کد خبر: 487794
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۰

به گزارش «جوان»، كريس لورنس خبرنگار حوزه پنتاگون در شبكه تلويزيوني سي ان ان در گزارشي كه روز شنبه منتشر شد، گفت:«ايالات متحده اين واقعيت را اشاعه مي‌داد كه بيش از ۳۰ كشور در اين رزمايش شركت دارند، ولي سي ان ان تا كنون دريافته كه دو سوم اين كشورها مايل نيستند شركت شان را ( در رزمايش) علني كنند و فقط حدود شش كشور در عمل كشتي‌هاي خودشان را به اين رزمايش خواهند فرستاد.»
سي ان ان نتيجه مي‌گيرد:« اين وضع نشان مي‌دهد كه در هرگونه سناريوي واقعي يا كشمكش با ايران، اين ارتش امريكا است كه سنگيني جنگ را به دوش خواهد كشيد.» 

پيش از اين دريادار ميلر، فرمانده ناوگان پنجم امريكا در خليج فارس با اشاره به حضور گسترده متحدين امريكا در اين رزمايش گفته بود كه مشاركت عظيم كشورها در اين رزمايش نشانگر آن است كه تمايل گسترده و مشتركي ميان كشورها براي تضمين امنيت خطوط دريايي منطقه وجود دارد. وي رزمايش مين‌روبي‌در خليج فارس را بزرگ‌ترين رزمايش دانست كه بر مين‌هاي منطقه متمركز است و گفت: ما آماده‌ايم تا تضمين حاصل كنيم كه در منطقه ثبات وجود دارد. ما متوجه شديم كه يكي از تهديداتي كه احتمالاً براي ما وجود دارد، تهديد مين‌ها است. ما شاهد آن بوديم كه در تاريخ اين امر غيرقابل تصور نبوده است و بنابراين در بعد بين‌المللي مهم است كه ما مي‌توانيم اين مين‌ها را از سطح آب پاكسازي كنيم. 

امريكا محتاط است
سي ان ان در گزارش خود هيچ اشاره‌اي به اين نكرده كه كدام كشورها در اين رزمايش شركت دارند، ولي پيش از اين نام كشورهايي مانند ژاپن، استراليا، انگليس و فرانسه در فهرست كشورهايي بودند كه مقام‌هاي امريكايي مي‌گويند در رزمايش شركت دارند؛ رزمايشي كه كليدي‌ترين هدف آن تمرين مين‌روبي در خليج فارس و باز كردن تنگه هرمز در صورت مسدود شدن آن از سوي ايران اعلام شده است. سروان گرگ رائلسون از ناوگان پنجم نيروي دريايي امريكا مستقر در بحرين پيش از اين اعلام كرده بود كه اين رزمايش مهم‌ترين تمريني است كه در نوع خود تا به حال با حضور امريكا برگزار شده و بيش از ۳۰ كشور در آن شركت دارند، ولي موضوع قابل توجه در رزمايش جاري كه تا اوايل هفته بعد ادامه خواهد داشت اين است كه به منابع نظامي امريكا توصيه شده كه از هرگونه اقدامي كه تحريك‌كننده رويارويي با ايران باشد اجتناب كنند. دريادار «تد كارتر» در گفت و گو با سي ان ان گفته است:« هر اقدامي مي‌تواند باعث واكنش‌هاي نامناسب شود و ما بايد نسبت به اين آگاهي داشته باشيم.» گرگ رالسون فرمانده نظامي امريكا در ناوگان پنجم امريكا در بحرين نيز دوشنبه قبل گفته بود: «اين (رزمايش) در پاسخ به هيچ تهديد يا وضعيت خاصي انجام نمي‌شود.» دريادار ميلر، فرمانده ناوگان پنجم امريكا در خليج فارس هم همين ديدگاه را ابراز كرده است. وي گفته است:« اين رزمايش هدفش مين‌ها و تلاش بين‌المللي براي پاكسازي آنها است.» سي‌ان‌ان در تفسير اين اظهار نظر مقام‌هاي امريكايي امريكايي نوشت: «ارتش امريكا سعي دارد نوعي توازن بين حفاظت از ترانزيت آزاد آبراه (هرمز) و اجتناب از كشمكش ناخواسته با ايران ايجاد كند.» يك منبع مطلع در تهران با اشاره همين نگراني امريكايي‌ها از رويارويي ناخواسته با ايران در جريان رزمايش گفت:« امريكايي‌ها سپتامبر سال قبل كه تلفن قرمز را به ايران پيشنهاد كردند هدف شان همين بود. آنها مي‌خواستند حضور نظامي خودشان را در خليج فارس افزايش بدهند، ولي احتمال رويارويي تصادفي با ايران را با استفاده از اين خط ارتباطي، كم كنند.» 

جزئيات جديد رزمايش
سي ان ان ديروز در ادامه گزارش خود از روي عرشه ناو آيزنهاور به جزئيات بيشتري از اين رزمايش اشاره كرد، از جمله اينكه خدمه اين ناو هواپيما‌بر به دوربين‌هاي كوچك تصوير‌برداري مجهز شده‌اند تا هرگونه حادثه احتمالي را در آن ضبط كنند. در اين رزمايش، تعداد زيادي تكنيك رزمي از طرف كشتي‌هاي سطحي، هواپيما‌هاي جنگنده و زير دريايي به اجرا در آمد از جمله اينكه تيم‌هاي عملياتي براي مين زدايي در داخل آب غوطه ور شدند. در اين رزمايش، همچنين زيردريايي‌هاي بدون سرنشين به آزمايش گذاشته شدند. مقام‌هاي امريكاي مي‌گويند كه در هر هفته به طور متوسط ۵۰۰ كشتي حمل نفت و گاز طبيعي از تنگه هرمز عبور مي‌كنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار