کد خبر: 618317
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۶
تمهيدات جديد براي جلوگيري از فرار خودروها از معاينه فني
عكس خودروها به محض ورود به مراكز معاينه فني در سيستم ثبت مي‌شود
بيژن سوراني

تشديد كنترل معاينه فني خودروها و برخورد با خودروهاي دودزا در حال حاضر از سوي پليس راهنمايي و رانندگي در حال پيگيري است. بنا بر گفته مديرعامل ستاد معاينه فني خودروها، حدود 5 ميليون خودرو و موتورسيكلت از مراجعه به مراكز مكانيزه معاينه فني خودداري مي‌كنند. با ورود به فصل سرما و افزايش دامنه آلودگي و آلايندگي هوا و تشديد پديده وارونگي هوا در كنار پديده ريزگرد‌ها، بايد منتظر افزايش عوامل تشديد آلودگي هوا و به تبع آن افزايش تشديد بيماري‌هاي مختلف بود. بر اين اساس با عبور آلودگي از مرز هشدار، پليس راهنمايي و رانندگي از تشديد برخورد با خودروهاي دودزا و فاقد برگه معاينه خبر داد. در اين زمينه سردار رحيمي، رئيس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ گفت: امسال پليس راهور در دو نقطه از هر منطقه تهران بزرگ به طور خاص معاينه فني و دودزايي وسايل نقليه را كنترل مي‌كند.

جريمه 50 هزار توماني و احتساب نمره منفي براي رانندگان

سردار رحيمي با اشاره به اينكه تردد وسايل نقليه‌اي كه نقص فني مؤثر دارند، مطابق قانون ممنوع است، تأكيد كرد: جريمه 50 هزار توماني و اعمال سه نمره منفي براي خودروهاي شخصي و شش نمره براي خودروهاي سنگين و عمومي به همراه اخذ پلاك وسيله نقليه از جمله مواردي است كه براي وسايل نقليه داراي نقص مؤثر اعمال خواهد شد.

2 ميليون خودرو معاينه فني را دور مي‌زنند

از جمله مواردي كه مي‌تواند سبب كاهش آلودگي هوا و كنترل ميزان آلاينده هواي پايتخت شود، انجام معاينه فني خودروهاست كه در اين زمينه متأسفانه بسياري از صاحبان خودروها از انجام معاينه فني سر باز زده و همچنان به آلودگي هوا مي‌افزايند. در اين زمينه سيدعلي رضوي، مدير عامل ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي تهران با اشاره به فعال بودن 12 مركز مكانيزه معاينه فني خودرو در پايتخت به «جوان» گفت: اين مركز با 38 خط و با پراكندگي مناسب آماده ارائه خدمات و معاينه فني خودروها است كه در تست‌ها و آزمايش‌هاي صورت‌گرفته هفت شاخص از ظاهر خودرو گرفته تا ميزان گاز‌هاي خروجي خودرو با استانداردهاي روز تطبيق داده شده و برگه معاينه فني براي خودروها صادر مي‌شود. وي با اشاره به اينكه 80 درصد آلودگي هوا توسط منابع متحرك صورت مي‌گيرد، تأكيد كرد: متأسفانه ما زماني به سراغ معاينه فني خودروها و عوامل پيشگيري مي‌رويم كه دامنه آلودگي و آلايندگي هوا افزايش يافته و در مرز خطر قرار گرفته باشد كه در اين زمينه با آغاز فصل سرما و بازگشايي مدارس و ساير عوامل، ميزان آلودگي هوا افزايش مي‌يابد و تازه به فكر چاره و راهكار مي‌افتيم.

رضوي هزينه معاينه فني خودروها را 11 هزار تومان عنوان كرد و افزود: از 5/2 ميليون خودرويي كه بايد به مراكز معاينه فني مراجعه كنند فقط 20 درصد خودروها مراجعه و برگه معاينه فني اخذ كرده‌اند و ساير خودروها همچنان بدون برگه معاينه فني در حال تردد در شهر هستند كه هم به خود آسيب مي‌رسانند و هم به حقوق ديگران.

مديرعامل ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي تهران در زمينه برخورد با متخلفان نيز گفت: بر اساس قانون، تردد خودروهاي فاقد معاينه فني ممنوع است و پليس مي‌تواند در مورد آنان اعمال قانون كند. از سوي ديگر بر اساس بانك اطلاعات خودروها، خودروهايي كه نياز به معاينه فني در بازه زماني قانوني دارند، اطلاعات آنان به پليس ارائه شده و از طريق پيامك به صاحبان خودروها اعلام مي‌شود تا به مراكز معاينه فني مراجعه كنند، همچنين با ورود خودروها به مراكز معاينه فني، عكس خودرو به همراه پلاك آن ثبت و به برگه معاينه فني الصاق مي‌شود تا مشخص شود خودرو به مراكز مجاز معاينه فني مراجعه كرده تا با اين اقدام جلوي تخلف مراكز غيرمجاز و جاعل برگه معاينه فني گرفته شود.

مراكز معاينه فني موتورسيكلت بدون مشتري

رضوي همچنين تأكيد كرد: از آنجايي كه 25 درصد از معضل آلودگي هوا توسط موتورسيكلت توليد مي‌شود و حدود 4 ميليون موتورسيكلت هم در شهر تهران در حال تردد هستند، متأسفانه حدود 200 تا 300 دستگاه موتورسيكلت فقط براي معاينه فني مراجعه كرده‌اند و عملاً خطوط مكانيزه معاينه فني موتورسيكلت تعطيل هستند.

وي با گلايه از اينكه قوانين به صورت جامع نبوده و موتورسيكلت‌ها از معاينه فني فرار مي‌كنند، گفت: با توجه به استفاده بالا از موتورسيكلت، قوانين صاحب اين وسيله نقليه را مجاب به مراجعه به مراكز معاينه فني نمي‌كند و اگر در زمان نقل و انتقال يا تعويض پلاك ملي اعمال قانون شده و داشتن برگه معاينه فني اجباري مي‌شد، بخشي از مشكلات و معضلات آلودگي هوا كاسته شده و كمكي به پاكي هوا صورت مي‌گرفت. وي در پايان گفت: 31 درصد از موارد رد معاينه فني مربوط به آلايندگي خودروها و 7 درصد هم مربوط به نقص ترمز است كه مي‌توان با بازديد و تعمير سيستم سوخت خودروها اين نواقص را برطرف كرد. آنچه مسلم است آن است كه بايد زمان معاينه فني خودروها را كاهش داد و با اعمال قوانين بازدارنده و فرهنگ‌سازي، انجام معاينه فني را به صورت عادت براي رانندگان درآورد تا بخشي از آلودگي هوا كاسته شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار