ماجراي حجاب بازيگران زن در جشنوارههاي بينالمللي مسئلهاي است كه در ماههاي اخير به دفعات مورد بحث و بررسي قرار گرفته و توجههاي بسياري را به خود جلب كرده است.
اين در حالي است كه حجاب بازيگران زن در جشنوارههاي فيلم داخلي هم تعريف چنداني ندارد و حضور زنان بازيگر در غالب جشنوارههاي فيلم همراه با پوششها و آرايشهاي نامناسب است. اين نامناسبي پوشش و آرايش تا به اندازهاي است كه تلويزيون از پخش افتتاحيه و اختتاميه جشنوارههاي فيلم معذور ميشود. نظارت بر حضور در جشنوارههاي فيلم، مسئله حجاب و روابط در توليدات سينمايي از جمله مواردي بود كه در اظهارات روز گذشته مينو اصلاني، مسئول سازمان بسيج جامعه زنان كشور مورد توجه قرار گرفته است.
از سوي ديگر نحوه روابط ميان شخصيتها در فيلمهاي سينمايي به اندازهاي بيپرده و به دور از اخلاق شده است كه انگار برخي از كارگردانان سينماي ما از كشور ديگري آمدهاند و از ارزشهاي شرعي و عرفي جامعه ما هيچ اطلاعي ندارند. اين بيبند و باري تا به آنجا رسيده است كه اين روزها اگر فيلمي اكران شود و در آن اشارهاي به روابط نامشروع و خيانت نشده باشد، بايد طي مراسمي به تقدير از آن پرداخت!
در اين خصوص مينو اصلاني با اعلام خبر رصد توليدات سينمايي توسط سازمان بسيج به منظور ارزيابي جايگاه حجاب و عفاف در كانون خانواده گفت: متأسفانه حجاب و عفاف در هنرهاي تصويري اين روزها مغفول ماندهاست از همينرو بسيج بانوان براي معرفي الگوهاي شايسته در اين حوزه مفهوم عفاف را در رشتههاي مختلف تصويري به خصوص در عرصه سينما به نقد ميكشد.
در پي افزايش حضور بازيگران با پوششهاي نامتعارف در جشنوارههاي داخلي و خارجي، اعتراضات نسبت به ترويج اين امر ناپسند گسترش يافت و بسياري اين رفتار خانمهاي بازيگر را مورد انتقاد قرار دادند. اين اعتراضات تا به آنجايي پيش رفت كه سعيد رجبي فروتن، سخنگوي سازمان سينمايي از تشكيل كميتهاي انتظامي براي نظارت بر رفتار بازيگران و نوع پوشش آنان بخصوص در سفرهاي خارجي خبر داد.
بر اين اساس قرار شد كه با بازيگراني كه پوشش و رفتار نابهنجار در جشنوارههاي خارجي دارند، مطابق با اساسنامه برخورد شود. البته از آن زمان به بعد ما شاهد هستيم كه بازيگران خانمي كه در جشنوارههاي فيلم خارجي حضور پيدا ميكنند از پوشش و حجابي مطابق با آموزههاي فرهنگي و ديني ما استفاده ميكنند. اما در كنار پوشش و رفتار نامناسب بازيگران ايراني در جشنوارههاي خارجي، اين مشكل در جشنوارههاي فيلم داخلي هم وجود دارد. فقط كافي است گذرتان به جشنوارههاي سينمايي و هنري بيفتد تا در ازدحام بازيگران، با پوششها و آرايشهايي روبهرو شويد كه نمونههاي غربي را در نظرتان تداعي كند.
در اين ميان خانمهاي بازيگري كه در تلويزيون و سيما نقش دختران چادري و با حجاب را بازي ميكنند، با چنان پوششي وارد محافل هنري ميشوند كه چشم هر بينندهاي را به خود جلب ميكنند. با توجه به اين مسائل چقدر خوب است كه مسئولان در كنار توجه به پوشش و رفتار بازيگران در جشنوارههاي خارجي، پوشش و رفتارشان را هم در جشنوارههاي داخلي كنترل كنند.