دبير هشتمين جشنواره ادبيات داستاني بسيج گفت: روشنفكران ما در سپهر فرهنگي ما تنها تلخي و سياهي را ميبينند و عرضه ميكنند و چه بسا استقبال از جشنواره ما هم به اين مسئله دامن بزند و ما را با وجود بضاعت مردميمان به رانت خواري و ويژهخواري متهم كنند در حالي كه كاش كسي پيدا ميشد كه قراردادهاي آنها با دستگاههاي مختلف را رسانهاي ميكرد تا معلوم شود نيروي حزباللهي ويژه خوار است يا آنها؟
نشست خبري هشتمين جشنواره ادبيات داستاني بسيج با حضور رضا رسولي، دبير اين جشنواره در محل سازمان بسيج هنرمندان برگزار شد. در اين نشست خبري رضا رسولي در سخناني با بيان اينكه هدف اين جشنواره معرفي و تقدير از نويسندگان جوان كشور است اظهار داشت: كادرسازي و تهيه نيرو براي جبهه انقلاب اسلامي و كنار هم قرار دادن محتوا و ارزشهاي انقلابي در كنار هم و توجه جدي به زبان فارسي سه هدفي است كه ما در اين جشنواره به دنبال آن هستيم. ما به جشنواره بهماهوجشنواره كاري نداريم بلكه آن را بستري براي تقويت همه اين زمينهها ميدانيم. از سوي ديگر به اين مسئله باور داريم كه ادبيات پايه فرهنگ است و بايد اين پايه را تقويت كرد تا موجب تقويت ساير بخشها نيز بشود.
وي در ادامه اين جشنواره را جشنواره داستان شهرستانها ناميد و گفت: ادبيات براي ما صرفا محافل لوكس كلانشهرها و تهران نيست، بلكه امري است هنري كه در همه شهرها و روستاها امكان تحقق و خلق دارد. بسياري از قلمهاي خوب را ميتوان در شهرها و روستاهاي كوچك ديد. بسياري از اين قلمهاي خوب در كل كشور وجود دارد اما چون برد رسانهاي ما ضعيف است ديده نميشوند و مورد توجه قرار نميگيرند انگار فقط در تهران است كه ما نويسنده داريم و در شهرستانهاي ما خبري نيست. در اين فضا جشنواره سعي در فضاسازي دارد.
رسولي، وظيفه ديگر اين جشنواره را هدايت فضاهاي خودجوش ادبي دانست و گفت: ما پيش از اينكه به ساختارهاي سازماني در ادبيات بخواهيم نزديك شويم به دنبال تقويت حركتهاي مردمي هستيم و همين نگاه اميدوارانه است كه ما را به برپايي جشنواره و تقدير از برگزيدگان و ايجاد فضاي اميد و شور و نشاط در كشور هدايت ميكند.
وي ادامه داد: روشنفكران ما در سپهر فرهنگي ما تنها تلخي و سياهي را ميبينند و عرضه ميكنند و چه بسا استقبال از جشنواره ما هم به اين مسئله دامن بزند و ما را با وجود بضاعت مردميمان به رانت خواري و ويژه خواري متهم كنند در حالي كه كاش كسي پيدا ميشد كه قراردادهاي آنها با دستگاههاي مختلف را رسانهاي ميكرد تا معلوم شود نيروي حزباللهي ويژه خوار است يا آنها. نگاه ما با سياهنمايي البته خاص گروه خاصي نيست. هر مجموعهاي كه به دنبال اين موضوع باشد از نشر چشمه تا انتشارات حوزه هنري مورد انتقاد ماست. البته به اين باور هم پايبنديم كه بايد ميان پزروشنفكري و تخصص هم تفاوت قائل شد.
دبير هشتمين جشنواره ادبيات داستاني بسيج همچنين با اشاره به مراسم اختتاميه اين جشنواره گفت: امسال در مراسم نهاييمان از يكي از خانوادههاي معظم شهدا در اختتاميه تقدير شده و در كنار آن يكي از فرماندهان پيشكسوت جبهه و جنگ نيز به عنوان راوي كتابهايي در مورد دفاع مقدس مورد تجليل قرار ميگيرد. همچنين از سه نويسنده معاصر شامل محمد رضا سرشار، حميد داوودآبادي و محبوبه معراجيپور نيز در اختتاميه جشنواره تجليل خواهد شد.