کد خبر: 486877
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۶:۱۱
در نشست خبري رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي عنوان شد
به گزارش «جوان»، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشور در ابتداي سخنانش ضمن محكوم كردن پديده شوم اخير كه به جريحه دار شدن احساسات مسلمانان سرتاسر جهان انجاميد، اقدامات يك‌طرفه كانادا در حمايت از صهيونيست و خشنودي اين كشور از ساخت فيلم توهين آميز اخير را دليل اصلي انصراف اين سازمان از شركت در اجلاس «ديجيتالي كردن منابع» كانادا عنوان و خاطر نشان كرد كه سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشور براي همراهي با مسلمانان و آزادانديشان سرتاسر جهان در نشست ISSN كشور پرتغال شركت نخواهد كرد. همچنين به گفته صلاحي، سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشور در واكنشي ديگر به اقدام توهين آميز اخير عليه مسلمانان از امروز – سه‌شنبه – فراخواني را در سايت كتابخانه ملي منتشر و طي آن از مردم سرتاسر جهان خواهد خواست كه آثار خود در وصف پيامبر صلح و رحمت(ص) را تا ۲۸ آبان ماه به آدرس سايت اين سازمان ارسال كنند كه در پايان به آثار برتر جوايزي تعلق خواهد گرفت.
از ديگر بخش‌هاي مهم صحبت‌هاي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشور به خبر ثبت ملي اسناد شهداي انقلاب اسلامي و اسناد شهداي دفاع مقدس در كميته ملي حافظه جهاني يونسكو و نيز ثبت ملي دو اثر معنوي فيلم مستند «جان مرجان» و «مجموعه نوارهاي كاست اذان مرحوم مؤذن‌زاده‌اردبيلي» اختصاص داشت. به گفته صلاحي اسناد شهداي انقلاب و نيز اسناد شهداي دفاع مقدس به زودي با همكاري بنياد شهيد و امور ايثارگران و حضور احتمالي شخص رئيس‌جمهور رونمايي مي‌شود. وي همچنين درباره دو اثر ثبت شده از صدا و سيما نيز گفت: فيلم مستند «جان مرجان» باعث تصويب قانون حمايت از مرجان‌هاي خليج پارس و نيز الزام كشورهاي حاشيه اين خليج ايراني به حفاظت از اين موجودات دريايي شد و از سوي ديگر يونسكو براي توجيه ساير كشورها به حفاظت از مرجان‌هاي دريايي از اين مستند ايراني بهره برد. وي در بخشي ديگر از صحبت‌هايش از ثبت جهاني مشتركات فرهنگي ايران با كشورهايي چون افغانستان، هند، گرجستان و تركيه خبر داد و در نخستين گام از ثبت مشترك كليات سعدي با افغانستان پرده برداشت؛ اثري كه در آرشيو ملي افغانستان ثبت ملي شده است اما اين امر از نظر رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به معناي مالكيت اين كتاب براي افغانستان نيست بلكه قرار است دو كشور طي توافقات انجام شده در جهت ثبت جهاني مشترك كليات سعدي در يونسكو گام بردارند.
اعلام فراخوان دريافت و ثبت ملي و جهاني اسناد و كتب و عكس‌هاي اشخاص و مجموعه‌هاي شخصي از ديگر اخبار اعلام شده در نشست خبري روز گذشته بود كه صلاحي در اين خصوص گفت: وهابيت و بهائيت با تمام تلاش خود به دنبال جمع‌آوري آثار شيعه در منطقه هستند تا دسترسي پژوهشگران و محققان به اين منابع را محدود كنند و از اين حيث تلاش براي جمع‌آوري آثار مختلف به كمك كشورهاي منطقه و بخش خصوصي و كتابخانه‌هاي ملي گامي در جهت صيانت از اين مواريث است.
بر اين اساس و به گفته صلاحي هر شخص يا مجموعه‌اي شخصي كه علاقه‌مند به ثبت ملي يا جهاني اسناد و كتب و تصاوير مهم شخصي خود باشد مي‌تواند اثر خود را تا ۱۵ مهر به دبيرخانه سازمان اسناد و كتابخانه ملي ارسال كند، ضمن آنكه اين آثار پس از ثبت هرگز با تغيير مكان مواجه نشده و مالكيتشان نيز به هيچ وجه تغيير نخواهد كرد.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار