کد خبر: 516567
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
شكايت ايران از هاليوود
محمد مصطفي‌نژاد
 بر اين اساس، گفته مي‌شود كه «ايزابل كوتان پير» وكيل فرانسوي كه به دفاع از حقوق فلسطينيان شهرت دارد، پيگيري قضايي و بين‌المللي پرونده شكايت ايران از هاليوود را بر عهده خواهد داشت. كوتان پير يك‌شنبه شب وارد تهران شد تا تلاش ايران براي جلوگيري از روند رو به جلوي ساخت فيلم‌هاي توهين‌آميز هاليوود عليه ايران را به ثمر بنشاند اما آيا يك اقدام تدافعي با رنگ و بوي حقوقي نتيجه خواهد داد؟ 

شكوه و گلايه و در نهايت سكوت، پاسخ خنثاي ايران در قبال فيلم‌هاي ضد ايراني بوده كه طي سال‌هاي اخير از سوي هاليوود ساخته شده است، اما اين بار اين طور به نظر مي‌رسد كه «آرگو» صبر و شكيبايي را نه تنها از مسئولان ايران، بلكه از مردم ايران نيز سلب كرده باشد، ساخت فيلمي متقابل در پاسخ به تحريف واقعيات تاريخ و توهين به مردم ايران اولين واكنش به آرگوي اسكاري هاليوود بود؛ پاسخي كه شايد در حد همان گفتار باقي بماند اما به تازگي خبر مي‌رسد كه وكيلي فرانسوي پيگير شكايت ايران از هاليوود در مراجع قضايي بين‌الملل خواهد بود. ايزابل كوتان پير، فعالي ضد‌صهيونيست است كه مجله A Contre nuit را هدايت مي‌كند و در روزگاري كه روژه گارودي تحت فشارهاي زياد بود، از او با جديت دفاع كرده است. اقدام جسورانه اين وكيل بين‌الملل فرانسوي به دفاع از حق ايران در مراجع بين‌المللي قضايي، حمايت انجمن اسلامي دانشجويان كشور و نيز انتشار بيانيه‌اي حمايت‌آميز را در پي داشت . 

در اين بيانيه كه به زبان انگليسي نيز منتشر شده است، دفتر عضو اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان مستقل خطاب به «ناوي پيلاي» كميسارياي عالي شوراي حقوق بشر نسبت به شدت گرفتن روند توليد فيلم‌هاي ضد ايراني هاليوودي در سه دهه اخير و نيز تلاش اسكار براي تغيير ذهنيت مخاطبان جهاني با انتخاب فيلم‌هاي ضد ايراني انتقاد كرده و اين اقدام را متناقض با اولين سطور منشور ملل متحد، بند(۳) از ماده‌ ۱ آن، كنوانسيون حفاظت از ميراث فرهنگي معنوي و بسياري از اسناد بين‌المللي ديگر دانسته است. دفتر عضو اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان مستقل در پايان بيانيه خود از كميسارياي عالي شوراي حقوق بشر خواسته است كه به پروپاگانداي هاليوود خاتمه داده و اعتراض رسمي مردم ايران را به آنان اعلام دارد. 

در كنار تمام واكنش‌هاي لفظي و عملي كه تا كنون در قبال ساخت فيلم‌هاي ضدايراني صورت گرفته، اين نخستين بار است كه حقوق ايران در قبال سياسي‌كاري‌هاي هاليوود از دالاني رسمي، قضايي و بين‌المللي پيگيري مي‌شود، هر چند هنوز به طور قطع درباره نتيجه بخش بودن يا نبودن اين شكايت نمي‌توان نظري داد. سينما براي هاليوود ابزاري فرهنگي - سياسي و بدون مرز است كه تا كنون در انفعال سينماي ايران به دستاوردهاي قابل توجه فرهنگي براي غرب انجاميده است. اكنون مشخص نيست كه چه نهاد يا سازماني هزينه‌هاي استخدام اين وكيل فرانسوي و نيز هزينه‌هاي هنگفت گشايش پرونده در دادگاه‌هاي بين‌المللي را تأمين خواهد كرد. آنچه كه مشخص است، اين است كه وكيل و نماينده حقوقي ايران در مراجع بين‌المللي قضايي در مقابله با لابي‌هاي پشت پرده فيلم‌هاي ضدايراني هاليوود راه دشوار و ناهمواري را پيش رو خواهد داشت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار