کد خبر: 621759
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۵
تعريف و تمجيد سرمربي افسانه‌اي يونايتدها از سرمربي تيم ملي فوتبال ايران در كتاب زندگينامه‌اش
در حالي كارلوس كرش، اين روزها در بيروت مشغول آماده‌سازي تيم ملي فوتبال براي بازي سه شنبه با لبنان در انتخابي جام ملت‌هاي آسيا است
در حالي كارلوس كرش، اين روزها در بيروت مشغول آماده‌سازي تيم ملي فوتبال براي بازي سه شنبه با لبنان در انتخابي جام ملت‌هاي آسيا است كه انتشار بخشي از كتاب خاطرات فرگوسن درباره تعريف و تمجيدهاي اين مربي بزرگ از سرمربي تيم ملي، بار ديگر او را در صدر خبرها قرار داده است. فرگوسن در كتاب خاطراتش كه چند هفته‌اي است از آن رونمايي شده، بار ديگر از سرمربي پرتغالي تيم ملي فوتبال ايران كه زماني دستيار او در منچستر بود به نيكي ياد كرده است. او گفته كرش مربي فوق العاده‌اي است كه استعداد و نبوغ زيادي دارد. البته اين اولين بار نيست مربي بزرگي مانند فرگوسن كه در پايان فصل گذشته با كناره‌گيري از منچستر، خودش را بازنشسته كرد اين چنين از كرش تعريف مي‌كند.
 
همكاري كارلوس كرش با فرگوسن به سال 2002 بر مي‌گردد. كرش پس از هدايت آفريقاي جنوبي در جام جهاني كره و ژاپن مورد توجه فرگوسن قرار گرفت و به عنوان دستيار به منچستر رفت. او در سال اول حضورش در منچستر به عنوان مغز متفكر و همچنين طراح تمرينات منچستر مطرح شد، طوري كه خيلي‌ها او را دست راست فرگوسن مي‌دانستند و سهم او را در موفقيت يونايتدها پررنگ عنوان مي‌كردند. كرش سال 2003 به مادريد رفت و سرمربي رئال شد. البته جدايي كرش از منچستر يك سال طول كشيد و او سال 2004 دوباره به يونايتد بازگشت و تا سال 2008 دستيار فرگوسن بود. حالا مربي افسانه‌اي يونايتد در كتاب شرح حال زندگي‌اش كه به تازگي منتشر شده، با اختصاص دادن بخشي از اين خاطرات به كرش، او را يك مربي بزرگ دانسته است.
 
فرگوسن در كتابش درباره كرش نوشته است: «كارلوس كرش يكي از برجسته‌ترين دستيارانم بود كه بسيار هوشمند و دقيق بود. زماني‌كه به دنبال يافتن بازيكناني از نيمكره جنوبي بودم، اندي راگزبورگ او را معرفي كرد چون ما به مربي خارج از مرزهاي كشورهاي اسكانديناوي نياز داشتيم كه سابقه خوبي داشته باشد و به يك يا دو زبان ديگر هم مسلط باشد. اندي، روي كارلوس كرش نظر داشت. كارلوس واقعاً مربي فوق‌العاده‌اي بود. او هدايت تيم ملي آفريقاي جنوبي را به عهده داشت براي همين از كوئينتون فورچون، بازيكن اهل آفريقاي جنوبي خودم مشورت خواستم و نظر او را جويا شدم. فورچون گفت: كرش عالي است. در هر سطحي كه بگوييد او فوق‌العاده است. كوئينتون من را در مورد كرش متقاعد كرد.
زماني‌كه كرش در سال 2002 براي گفت‌و‌گو با ما به بريتانيا آمد، با لباس ورزشي منتظر او بودم ولي او با لباس خيلي مرتب و شيك به ديدن من آمد. او هميشه استعداد و نبوغ خاصي داشت. زماني كه به وي پيشنهاد پست كمك‌مربي را دادم، بلافاصله قبول كرد و خيلي تحت تاثير قرار گرفته بود. بدون در نظر گرفتن جايگاه‌ها كارلوس نزديك‌ترين كسي بود كه در دوران مربيگري‌ام در منچستريونايتد ديدم. كرش جرئت انجام هر گونه تعهدي را داشت و بدون انجام كارهاي اضافه به نتايج خوبي مي‌رسيد. »
او در ادامه به پيشنهاد رئال به كرش اشاره كرده و نوشته كه مي‌دانست كارلوس دوباره به منچستر بر مي‌گردد: «يك روز كه براي تعطيلات به جنوب فرانسه رفته بودم كرش به من زنگ زد و گفت كه مي‌خواهم با شما صحبت كنم ولي نياز دارم به طور خصوصي با هم گفت‌وگو كنيم. به همين خاطر او به نيس فرانسه سفر كرد و يك تاكسي گرفت و به فرودگاه نيس آمد. ما يك گوشه آرام نشستيم و كارلوس گفت، از رئال‌مادريد يك دعوتنامه همكاري دريافت كرده‌ام.
من هم در پاسخ به صحبت كرش گفتم بايد دو نكته را بگويم، اول اينكه نمي‌تواني اين پيشنهاد را رد كني، دوم اينكه رئال‌مادريد باشگاه بزرگي است اما ممكن است بيشتر از يك سال در رئال نباشي ولي مي‌تواني براي ساليان زيادي در منچستريونايتد بماني. كرش هم در پاسخ گفت، مي‌فهمم اما فكر مي‌كنم مربيگري رئال مي‌تواند چالشي بزرگ باشد. در پاسخ به كرش گفتم: كارلوس، نمي‌توانم پيشنهاد بدهم كه بي‌خيال فرصت به‌دست آمده شوي، چون اگر رئال سال بعد به عنوان قهرماني اروپا برسد خواهي گفت، اوه، بايد پيشنهاد رئال را قبول مي‌كردم و به اين تيم مي‌رفتم ولي مي‌خواهم اين را بداني كه قرار گرفتن در اين شرايط، موقعيت كابوس‌واري است.
سه ماه بعد كرش مي‌خواست از رئال‌مادريد جدا شود اما به او گفتم اين كار غيرممكن است و به اسپانيا سفر كردم و در آپارتمان وي همديگر را ديديم. پيام من به كرش اين بود: نمي‌تواني در حال حاضر رئال را ترك كني، بايد به كارت در اين تيم ادامه بدهي و سال بعد مجدداً به من در منچستريونايتد ملحق شوي. آن فصل به دنبال دستيار جديدي نرفتم چون مي‌دانستم كارلوس قطعاً بازخواهد گشت. در آن فصل با جيمي رايان و ميك فلان كار كردم كه هر دو دستياران خوبي بودند ولي دوست نداشتم به كسي قول همكاري بدهم چون با شناختي كه از كرش داشتم مي‌دانستم كه باز خواهد گشت. »
فرگوسن درباره جدايي كرش از منچستر در سال 2008 هم نوشته است: «پست دستيار سرمربي هميشه پستي قابل‌توجه و با پرستيژ در منچستريونايتد بوده و برنامه‌هاي تيم از اين پست پايه‌ريزي مي‌شد. زماني‌كه كرش در جولاي 2008 براي دومين بار اولدترافورد را به منظور هدايت تيم ملي پرتغال ترك كرد، احساس او را درك كردم. كارلوس هميشه به دنبال سرمربيگري تيم ملي كشورش بود.»
او در پايان اين بخش از كتابش، كرش را مربي بزرگي دانسته و عنوان كرده است: « او تمامي كيفيت‌هاي لازم را داشت تا سرمربي بعدي شياطين سرخ باشد. شايد او كمي بيش از حد احساسي بود ولي در بين تمام دستياراني كه در منچستريونايتد داشتم، كرش بدون شك بهترين مربي بود. او فردي رك‌ و رو‌راست بود و گاهي اوقات به اتاق من در باشگاه مي‌آمد و مي‌گفت از اين يا از آن ناراضي هستم. كرش به من وفادار بود و گاهي پيش من مي‌آمد و مي‌گفت كه نياز به انجام كارهايي داريم تا پروژه‌هاي خاص خود را تكميل كنيم. سپس او جزئيات كار را روي ميز مخصوص تشريح مي‌كرد. دوست دارم بگويم كه كارلوس فوق‌العاده بود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار