کد خبر: 433510
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۲۰:۴۳
این بار از لندن با کارگردانی اسراییل کلید خورد


زنگ‌های تأخیر در افتتاح نهایی نیروگاه بوشهر یعنی اتصال آن به شبکه برق سراسری یک بار دیگر به صدا در آمد ولی این بار سناریوپرداز آن روس‌‌ها نیستند، بلکه ظاهرا سناریوپردازی آنها در لندن کلید خورده و کارگردانی آن را اسرائیلی‌ها به دست گرفته‌اند.
به گزارش «جوان»، روزنامه تلگراف چاپ لندن که اغلب اوقات اسناد محرمانه مرتبط با تل‌آویو را منتشر می‌کند، ادعا کرد به سندی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد روسیه از راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر در ایران نگران است.
روزنامه تلگراف می‌گوید از دستگاه‌های اطلاعاتی غرب گزارش‌هایی به دست آورده که براساس آنها دانشمندان روس حاضر در نیروگاه بوشهر به کرملین هشدار داده‌اند که این نیروگاه باید به خاطر مسائل امنیتی در زمانی که ایران تعیین کرده، یعنی بهمن ماه 1389 افتتاح نشود. دستگاه‌های اطلاعاتی غرب مدعی هستند که دانشمندان روس حاضر در بوشهر به کرملین هشدار داده‌اند که اگر ضرب‌‌الاجل تعیین شده ایران برای افتتاح نیروگاه بوشهر در زمستان امسال را قبول کند، ممکن است حادثه‌ای مشابه حادثه چرنوبیل روسیه اتفاق بیفتد.
در حادثه چرنوبیل در بیست و ششم آوریل 1986، تشعشع مواد رادیواکتیو این نیروگاه در اثر یک اشتباه فنی، هزاران نفر قربانی شدند.
این خبر درحالی منتشر شده که روزنامه امریکایی نیویورک‌تایمز هم به گزارشی که روزیکشنبه چاپ شده ادعا کرده است ویروس اینترنتی استاکس‌نت پروژه مشترک امریکا و اسرائیل برای خرابکاری در تأسیسات هسته ای ایران بوده است.
روزنامه تلگراف مدعی شده، دانشمندان روسی که در نیروگاه بوشهر مشغول به کار هستند، آنقدر از بی‌اعتنایی ایران به موضوع ایمنی هسته‌ای نیروگاه بوشهر نگران هستند که به طور مستقیم کرملین را تحت فشار قرار داده‌اند که فعال‌سازی این نیروگاه را لااقل تا پایان سال 2011 به تعویق بیندازد تا طی این مدت ارزیابی بهتری از آسیب‌های استاکس‌‌نت به رایانه‌های نیروگاه بوشهر به دست بیاورند.
روزنامه تلگراف مدعی شده که حتی یک نسخه از گزارش دانشمندان روس به کرملین را هم به دست آورده است، گزارشی که در آن تأکید شده، با‌وجود «تست‌های ساده و پایه» راه‌اندازی رآکتور بوشهر، تیم روس حاضر در نیروگاه گفته که نمی‌تواند «فعال شدن ایمن این رآکتور را تضمین نماید.»
سناریویی با کارگردانی تل‌آویو
گزارش تلگراف درباره هشدار دانشمندان روسی درباره ایمنی نیروگاه بوشهر در حالی منتشر شده که مسکو تاکنون چندین بار افتتاح نیروگاه بوشهر را به تعویق انداخته‌اند. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که بر خلاف گفته‌های کرملین، تعویق‌های مکرر در راه‌اندازی نیروگاه بوشهر بیشتر به خاطر مسائل سیاسی بوده است نه مشکلات فنی، هر چند مقام‌های روس هنوز درباره صحت یا نادرستی اسناد ادعایی روزنامه تلگراف موضعی نگرفته‌اند ولی ناظران سیاسی با اشاره به سوابق روس‌ها، چندان بعید نمی‌‌دانند که روس‌ها افتتاح نیروگاه بوشهر را باز هم به تعویق بیندازند، به‌خصوص که روس‌ها در تور هسته‌ای دو روزه‌ای که ایران ترتیب داده بود، شرکت نکردند.
موضوع مهم دیگری که ناظران مسائل خاورمیانه به آن اشاره می‌کنند، تلاش روسیه برای فعال شدن در روند مذاکرات صلح خاورمیانه است، مذاکراتی که ماه قبل به خاطر اصرار طرف اسرائیلی بر ادامه شهرک‌سازی‌ها معلق ماند و دولت اوباما نیز به‌طور غیررسمی تلاش‌هایش را برای پیش بردن مذاکرات تعلیق کرد. ناظران سیاسی می‌گویند چنین شرایطی فضا را برای نقش‌آفرینی روس‌ها در مذاکرات خاورمیانه مساعد کرده است، تا جایی که قرار است دیمیتری مدودف رئیس‌جمهور روسیه در رأس یک هیئت 500 نفره از جمله 300 تاجر به تل‌آویو سفر کند. هر چند این سفر که برای دیروز تدارک دیده شده بود، به تعویق افتاد ولی برخی معتقدند که کرملین سعی دارد ضمن تلاش برای گسترش نفوذ خود در فضای مذاکرات خاورمیانه، از برگ ایران برای متقاعد کردن طرف اسرائیلی برای نرمش بیشتر استفاده کند. وزارت امور خارجه روسیه طی هفته اخیر تأکید کرده که تل‌آویو باید شهرک‌سازی‌های خود را تعلیق کند و رژیم صهیونیستی هم سیگنال‌های مثبتی در این خصوص برای کرملین ارسال کرده است. برخی حدس می‌زنند شاید کرملین به دنبال این باشد که با ساز تعویق بوشهر، تعلیق شهرک‌سازی‌های تل‌آویو را کوک کند

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار