کد خبر: 675199
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۳
كار‌شناسان محيط زيست براي مقابله با قاچاق سنجاب ايراني اعزام شدند
از وقتي كه دفتر آموزش و مشاركت‌هاي مردمي سازمان محيط زيست گروهي از كار‌شناسان خود را با هدف آموزش اهالي اورامانات كردستان و حمايت از حيات سنجاب ايراني روانه اين منطقه كرد، اخبار فروش و قاچاق سنجاب‌هاي ايراني به طرز چشمگيري كاهش يافته است.
علي خدايي بيجاري
از وقتي كه دفتر آموزش و مشاركت‌هاي مردمي سازمان محيط زيست گروهي از كار‌شناسان خود را با هدف آموزش اهالي اورامانات كردستان و حمايت از حيات سنجاب ايراني روانه اين منطقه كرد، اخبار فروش و قاچاق سنجاب‌هاي ايراني به طرز چشمگيري كاهش يافته است.
به گزارش اختصاصي «جوان» از آنجايي كه زيستگاه سنجاب‌هاي ايراني در دل جنگل‌هاي بلوط زاگرس است و بخش عمده آن در منطقه اورامانات كردستان قرار دارد، قاچاقچيان حيوانات با تطميع نوجوانان ساكن در اين منطقه اقدام به خريد اين گونه با ارزش مي‌كنند كه دفتر آموزش و مشاركت‌هاي مردمي چندي پيش گروه كار‌شناسان خود را به اين منطقه اعزام كرد.  مهندس محمد‌ درويش، مدير كل دفتر آموزش و مشاركت‌هاي مردمي در گفت‌وگويي اختصاص با «جوان» در اين خصوص گفت: يكي از بحران‌‌‌هايي كه در جنگل‌هاي بلوط پيش آمده، بحث عدم گسترش و زاد‌آوري جنگل‌هاست كه يكي از دلايل اصلي اين معضل غيبت سنجاب ايراني است. اين پژوهشگر حوزه محيط زيست در ادامه افزود: كار‌شناسان ما به بچه‌هاي كرد‌ستاني گفتند كه سنجاب‌هاي ايراني بنا به عادت و فطرت خود دانه‌هاي بلوط را براي زمستان خود در زمين دفن و ذخيره مي‌كنند اما وقتي زمستان از راه مي‌رسد آنها محل ذخيره دانه‌ها را فراموش مي‌كنند و به اين وسيله دانه‌ها در زمين رشد مي‌كنند و به نهال و سپس به درخت بلوط تبديل مي‌شوند و به اين وسيله جنگل‌هاي بلوط حفظ و گسترش مي‌يابند.
وي با بيان اينكه چنين آموزش ساده‌اي به بچه‌ها تفهيم كرد كه اين سنجاب‌ها جنگل‌هاي محل زندگي آنها را حفظ مي‌كنند و گسترش مي‌دهند، خاطر نشان كرد: اين آموزش تا حد قابل توجهي زنده‌گيري و قاچاق اين حيوان را كاهش داده است.  بنابر‌اين بايد به صورت جدي‌تري به امر آموزش‌هاي عمومي و فرهنگ‌سازي در حوزه محيط زيست پرداخت كه دفتر آموزش و مشاركت‌هاي مردمي بر‌نامه‌هايي در اين خصوص دارد كه از اين ميان مي‌توان به راه‌اندازي كلاس‌هاي آموزشي براي مستند‌سازان، آموزش داستان‌نويسان كودك، راه‌اندازي مدارس زيست محيطي و هنر‌ستان محيط زيست اشاره كرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار