رئيس دفتر نمايندگي صليب سرخ در ايران گفت: طبق آمار موجود 60 هزار نفر در جنگ بين دو كشور ايران و عراق هنوز مفقودالاثر هستند كه 10 هزار نفر آن مربوط به ايران است.
اليوير مارتين با اشاره به وضعيت كشورهاي منطقه به ويژه عراق و افغانستان گفت: بيشترين بودجه صليب سرخ مربوط به افغانستان و عراق است و اگر صليب سرخ در سراسر دنيا به بيش از يك ميليارد فرانك نياز داشته باشد، 82 ميليون آن بودجه به افغانستان و60 ميليون به عراق اختصاص مييابد و اكنون براي ارائه خدمات در سوريه 101 ميليون فرانك از سوي صليب سرخ در نظر گرفته شده است. مارتين با تأكيد بر اينكه ايران كشوري است كه به رغم همسايگي با كشورهايي كه درگيري در آنها وجود دارد، بيشترين ثبات را دارد، گفت: بودجهاي كه صليب سرخ در ايران صرف ميكند، چيزي حدود 5/4ميليون فرانك است. وي در پاسخ به «فارس»، مبني بر اينكه 25 سال از پايان جنگ ايران و عراق ميگذرد و صليب سرخ براي يافتن اجساد مفقودان جنگ چه كارهايي انجام داده، گفت: طبق آمار موجود 60 هزار نفر از جانباختگان جنگ بين دو كشور ايران و عراق هنوز مفقود هستند كه 10 هزار نفر آن مربوط به ايران است. كميته صليب سرخ با رعايت بيطرفي و با هماهنگي كميته تحقيق و تفحص ايران و وزارت حقوق بشر عراق جست و جوي مفقودان را پيگيري ميكند اما نبايد فراموش كرد كه اين امر توسط دولتهاي هر دو كشور رهبري ميشود و در نهايت وزارت امور خارجه مسئول اين امر است.
مارتين به اين نكته اشاره كرد: اگر به خاطر همكاري كميته تحقيق و تفحص نبود شايد به اين سرعت نيز اجساد مفقودان جنگ به ويژه در ايران پيدا نميشد و از دو سال پيش تاكنون با همكاري مشترك كميته تحقيق و تفحص بين ايران و عراق، بقاياي انساني سربازان يافت شده در مرز شلمچه بين دو كشور مبادله ميشود كه طي سال جاري 800 جسد كه 530 مورد آن مربوط به بقاياي شهداي ايراني و 225 مورد آن مربوط به سربازان عراقي است، مبادله شده است. رئيس نماينده صليب سرخ در ايران در پاسخ به اينكه صليب سرخ در مورد ميادين مين در مناطق غربي ايران چه فعاليتهايي انجام داده، گفت: وقتي در مورد مين صحبت ميكنيم بايد ساير مهمات منفجر نشده را نيز كه از زمان جنگ باقي ماندهاند در نظر بگيريم چراكه هنوز برخي مناطق از اين مواد پاكسازي نشده و ميليونها مهمات منفجر نشده باقي مانده كه تا رقم 15 ميليون قطعه نيز گزارش شده است. سالهاي خيلي زيادي براي حل اين مسئله نياز است. ما كارهاي زيادي در اين زمينه انجام دادهايم كه با اين حجم به سرعت نتيجه آن مشهود نميشود.