
مدیرامور اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه ها ومرکزاسناد آستان قدس رضوی، از نمایه سازی ۲۲۰ هزار برگ از اسناد تشکیلات اداری آستان قدس رضوی از عصر صفویه تا قاجار و همچنین ۱۵هزارعکس تاریخی و قدیمی خبرداد.
ابوالفضل حسن آبادی اظهار داشت: مراکزاسنادی وآرشیوی کشور به عنوان متولیان اصلی نگهداری و سازماندهی اسناد موظف هستند با اطلاع رسانی مناسب امکان دسترس پذیری به اطلاعات اسناد تاریخی را به طرق مختلف برای پژوهشگران ومحققان فراهم نمایند ونمایه سازی ازمهم ترین شیوه های معرفی اطلاعات اسناد ارزشمند نفیس تاریخی درحال حاضر محسوب می شود.
وی گفت: در پروژه «نمایه سازی» ، برای موضوعات مختلف دراسناد تاریخی یک Key word (کلید واژه) اختصاص داده می شود وسپس تمامی مدارک واطلاعات مربوط به آن موضوع تحت همان عنوان یا اصطلاح طبقه بندی می شود .
حسن آبادی با اعلام این که مرکز اسناد آستان قدس رضوی تاکنون ۲۲۰ هزار برگ اسناد مربوط به تشکیلات اداری خود از عصرصفویه تا دوره قاجار را نمایه سازی کرده است افزود: این اسناد نفیس اطلاعات منحصر به فردی در مورد تشکیلات اداری آستان قدس رضوی در دوره های گذشته را به محققان ارائه می کند و از آنجا که به لحاظ نوع نوشتار رایج در آن زمان و استفاده از سیاق نوشتاری و عددی عملا برای بسیاری از پژوهشگران ناخوانا و غیر قابل استفاده بود ، خوانا کردن و نمایه سازی آنها در اولویت اصلی آستان قدس رضوی قرارگرفت.
وی افزود: دراین راستا تاکنون علاوه برنمایه سازی۲۲۰ هزار برگ اسناد مکتوب مربوط به تشکیلات اداری آستان قدس از صفویه تا قاجار ، حدود ۱۵ هزارقطعه عکس قدیمی و تاریخی از دوره قاجارتاکنون با موضوعات اماکن متبرکه حرم رضوی دردوره قاجار، ساخت و تعویض ضریح حرم امام رضا(ع)، کاشی کاریهای صحن های حرم مطهر، مسجد گوهرشاد، رواق های حرم رضوی، علما و روحانیون، رجال وشخصیت ها، خیابان ها و اماکن مختلف شهرمشهد، کتابخانه آستان قدس، ساخت وسازهای اطراف حرم مطهر درطرح توسعه حریم حرم و...نمایه سازی شده است.