل امريكاست. رسانه‌هاي امريكايي نشان مي‌دهند كه چگونه مي‌توانند با طرح يك سؤال به اشكال مختلف از مردم، رأي‌هاي متفاوتي درباره توافق هسته‌اي با ايران بگيرند.
بعد از آنكه چند تن از بازيگران مطرح سينماي هاليوود از جمله مورگان فريمن در كنار چهره‌هاي سياسي در ويدئوي تبليغاتي حامي توافق هسته‌اي با ايران شركت كردند، بحث جدال رسانه‌اي و تبليغاتي براي گرفتن رأي مثبت و منفي از مردم امريكا و اعضاي كنگره درباره اين رويداد مهم سياسي بر سر زبان‌ها افتاده است؛ به خصوص وقتي كه مشخص شد اين كمپين تبليغاتي يك رقيب رسانه‌اي خواهد داشت. آيپك به عنوان يكي از حاميان قدرتمند اسرائيلي‌ها براي ايجاد يك كمپين تبليغاتي عليه توافق هسته‌اي ايران حدود بين 20 الي 40 ميليون دلار سرمايه‌گذاري كرده است. اين كمپين تبليغاتي اول از همه بر تلويزيون ملي امريكا تمركز مي‌كند اما تبليغات محلي ديگري را هم عليه توافق هسته‌اي با ايران مي‌سازد كه در 35 ايالت امريكا پخش خواهد شد.
در ويدئوي حامي توافق هسته‌اي ايران نيز كه مورگان فريمن، جك بلك، ناتاشا ليون، يك عضو سابق سازمان سيا و نيز يك سفير امريكايي حضور دارند باز از مردم امريكا خواسته شده است كه به سناتورهاي منتخب خود در كنگره زنگ بزنند و با معرفي خود بگويند كه دوست دارند سناتور محبوبشان از توافق ايران دفاع كند تا امنيت ملي كشورشان حفظ شده باقي بماند. اين ويدئو را هم سازمان «گلوبال زيرو»‌ مدافع دنياي بدون سلاح‌هاي هسته‌اي ساخته است.
علاوه بر اين ويدئوهاي تبليغاتي، جنگ رسانه‌اي و تبليغاتي در سطح رسانه‌هاي مكتوب، روزنامه‌ها و خبرگزاري‌هاي اين كشور نيز جريان دارد. رسانه‌هاي امريكايي از نظر قابليت اثرگذاري و بازي با افكار عمومي دنيا شهرت خاصي دارند. ‌نتيجه متفاوت نظرسنجي براي سؤالي كه به دو شيوه مختلف مطرح شده است به خوبي نمايانگر اين قبيل ترفندها و بازي‌هاي رسانه‌اي است.
 دو رسانه امريكايي موافق و مخالف توافق هسته‌اي ايران، سؤال يكسان درباره توافق هسته‌اي ايران را به شيوه‌هاي تبليغاتي خاص خود طرح و هر يك با تعابير خاصشان آمار متفاوتي را كسب كرده‌اند.
شبكه خبري CNN‌ امريكا با همكاري مؤسسه تحقيقاتي ORC‌ سؤال را با نگاهي منفي اينگونه مطرح كرده است: «‌همانطور كه مي‌دانيد كنگره امريكا بايد توافق هسته‌اي ميان ايالات متحده و پنج كشور ديگر را كه با هدف جلوگيري ايران از دستيابي به سلاح‌هاي هسته‌اي امضا شده به رسميت بشناسد آن هم پيش از آنكه ميزان اثرگذاري‌اش مشخص شود. آيا به نظر شما كنگره بايد توافق با ايران را بپذيرد يا آن را رد كند؟» 44 درصد از رأي‌دهندگان اين نظرسنجي، موافق توافق هسته‌اي بودند اما 52 درصد به آن رأي مخالف دادند.
در مقابل روزنامه «واشنگتن پست» و شبكه خبري ABC امريكا هم اين سؤال را به اين شيوه تنظيم كردند: «‌امريكا و ساير كشورها از حصول توافقي با ايران خبر داده‌اند كه در مقابل عدم توليد تسليحات هسته‌اي در ايران، تحريم‌ها عليه اين كشور كنار گذاشته مي‌شود. بازرسان بين‌المللي بر تأسيسات اتمي ايران نظارت مي‌كنند و اگر ايران از متن توافق خطور كرد، تحريم‌هاي اقتصادي دوباره به اين كشور باز مي‌گردد. آيا با اين توافق مخالفيد يا موافق؟»
در پاسخ به اين سؤال اما 56 درصد حامي توافق با ايران بودند و تنها 37 درصد به آن رأي منفي دادند.
قابل پيش‌بيني است كه تا اواخر تابستان نظير اين پروپاگاندا و بازي‌هاي رسانه‌اي در امريكا به اوج خودش برسد و اين كشور را به صحنه يك جنگ واقعي رسانه‌اي و تبليغاتي تبديل كند. رسانه‌هاي امريكايي همچون هاليوود كه يكي از قدرتمندترين رسانه‌هاي سياسي اين كشور محسوب مي‌شود، نشان داده‌اند كه چگونه با ترفندها و تعابير خاص خود مي‌توانند با افكار عمومي دنيا بازي كنند اما آنها اين بار رو در روي يكديگر قرار گرفته‌اند. تا پايان تابستان امسال و فرا رسيدن زمان رأي اعضاي كنگره به توافق اخير مشخص مي‌شود كه فوت و فن‌هاي كدام طرف در اين جنگ رسانه‌اي قوي‌تر و موفق‌تر بوده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار