کد خبر: 620861
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۴
تعطيلي مدارس، كاهش ساعت اداري، زوج و فرد از در منزل
معاون عمراني استاندار تهران: دستگاه‌هاي اجرايي هيچ كار خاصي در مورد كاهش آلودگي انجام نداده‌اند
علي خدايي بيجاري

اين روزها كه معضل آلودگي هوا چون هيولايي رويين‌تن يكه‌تازي مي‌كند، مي‌توان گفت كه اكثريت قريب به اتفاق مسئولان و متوليان محيط‌زيست، به ويژه كميته ملي كاهش آلودگي هوا در پي باد مي‌دوند و با تشكيل جلسات ناكار‌آمد در واقع آب در هاون مي‌كوبند!

آنها كه از درمان اين زخم كهنه ناتوان مانده‌اند و بهبود شرايط را يا به بارش باران و آينده مبهمي موكول مي‌كنند، يا توپ قصور و اهمال خود را به زمين اداره و سازمان هم‌قطار خود مي‌اندازند. مردم ناچار و ناگزير هم به اميد رحمت آسماني هستند كه اين درد بي‌درمان را تحمل مي‌كنند و با جان خود تاوان اهمال كاري و اختلاف‌نظرهاي مسئولان و متوليان شهر پاكيزه (!) را مي‌پردازند.

به گزارش «جوان»، صبح روز گذشته جلسه كميته اضطرار آلودگي هوا در معاونت عمراني استانداري تهران تشكيل جلسه داد. اين جلسه با مصوبات تعطيلي مدارس مقاطع ابتدايي طي ديروز، امروز و فردا، كاهش دو ساعتي كار ادارات در بعد از ظهر طي اين مدت و اجراي طرح زوج و فرد از در منازل به پايان رسيد. اما يكي از معضلاتي كه ناشي از تصميمات آني و البته عرف مسئولان ما بود، تعطيلي مدارس ابتدايي است، به گونه‌اي كه به خاطر اين تصميمات و عدم اطلاع‌رساني به موقع، روز گذشته بسياري از دانش‌آموزان دبستاني پشت درهاي مدارس مانده بودند كه خود اين موضوع به معضلي تبديل شده بود.

چشم به راه بارندگي‌هاي اواخر پاييز باشيد!

پس از پايان جلسه كميته اضطرار آلودگي هوا، محمدهادي حيدرزاده، مديركل محيط‌زيست استان تهران به خبرنگاران گفت: ‌طبق پيش‌بيني‌ها از اواخر پاييز وضعيت مطلوبي در بارندگي خواهيم داشت و اميدواريم ميزان آلودگي كاهش پيدا كند. اما تصميم‌گيري‌هاي جلسه درخصوص شرايط هشدار و اضطرار بود و موضوعات كلان‌تر در زمينه استانداردهاي خودروها و موضوعات ديگر در كميته ملي كاهش آلودگي هوا با حضور رئيس سازمان محيط‌زيست و نمايندگان تام‌الاختيار وزراي مربوط بررسي و درباره آنها تصميم‌گيري مي‌شود.

دستگاه‌هاي اجرايي هنوز همت نكرده‌اند!

حسن كريمي، معاون عمراني استاندار تهران كه در جلسه كميته اضطرار آلودگي هوا حضور داشت، ضمن انتقاد از كوتاهي دستگاه‌ها در اجراي وظايف در سطح ملي براي كاهش آلودگي هوا گفت: وظايفي در سطح ملي به عهده دستگاه‌ها گذاشته شده بود، اما اقدامات خاصي صورت نگرفته است.

وي ادامه داد: وزارت كشور موظف بود حمل و نقل عمومي را 5 درصد به صورت سالانه افزايش دهد ولي نه‌تنها اين امر محقق نشد بلكه طي چهار سال گذشته اتوبوسي هم به حمل و نقل عمومي ارائه نكردند. وزارت صنايع تغييري در توليد خودروهايش ايجاد نكرد، وزارت نفت در كيفيت سوخت و موضوعات مرتبط با يورو 3 و يورو 4 تغييراتي به وجود نياورد. با خودروهاي آلوده‌كننده برخورد نشد. دوستان محيط زيست و صدا و سيما نيز قرار بود كارهاي فرهنگي انجام دهند، اما هيچكدام وظيفه خودشان را انجام نداده‌اند.

معاون عمراني استاندار تهران همچنين گفت: قرار بود در مبادي محدوده طرح ترافيك دوربين نصب شود، اما درست زير همين دوربين‌ها آرم‌هاي طرح ترافيك روزانه به فروش مي‌رسد كه به نوعي نقض غرض است و اثر رواني بدي در جامعه دارد. يا مثلاً بايد جايگاه‌هاي CNG نيز به اندازه كافي افزايش مي‌يافت و خودروهاي فرسوده نيز جمع‌آوري مي‌شد ولي اين اقدامات نيز انجام نشده است.

وي در ادامه افزود: بنده مي‌خواهم بگويم همه حساسيت مطلب را مي‌دانيم ولي عملاً وارد انجام وظايفمان نمي‌شويم. منابع آلوده كننده در سطح استان را مي‌شناسيم و ابزار برخورد را هم داريم، اما در اين بين به همت كردن نياز است.

كريمي خطاب به شهروندان گفت: از شهروندان تقاضا داريم كه شرايط و مواقع آلودگي هوا را بپذيرند و در اين شرايط همكاري داشته باشند و از ناوگان حمل و نقل عمومي بيشتر استفاده كنند.

وي در جمع خبر‌نگاران درباره صنايع آلاينده تا شعاع 120 كيلومتري شهر تهران اظهار داشت: ما ليست صنايع آلاينده را داريم و بايد آنها را تعطيل كنيم تا آلايندگي‌ آنها كمتر و كنترل شود.

بر اساس مصوبات جلسه ديروز كميته اضطرار آلودگي هوا همچنين فروش آرم روزانه و هفتگي طرح ترافيك در شرايط هشدار تا اطلاع ثانوي از سوي شهرداري، تردد ميكسر حمل بتن در روز، فعاليت توليد بتن و آسفالت، ورزش صبحگاهي در پارك‌ها و زنگ ورزش مدارس تمامي مقاطع تحصيلي در شرايط هشدار ممنوع اعلام شد.

فعاليت اتوبوس‌هاي آلاينده درون‌شهري نيز ممنوع اعلام شد. بديهي است در صورت مشاهده تردد آنها از سوي پليس راهور برخورد لازم صورت مي‌گيرد. اين اقدامات تا زماني انجام مي‌گيرد كه آلودگي هوا در وضعيت هشدار قرار داشته باشد.

آمبولانس‌هاي اورژانس و هلال‌احمر در ميادين اصلي شهر در شرايط هشدار استقرار خواهند يافت؛ همچنين از قرار گرفتن كودكان و سالمندان و بيماران قلبي در فضاي آزاد و ورزش افراد در فضاي باز جلوگيري شود.

ساعت كاري ادارات شهر تهران نيز از ساعت 16:30 به 14:30 كاهش پيدا كرد و مدارس ابتدايي، پيش دبستاني و مهد‌هاي كودك در استان تهران غير از شهرهاي دماوند و فيروزكوه روزهاي دوشنبه و سه‌شنبه نيز تعطيل خواهند بود. محدوده طرح زوج و فرد تا اطلاع ثانوي به تمام سطح شهر تهران گسترش پيدا مي‌كند. زمان اجراي طرح زوج و فرد از امروز آغاز شده و از ساعت 6:30 تا 19 ادامه خواهد يافت.

«مركز مهار» دوباره احيا شود

ندافي، نماينده وزارت بهداشت در جلسه كميته اضطرار آلودگي هوا با اشاره به اينكه در گذشته مركزي به نام «مركز مهار» وجود داشت كه براساس آن مي‌توانستيم عكس‌العمل به موقعي هنگام بروز آلودگي هوا داشته باشيم، گفت: بنابراين براي اتخاذ روش مناسب در زمان آلودگي هوا و براي كاهش آسيب‌هاي سلامت اين مركز بايد مجدداً احيا شود و مركز مهار هم بايد اطلاع‌رساني درستي داشته باشد و صدا وسيما نيز موظف است مطابق اين راهنما اطلاع‌رساني مناسبي كند تا اقشار آسيب‌پذير بتوانند سلامت خود را حفظ كنند. چراكه 30‌درصد از جمعيت را سالخوردگان، جانبازان و بيماران قلبي و ريوي تشكيل مي‌دهند بايد اقدامات لازم براي اين اقشار آسيب‌‌پذير به صورت عاجل صورت گيرد.

با اين اوصاف گويا به نظر مي‌رسد كه بايد خود مردم آستين‌ها را بالا بزنند و در بسيجي همگاني و با رعايت بايد‌ها و نبايد‌ها در صدد كاهش غلظت آلودگي‌ها بر آيند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار