کد خبر: 474395
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۱ - ۰۰:۱۰
رئيس‌جمهور دستورات خاص درباره پيشنهادات وزراي اقتصادي دولت صادر كرد
امريكا دو روز قبل از آغاز تحريم‌ها چين و سنگاپور را هم مستثني كرد
 دلار و سكه شايد آخرين سنگر هايي باشند كه جناب گراني آنها را فتح كرده باشد. دلار، نفت و طلا سه مقوله‌اي هستند كه به نوعي به يكديگر وابسته و اثرگذارند. نفت ارزان تر شده و در مقابلش دلار امريكا در بازار‌هاي جهاني تقويت شده است.

بهاي طلا نيز در بازارهاي جهاني كمي صعود كرده است. همه اين عوامل در كنار مسائل سياسي باعث شده تا دلار و سكه در بازار داخلي گران تر شوند. 

به گزارش «جوان»، افزايش نرخ غير رسمي دلار براي توليد كننده، صادر كننده و حتي مردم عادي نيز مهم است؛ براي توليد به لحاظ خريد مواد اوليه، براي صادرات به خاطر نرخ بازگشت سرمايه و سود و براي مردم به عنوان مصرف كننده برخي از كالاها كه به واردات و مواد اوليه خارجي وابسته‌اند، براي همين بانك مركزي و دولت چندين ماه است كه با تمام قدرت سعي دارند نرخ رسمي را ثابت نگه داشته و بازار غير‌رسمي را نيز از نوسانات بيش از حد دور كنند، اما بازار دو نرخي دلار سبب شده تا برخي از اين بازار به خوبي استفاده كرده و آب را گل آلود كنند، ضمن اينكه بايد قبول كرد دو نرخي بودن دلار زمينه ساز ايجاد رانت و فساد در بدنه اقتصادي كشور است. 

جلسه ويژه ارزي با احمدي‌نژاد
صعود نرخ دلار آنقدر مهم بوده كه چهار عضو اقتصادي كابينه دهم چهارشنبه گذشته در جلسه‌اي مفصل براي تمام سناريوهاي تحريمي جديد غرب عليه كشورمان برنامه تدوين كردند و آنها را در اختيار رئيس‌جمهور گذاشتند. گفته مي‌شود احمدي‌نژاد هم دستورات خاصي در اين باره صادر كرده است. 

به گزارش مهر، در اين ميان، چهار عضو كابينه دولت دهم شامل سيد شمس الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي، محمود بهمني رئيس كل بانك مركزي، مهدي غضنفري وزير صنعت، معدن و تجارت و رستم قاسمي وزير نفت چهارشنبه صبح زود حدود ۶ تا ۷ صبح به بانك مركزي رفتند و جلسه ويژه‌اي براي مقابله با تحريم‌هاي جديد غرب برگزار كردند. 

چهار عضو كابينه پس از پايان جلسه ويژه در بانك مركزي، دسته جمعي به جلسه چهارشنبه دولت رفتند و تمام سناريوهاي مقابله با تحريم‌هاي جديد غرب را براي رئيس‌جمهور شرح دادند.
سيد شمس الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي در اين باره گفته است: در روزهاي اخير جلسات اختصاصي با برخي مسئولان و وزراي مرتبط، رئيس كل بانك مركزي و با رئيس‌جمهور برگزار كرديم و مستقل از آن هم جلساتي برگزار شد. در اين جلسات برنامه‌هاي آينده آنها را پيش بيني كرديم و متناسب با آن وارد عمل شديم. 

وي در پاسخ به سؤالي درباره وضع نوسان ارز در بازار كشور گفت: وضع نوسان ارز را تقريباً يك سال است كه به صورت جدي داريم اما آن چيزي كه بسيار آزاردهنده بود، برنامه ريزي‌هاي اقتصادي كشور چه در بخش دولتي و چه در بخش غيردولتي است كه به فضاي بازار وصل شده و در بسياري از موارد فضاي رواني بر آن حاكم بوده است. 

وي گفت: با پشتوانه‌اي كه درخصوص درآمدهاي ارزي داشتيم و بازبيني در آن به گونه‌اي تلاش كرديم كه با برنامه‌ريزي مواد را تأمين و توليد كشور را از وابستگي و اثرپذيري از اين نوسان ارز دور كنيم. 

سخنگوي اقتصادي دولت با طرح اين پرسش كه آيا طي چند روز گذشته درآمدها و ذخاير ارزي ما كاهش يا تقاضاي ارز ما افزايش يافته است، گفت: در ميدان عمل چنين اتفاقي نيفتاده و طبيعي است كه با يكسري كارهاي رواني مي‌توانند به آن بازار رواني دامن بزنند. وي گفت: برنامه‌هاي تحريم اقتصادي چند بخش دارد، يك بخش عمليات واقعي است كه نقل و انتقال پول را دشوار مي‌كند، احساس مي‌كنم كه بخش عمده‌اي از فشار آنان (غرب ) در اين زمينه تخليه شده ولي آن چيزي كه از آن دست‌بردار نيستند بخش رواني بازار است. 

سكه و ارز نخريد
رئيس كل بانك مركزي نيز با اشاره به تأثير‌ات مسائل سياسي روي بازار سكه و ارز گفت: نبايد اجازه دهيم كه اينگونه مسائل روي قيمت‌ها در بازار داخلي تأثير بگذارد و قيمت‌ها در زمان كوتاهي با افزايش شديد مواجه شود، ضمن اينكه كساني كه وارد سرمايه‌گذاري در اين بازارها مي‌شوند، قطعاً زماني كه قيمت‌ها واقعي شود، با زيان روبه‌رو مي‌شوند. 

وي‌ با تأكيد بر ريسك پذيري بالادر بازار ادامه داد: ممكن است نوسانات باعث افزايش قيمت سكه در برخي از روزها شود، اما اين افزايش مقطعي است. 

بهمني عنوان كرد: سرمايه گذاري به صورت بلند‌مدت و حتي ميان مدت روي سكه، طلا و ارز يك كشور خارجي همواره با ريسك همراه است. كساني كه وارد سرمايه گذاري در بازارهايي مانند سكه و ارز مي‌شوند، قطعاً زماني كه قيمت‌ها واقعي شود، با زيان روبه‌رو مي‌شوند. 

رئيس كل بانك مركزي همچنين با بيان اينكه قطعاً مسائل سياسي بر ارز تاثير دارد، تصريح كرد: ما نمي‌خواهيم نرخ رسمي ارز را بالا ببريم و بگوييم با نرخ آزاد يكي شده، بلكه سعي ما اين است كه نرخ دلار بازار را به سمت خود بكشيم. 

وي در گفت‌وگو با ايسنا در مورد نرخ ارز گفته است: ما نمي‌خواهيم نرخ رسمي دلار را بالا ببريم و بگوييم اين نرخ با نرخ آزاد دلار يكي شده، اين كاري ندارد اما تمام سعي ما اين است كه بازار را به سمت خود بكشيم و اين را هم در دستور كار خود داريم. 

دلايل كاهش اونس جهاني طلا و افزايش نرخ دلار در بازار
رئيس اتحاديه طلا و جواهر نيز با بيان اينكه كاهش اونس جهاني طلا نشأت گرفته از اعلام كاهش نرخ بيكاري در امريكا و بالا رفتن ارزش دلار است، گفت:افزايش نرخ دلار امريكا در بازار به خاطر محدوديت‌هاي ارزي و افزايش تقاضاست. 

محمد كشتي‌آراي در گفت‌وگو با فارس گفت: دو دليل بالا رفتن ارزش دلار و كاهش نرخ بيكاري دليل اصلي نزول قيمت طلا در بازارهاي جهاني است. 

به گفته وي، طي ۱۰ روز گذشته قيمت طلا در بازارهاي جهاني حدود ۶۰ دلار كاهش يافته است. رئيس اتحاديه طلا با بيان اينكه با توجه به كاهش قيمت طلا در بازارهاي جهاني بايد قيمت انواع سكه نيز كاهش مي‌يافت، تأكيد كرد: قيمت طلا و سكه در بازار داخلي برعكس بازار جهاني طلا عمل كرده است به طوري كه در طول يك هفته حدود ۵۰ هزار تومان قيمت سكه بهار آزادي تقويت شده است. 

وي افزود: بالا رفتن نرخ دلار امريكا در بازار غير‌رسمي اين روزها تنها دليل افزايش قيمت سكه در بازار داخلي است. 

وي با بيان اينكه قيمت اونس جهاني طلا به خيلي از مسائل و پارامترها به خصوص بحران‌هاي آني بستگي دارد، گفت:افزايش نرخ دلار امريكا در بازار غيررسمي به دليل محدوديت‌هاي ارزي، افزايش تقاضا به خاطر افزايش مسافرت‌ها و فعل و انفعالات رخ داده و رواج‌ كارهاي تجاري است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار