
غروب روز چهارشنبه چند سارق آثار تاريخي در حوالي روستاي سورک توسط ماموران نيروي انتظامي پاسگاه ندوشن دستگير شدند و به محض اطلاع، کارشناس معاونت ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، يگان حفاظت اين اداره کل به محل اعزام شدند.
ذات الله نيکزاد افزود :با عمليات مشترک نيروي انتظامي و يگان حفاظت اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، دزدان پيش از خارج شدن از منطقه در جايي دور از جاده اصلي دستگير شدند.
نيک زاد تصریح کرد: با هشياري علاقهمندان به آثار باستاني و اقدام به موقع نيروي انتظامي ۴ سارق به همراه آثار سرقتشده که جزء نفيسترين آثار دوره صفويه محسوب ميشود، توقيف شدند.
اين مقام مسوول به ارزش کتيبه سردر رباط خرگوشي اشاره کرد و گفت: کتيبه مذکور به خط عليرضا عباسي، خطاط مشهور زمان شاه عباس صفوي است. اين کتيبه به تاريخ ۱۰۲۳ هجري قمري نوشته شده و شامل ۱۵قطعه سنگ سبزرنگ به عرض ۶۰ سانتي متر و طول ۸ متر است که در سه جبهه درگاه ورودي کاروانسرا نصب شده است.
گفتني است، رباط خرگوشي در شهرستان اردكان بخش عقدا در بيابان خرگوشي بر کناره شرقي و جنوبي باتلاق گاوخوني، مابين ورزنه اصفهان و ندوشن يزد واقع شده است. اين رباط به طول و عرض ۸۰×۸۰ متر با حياطي بزرگ در ميان، شامل غرفهها و صفههايي در پيرامون و فضاي شترخان در پشت است.
شايان ذكر است رباط خرگوشي به شماره ۲۲۳۶ در سال ۱۳۷۷ و كتيبه آن به شماره ۲۹ در سال۱۳۸۷ در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.