فضه ميرباقري | به گزارش «جوان»، اين نمايش با حضور ۶۰بازيگر در نقشهاي اصلي و فرعي روي صحنه رفته است. در اين نمايش عطيه غبيشاوي در نقش شبيه حضرت زينب(س)، سيد محمد اطهريزاده در نقش شبيه امام حسين(ع) و مهدي قاسمي در نقش شبيه امام سجاد(ع) در كنار فرزاد حاتميان، علي برنجيان، سيد مجيد عسگري، محمد مهدي قاهري، محمد كارآزاد، فرهاد نوبخت، محمد حسين سلطاني، حسن شيرخاني، فرشته صالحي، مصطفي خراشادي، مهدي ابوفاضلي و عسل احمدي ايفاي نقش ميكنند. برخي هنرمندان دوبلاژ همچون شهاب ايلكا و فاطمه مزيناني هم در اين نمايش روي صحنه ميروند.
«سيد سعيد صدرزاده» در كنار تحصيلات آكادميك در رشته تاريخ و كارگرداني، داراي تحصيلات حوزوي نيز هست كه تركيب و تلفيق اين دانشها به نگارش و اجراي نمايش مذكور منجر شده است.
صدرزاده در گفتوگو با خبرنگار «جوان» درخصوص حال و هواي اين تئاتر ميگويد: «اين نمايشنامه به لحاظ دراماتيك فضايي متنوع دارد و قصه آن با افت و خيزهاي فراوان روايت ميشود. در اين نمايش حدود ۶۰ شخصيت اصلي و فرعي حضور دارند كه برخي از آنها تاكنون در آثار نمايشي مشابه حضور نداشتهاند و مخاطب براي اولين بار با آنها در اين نمايش مواجه ميشود.»
كارگردان نمايش زينب سلامالله عليها درخصوص حال و هواي قصه نيز ميگويد: «پرده اول اين نمايشنامه با ورود اسراي كربلا به شهر شام آغاز ميشود.
يزيد زمينهسازي فراواني كرده تا اسراي كربلا خارجي و دشمن جلوه داده شوند و مردم نيز با سنگ از آنها استقبال ميكنند. نمايش از اين نقطه آغاز ميشود و در ادامه با رجوع به گذشته حوادث منجر به شكلگيري واقعه كربلا و افرادي كه در شكلگيري اين واقعه دست داشتند و نيز به مباحث سياسي دربار بني اميه مورد توجه قرار گرفته ميشود.
در پرده دوم به كاخ يزيد ميرويم و جلسه يزيد با اسراي كربلا بازسازي ميشود. در اين پرده سياستها و توطئههاي بنياميه براي تحريف واقعه عاشورا توسط حضرت زينب(س) نقش برآب ميشود. پرده سوم نيز واقعه خرابه شام و مراتب عرفاني حضرت زينب(س) را بازسازي ميكند و در نهايت نمايش با رحلت حضرت رقيه(س) نمايش پايان مييابد.»
صدر زاده درخصوص انگيزه خود از به روي صحنه بردن اين نمايش ميگويد:« يكي از مشكلات جامعه ما اين است كه اغلب مردم اطلاعات ديني و تاريخي جامع و كاملي ندارند و در اغلب موارد علاقه آنها نسبت به اهل بيت، از روي شناخت نيست. «دوست داشتن» و «شناخت» اهل بيت تفاوت زيادي با هم دارد و اين «شناخت» است كه نجات دهنده است و اگر نسبت به اهل بيت شناخت ايجاد شود، معناي مصيبت كربلا متبلور ميشود و اين داغ برجسته تر ميگردد.»
واكنشهاي مخاطبان
اغلب مخاطباني كه به تماشاي نمايش زينب سلام الله عليها ميآيند، در پايان اين نمايش با چشماني گريان سالن را ترك ميكنند. پرده پاياني نمايش كه به حضور كاروان اسراي كربلا در خرابه شام اختصاص دارد، بسيار حزن انگيز است و با بازي خوب هنرمند خردسال «عسل احمدي» در نقش حضرت رقيه (س) آه از نهاد مخاطبان برآورده و گريه و زاري آنها فضاي سالن را پُر ميكند.
اين موضوعي است كه صدر زاده درخصوص آن ميگويد:« واقعه كربلا تنها واقعه غم انگيز تاريخ بشر نيست و پس از اين واقعه هم فجايعي اتفاق افتاده است اما آنچه سبب ماندگار شدن واقعه كربلا شده، موضوعي است كه در اين نمايش به آن پرداخته ميشود.
در اين نمايش تلاش ميشود تا درخصوص افراد حاضر در اين واقعه و نيز گروههاي مقصر در آن، شناختي در مخاطب شكل بگيرد و همين شناخت است كه در پايان نمايش فضاي اين اثر را به شدت حزن انگيز ميكند و اندوهي در مخاطب پديد ميآورد كه سبب اشك و گريه او ميشود و اين همان اندوهي است كه بعد از گذشت ۱۳۳۳ سال از واقعه كربلا هنوز در دل ما شيعيان زنده است.»
نمايش زينب سلام الله عليها با مشاوره مذهبي حجتالاسلام سيد احمد محيالدين ميرمرشدي روي صحنه ميرود و اجراي آن تا چهارم بهمن ماه ادامه خواهد داشت.