وزير خارجه آرژانتين انصراف خود را از عضويت در يك سازمان يهودي سرشناس كه سال 1994 هدف بمبگذاري قرار گرفت، اعلام كرد.
هكتور تيمرمان، وزير امور خارجه آرژانتين در نامهاي به «انجمن مشترك آرژانتين- اسرائيل» (آميا) از رهبران آن به دليل مخالفت در تحقيق مشترك با ايران در رابطه با انفجار 1994 در بوئنوس آيرس به شدت انتقاد كرد. تيمرمان گفت: من از عضويت در سازماني كه زماني مايه افتخار بود و حال مايه شرمساري ماست، استعفا ميكنم.
آميا و برخي ديگر از گروههاي يهودي آرژانتين، ايران را متهم به دست داشتن در بمبگذاري آميا ميكنند كه 85 كشته برجاي گذاشت. آنها با اين ادعا كه تهران نميتواند مظنونان بمبگذاري 1994 را تحويل دهد، با تحقيقات مشترك دو كشور در اين باره مخالفت كردند. تشكيل «كميسيون حقيقتياب» مشترك از سوي كنگره آرژانتين تصويب شد اما پس از آنكه دادگاه آرژانتين آن را مغاير قانون اساسي توصيف كرد، نتوانست كار خود را آغاز كند و هماكنون در دست بازنگري است.
جنازه «آلبرتو نيسمان» كه دادستان پرونده آميا بود، در 18 ژانويه امسال و تنها چند روز پيش از ارائه مدارك به دادگاه در حمام منزلش پيدا شد. وي كريستينا فرناندز دي كرچنر، رئيسجمهوري آرژانتين را به «لاپوشاني» پرونده و حمايت از عاملان انفجار آميا متهم كرده بود. با اين حال سيستم قضايي آرژانتين اين اتهامها را رد كرد.