کد خبر: 496252
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰
عبدالحسين پاك‌نژاد
بعد از اينكه در ژانويه ۲۰۱۲ در ماراتني تقريباً شش ساعته رافائل نادال را شكست داد و به عنوان قهرماني اوپن استراليا دست يافت حكومتش به وسيله فدرر و اندي موراي تهديد شد اما در مسابقات تور ATP لندن كه با حضور هشت تا از بهترين‌هاي جهان برگزار مي‌شود هر دو را شكست داد و حالا به عنوان نيروي غالب خود را براي رقابت‌هاي فصل ۲۰۱۳ آماده مي‌كند.
فدرر مرد شماره دوي جهان از سال ۲۰۰۹ كه اين مسابقات به لندن منتقل شد تقريباً اصلاً شكست نخورده بود و دنبال سومين‌ قهرماني‌اش در نزديكي رودخانه تيمز (Thames) بود. در حالي كه اكثريت ۱۷ هزار تماشاچي حاضر در ورزشگاه حامي استاد سوييسي بودند او هر دو ست را با برتري آغاز كرد اما هر دو بار برتري نهايي با «نوله» بود آن هم در حالي كه ست اول را صفر- ۳ و ست دوم را ۳- ۵ عقب افتاده بود. او در ۲ ساعت و ۱۴ دقيقه برنده اين ميدان لقب گرفت در شرايطي كه به خاطر آسيب‌ديدگي آرنج و خونريزي مجبور به كمك گرفتن از پزشك شد. 
جوكوويچ كه دو مسابقه آخر خود را به دارنده ۱۷ قهرماني در گرنداسلم‌ها باخته بود، با اين پيروزي آمارش مقابل فدرر را به ۱۲ برد و ۱۶ باخت رساند؛ رقابتي كه از سال ۲۰۰۶ ميان اين دو آغاز شده است. 

جوكوويچ بعد از اين پيروزي گفت:«قبلاً هم بازي‌هاي هجومي او را تجربه كرده‌ام، واقعاً تلاش مي‌كند كه قدرت خود را به حريف تحميل كند. من هم مطمئن بودم اوضاع را به نفع خودم تغيير مي‌دهم اما بايد سخت مي‌جنگيدم. همين هم شد و يك بار ديگر وقتي كه ضرورت پيش آمد بهترين بازي خود را ارائه كردم. من توانستم ضربات او را به زمين برگردانم، منفعل بودم و چند متر پشت خط پاياني ضربه مي‌زدم، اين يكي از اهداف من بود و مي‌دانستم با اين شيوه بهتر از او عمل مي‌كنم.» 

جوكوويچ گفت بيماري سخت پدرش الهام بخش او در كسب اين پيروزي دشوار بوده است. سرديان جوكوويچ معمولاً در ورزشگاه حاضر مي‌شد و به پسرش كمك مي‌كرد اما اين بار نبود. هرچند نوله كه پنج بار قهرمان گرنداسلم‌ها شده حضور او را حس مي‌كرد: «دو سال خيلي سخت اما موفق را پشت سر گذاشتم. نمي‌دانستم مي‌توانم سال موفق ۲۰۱۱ را تكرار كنم يا نه. بيرون زمين هم فكرم مشغول بود اما اينكه پدرم هم مشغول مبارزه خودش بود به من قدرت بيشتري داد و مي‌خواستم براي او هم كه شده قهرمان شوم.» 

اين اولين قهرماني او در اين رقابت‌ها بعد از سال ۲۰۰۸ در شانگهاي بود و با توجه به اينكه هر پنج بازي خود در مرحله گروهي و نيمه نهايي و فينال را برده ۷۶/۱ ميليون دلار جايزه نقدي دريافت مي‌كند. براي فدرر ۳۱ ساله كه امسال هفتمين قهرماني‌اش در ويمبلدون را جشن گرفت و براي مدتي عنوان شماره يك جهان را از جوكوويچ گرفت و ركورد پيت سمپراس در ۲۸۶ هفته صدرنشيني در رنكينگ جهاني بهترين‌ها را شكست، ناراحت كننده بود اما او تاسف نمي‌خورد: «شما بايد در هر ست از خط پايان بگذريد تا بتوانيد برنده باشيد و حريف من امروز از اين نظر بهتر عمل كرد. بازي فوق‌العاده‌ مهيجي بود و در برابر اين هواداران پرشور، لذت‌بخش. فكر مي‌كنم فصل بسيار خوبي را پشت سر گذاشتم.»
فدرر فصل را با ۷۱ پيروزي و رسيدن به ۱۰ فينال به پايان رساند اما جوكوويچ از فصل درخشان ۲۰۱۱ كه از چهار گرنداسلم سه تا را برد، بهتر بود چون با اين پيروزي مقابل فدرر تعداد بردهاي خود در مسابقات امسال را به ۷۵ رساند. فدرر در ۱۱ بار حضور در اين مسابقات شش بار به عنوان قهرماني رسيده و به دنبال بهبود ركورد خود بود.
اين چهارمين بار در تاريخ ۴۳ ساله برگزاري تورنمنت پايان سال است كه نفر اول و دوم رنكينگ جهاني در فينال رودرروي يكديگر قرار مي‌گيرند. 

آفت بازي‌هاي دفاعي 

در سال‌هاي اخير بازيكناني كه شيوه‌هاي دفاعي را انتخاب مي‌كنند برابر فدرر نتايج بهتري مي‌گيرند و او مي‌خواهد سرعت بازي‌ها بيشتر شود يا حداقل اينكه زمين مسابقات به نحوي طراحي شود كه به هجومي‌ترشدن تنيس كمك كند. فدرر بعد از باخت به جوكوويچ توانايي او در بازگرداندن ضربات و همچنين حفظ توپ در بازي را ستود و اين همان ويژگي است كه دو حريف قدرتمند ديگر فدرر يعني نادال و موراي به خوبي از آن بهره مي‌برند. فدرر مي‌گويد بازي هجومي هميشه به آنچه استحقاقش را دارد، نمي‌رسد حتي در هاردكورت‌ها. چون كندتر از آن چيزي است كه بايد باشد: «راه‌حل آساني وجود دارد، بايد زمين‌هاي سريع‌تري ساخت و بعد دفاع كردن مشكل مي‌شود. بازي هجومي مهم‌تر است. فقط در اين نوع زمين‌هاي كند است كه شما مي‌توانيد اين طور دفاع كنيد و اين كاري است كه همه ما در حال حاضر انجام مي‌دهيم. هيچ كس نمي‌خواهد ۱۵ ضربه عالي بزند و در نهايت با يك اشتباه امتياز به حريف داده شود. بازي در زمين‌هاي سريع‌تر باعث مي‌شود بازيكنان مختلف شيوه‌هاي متنوع بازي را تجربه كنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار