کد خبر: 404350
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۵
جدیدترین نظرسنجی مؤسسه امریکایی بروکینگز نشان داد
تازه‌ترین نظرسنجی مؤسسه امریکایی بروکینگز نشان می‌دهد که 77 درصد اعراب از تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته‌ای در خاورمیانه حمایت می‌کنند. به گزارش «جوان»، مؤسسه امریکایی بروکینگز به تازگی یک نظرسنجی درباره دیدگاه‌های جهان عرب درباره مسائل مختلف بین‌المللی انجام داده که نتایج آن نشان می‌دهد که 57 درصد اعراب معتقدند تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته‌ای و حتی دستیابی آن به سلاح هسته‌ای، برای خاورمیانه مثبت خواهد بود. این نظرسنجی که توسط تسبلی تلهامی، محقق مسائل جهان عرب در مؤسسه بروکینگز انجام شده در کشورهای مختلف حاوی نتایجی مختلف است ولی به طور میانگین از هر 10 شهروند عرب، شش نفر معتقدند که دستیابی ایران به توانایی هسته‌ای و حتی سلاح هسته‌ای برای خاورمیانه مثبت خواهد بود، این در حالی است که براساس نتایج همین نظرسنجی در سال 2009، فقط 29 درصد اعراب معتقد بوده‌اند که دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای مثبت و 46درصد نیز آن را منفی دانسته‌اند.
نکته جالب این نظرسنجی این است که 55 درصد اعراب معتقد هستند که ایران احتمالاً به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای و 35 درصد نیز معتقدند که ایران به دنبال استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است. با این وجود اعراب معتقدند حتی اگر ایران به دنبال سلاح هسته‌ای هم باشد، برای خاورمیانه مثبت خواهد بود.
در بخش دیگری از نظرسنجی بروکینگز از شهروندان عرب سؤال شده که نوعی فشار بین‌المللی برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای وجود دارد نظر شما چیست؟ در پاسخ به این پرسش 77 درصد گفته‌اند که ایران حق انجام فعالیت‌های هسته‌ای دارد و تنها 20 درصد گفته‌اند که باید ایران را مجبور کرد فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را متوقف کند.
جزئیات این نظرسنجی نشان می‌دهد که 82 درصد مصری‌ و معتقدند که حتی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای نیز بیش از آنکه برای خاورمیانه منفی باشد، حاوی نتایج مثبت خواهد است. نتایج پرسش در اردن (57 درصد)، لبنان (61 درصد)، مراکش (52 درصد) و امارات (32 درصد) است.
16 درصد نگاه خوشبیانه به اوباما
این نظرسنجی که در بین 3976 شهروند از شش کشور عرب انجام شده همچنین نشان‌دهنده تغییر قابل ملاحظه افکار عمومی جهان عرب نسبت به سال گذشته میلادی است. در سال 2009، 51 درصد کسانی که در شش کشور عربی از آنها نظرسنجی شده بود گفته بودند که نسبت به سیاست خاورمیانه‌ای اوباما نگاه خوشبیانه‌ای دارند ولی اکنون (2010) تنها 16 درصد اعراب نسبت به سیاست‌های خاورمیانه‌ای اوباما خوشبین هستند و 62 درصد از آن ناامید شده‌اند.
تحسین 12 درصدی احمدی‌نژاد
تسبلی تلهامی در بخشی از نظرسنجی خود در مؤسسه بروکینگز از شهروندان شش کشور عربی فوق پرسیده که کدام یک از رهبران جهان تحسین آنها را برمی‌انگیزد. فقط یک درصد اعراب اوباما را برگزیده‌اند، در حالی که 20 درصد اعراب رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه، 13 درصد هوگوچاوز، رئیس‌جمهور ونزوئلا، 12 درصد احمدی‌نژاد را برگزیده‌اند.
اسراییل، خطرناک‌ترین
از شهروندان عرب خواسته شده از کشوری که مشخصاً‌ معتقدند بزرگ‌ترین تهدید است نام ببرند. 88 درصد از اسراییل و 77 درصد نیز از امریکا به عنوان بزرگ‌ترین تهدید نام برده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار