امیر انصاری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به قوانین و مقرارت محیط زیست و ضرورت مدیریت و کنترل حداکثری آلایندههای زیست محیطی میبایست تا پایان سال 92، تمام صنایع مشمول پایش آنلاین به سامانه پایش آنلاین آلودگی هوا مجهز میشدند که متاسفانه تاکنون تنهاپنج واحد استان به این سیستم مجهز شدهاند.
وی با بیان اینکه در سطح استان مرکزی خطوط جدید شرکت آلومینیم اراک، تصفیهخانه پالایشگاه شازند، پتروشیمی و کارخانه سیمان ساوه قبلا به این سامانه مجهز شدهاند افزود: همزمان با هفته محیط زیست نیز سامانه پایش آنلاین کارخانه سیمان دلیجان به بهرهبرداری رسید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با تاکید بر در اولویت قرار دادن مسائل زیست محیطی و تخصیص اعتبار برای سامانه پایش خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مهلت تجهیز واحدها به سامانه پایش آنلاین تا پایان سال 92 بوده است، لیست 35 واحد مشمول کهدر این مهم اقدام نکردهاند طی نامهای به مراجع ذیربط ارسال شده است.
انصاری هزینه راهاندازی این سامانهها را متناسب با نوع آلایندگی از 750 میلیون ریال تا 10 میلیارد ریال عنوان کرد و اظهار داشت: با تجهیز واحدها به سامانه پایش و اتصال به مرکز پایش آلودگی هوای اداره کل حفاظت محیط زیست، این اداره میتواند به صورت شبانهروزیو با مراقبت و دقت نظر بیشتر فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی را به ویژه از لحاظ آلایندگی مورد ارزیابی قرار دهد.
وی باانتقاد از عدم مشارکت صنایع در رعایت ملاحظات زیست محیطی خواستار مشارکت بیشتر صنایع در امور زیست محیطی شد و اظهار داشت: تعداد صنایع سبز استان با توجه به استقرار بیش از2 هزار و 500واحد صنعتیدر استان در حد انتظار نیست.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی با تاکید بر اینکه هر ساله 10 درصد از واحدهای تولیدی بااجرایملاحظاتزیست محیطـی درفرآیند تولیـد به عنوان صنعت سبز انتخاب میشوند، گفت: متاسفانه هر ساله تعداد صنایع سبز استانهایی که صنایع کمتری نسبت به استان مرکزی دارند از صنایع سبز استان مرکزی بیشتر است.