کد خبر: 400064
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۲
دریادار نیل موریستتی که در سال دو هزارو هفت از ریاست کالج نظامی که نمایندگان شصت کشور جهان در ان به تحصیل مشغولند کناره گیری کرد و عهده دار سمت فرستاده چند سازمان دولتی انگلیس در زمینه مشکلات تغییرات اب و هوا و امنیت انرژی شد طی سفر اخیر خود به مسکو در گفتگو با آرتور بلینف تحلیلگر نیزاویسیمایا گازیه تا نظر خود را در مورد پیامدهای بسیار خطرناک روند گرمایش زمین بیان کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که هدف سفرش به مسکو چیست و روسیه تا چه حد به فعالیت وی علاقمند است؟ یاداور شده که برای نخستین بار به عنوان فرستاده وزارت خارجه، وزارت دفاع و وزارت انرژی انگلیس به روسیه سفر می کند و از نتایج گفتگوهایش با مقامات این کشور ازجمله وزرای امور خارجه، منابع طبیعی، اقتصاد و توسعه فوق العاده راضی است چون همه انها تمایل جدی خود را به ارزیابی مشترک تهدیدهای ناشی از تغییرات اب و هوایی مورد تاکید قرار داده اند و خوشبخنانه نظرات دو طرف در این زمینه کاملا مشابه است.

خبرنگار روزنامه با اشاره به این که تغییر دمای کره زمین مشکلات اشکاری برای بشریت ایجاد کرده این پرسش را مطرح کرده که این مشکلات چه ارتباطی با تهدید امنیت دارند و ایا تغییرات اب و هوایی خطر جنگ در پی دارند؟ به گفته کارشناس برجسته انگلیسی صحبت برسر امنیت به معنی عام ان است و خیلی عاقلانه است که تغییرات اب و هوایی را عاملی جدی برای افزایش مشکلات و تهدیدهای موجود بدانیم.

به عنوان نمونه باید به مشکل کمبود اب شیرین در جهان اشاره کرد که روز به روز پیچیده تر می شود.

اب شدن یخها موجب کاهش جریان رودخانه ها می شود و بالا امدن سطح اب دریاها مساحت خشکیها را کمتر می کند که این اتفاق برای کشورهای واقع در سطح دریا خیلی خطرناک است.

گرم شدن هوا موجب افزایش مصرف انرژی و تشدید مشکل انرژی می شود.

خلاصه این که فهرست تهدیدهای ناشی از گرمایش هوا را می توان همین طور ادامه داد.

در خصوص خطر جنگ هم باید گفت احتمال بروز مناقشه های نظامی بر سر منابع اب، انرژی و مواد خوراکی کاملا وجود دارد.

خبرنگار روزنامه از دریادار نیل موریستتی خواسته به عنوان یک نظامی از نقطه نظر نظامی مشکل گرم شدن دمای کره زمین را بررسی کند.

به گفته کارشناس انگلیسی ناوگان دریایی انگلیس این مشکل را از جهات مختلف بررسی می کند و ان را در تمامی تصمیمات خود در نظر می گیرد.

باید توجه داشت که تغییرات اب و هوایی برشرایط جهان از جمله مسیرهای تجاری تاثیرخواهد گذاشت.

در نظر گرفتن این تغییرات و توانایی کنارامدن با انها اهمیت زیادی دارد.

به عنوان مثال باید در نظر داشت که اب شدن یخهای قطب شمال احتمال کشتیرانی را در نقاطی که قبلا چنین امکانی وجود نداشت به وجود می اورد.

دومین مساله مهم دستیابی به تجهیزات مورد نیاز است.

همچنین باید برای کاهش پیامدهای منفی این روند تلاش کرد و میزان وابستگی نیروهای مسلح را به منابع انرژی کاهش داد چون کاهش انرژی مساله ای است که به وزارت دفاع هم بستگی دارد و به عنوان نمونه وزارت دفاع انگیس باید طرح کاهش مصرف سوخت را در افغانستان که نیروهایش در ان مستقر هستند پیاده کند.

ارتور بلینف در بخش دیگری با یاداوری این موضوع که در استانه کنفرانس اب و هوای کپنهاگ برخی کشورها روسیه را به درک نکردن خطرات تغییرات اب و هوایی متهم کرده اند نظر کارشناس انگلیسی را در این زمینه جویا شده است.

به گفته دریادار نیل موریستتی روسیه تغییرات اب و هوایی را درک می کند و انها را نتیجه فعالیت انسان می داند و در زمان تنظیم سیاست زیست محیطی و انرژی خود این مسائل را در نظر می گیرد.

علاوه بر این امکاناتی را که برای جلوگیری از این مشکلات وجود دارند درک می کند و بر استفاده از فناوری هایی تاکید دارد که کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را در جو موجب شوند.

خیرنگار روزنامه به این موضوع پرداخته که در این اواخر موارد تحریف یا مخفی نگهداشتن داده های مربوط به تغییرات اب و هوایی در جهان مشاهده می شود که از جمله انها می توان به جنجال مربوط به اغراق دانشگاه نیو اینگلند در مورد سرعت اب شدن یخهای هیمالیا اشاره کرد که موضوع اصلی بحث نشستهای اب و هوا در چین و هند بوده است.

به گفته کارشناس انگلیسی دو کمیسیون گزارشهای دانشگاه نیو اینگلند را بررسی و صحت انها را تایید کرده اند.

هیچ کس نتوانسته این گزارش را که تغییرات اب و هوایی واقعیتی هستند که حاصل عملکرد انسان است رد کند.

جر و بحث فقط برسر سرعت اب شدن یخها است ولی کل نتیجه گیریهای انجام شده در مورد این که در صورت به کار نگرفتن تدابیر لازم چنین چیزی دیر یا زود رخ می دهد رد نشده اند.

در صورت رخ دادن چنین فاجعه ای نیم میلیارد انسان اسیب خواهد دید.

باید در نظر داشت که تا سال دو هزارو پنجاه جمعیت جهان از شش میلیارد و هشتصد میلیون نفر فعلی به نه میلیارد نفر می رسد و باید تلاشهای جدی برای تامین شرایط زندگی عادی انها و تامین غذا فراهم شود.

طبق پیش بینیهای موجود در صورتی که دمای هوای زمین به جای دو درجه چهار درجه افزایش یابد تغییرات فاجعه امیزی رخ خواهد داد که تنها راه جلوگیری از انها تدابیر جمعی است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار