
مهندس "مسعود عتیقی" روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این مطلب افزود : تمام کسانی که فرصت روز هفتم خردادماه امسال را برای تعیین قبله از دست داده اند می توانند بار دیگر برای تعیین دقیق قبله در روز جمعه 25 تیرماه اقدام کنند .
وی خاطرنشان کرد: برای تعیین دقیق قبله می توان قبل از ساعت 13:57 دقیقه روز جمعه 25 تیر ماه شاخصی را به صورت عمودی در زمین قرار داد و برای افزایش دقت می توان از یک شاقول عمود به زمین استفاده کرد، سپس ساعت 13:57 دقیقه که منطبق با لحظه اذان ظهر در مکه مکرمه است ، امتداد سایه را با رنگ و یا روش های دیگر علامت گذاری کرد.
عتیقی گفت: خلاف جهت سایه به سمت خورشید جهت دقیق قبله را مشخص می کند.
وی در مورد اصول عملی این فعالیت توضیح داد: خورشید دو بار در سال یکی هفتم خرداد و بار دیگر 25 تیر ماه در حرکت به سمت انقلاب تابستانی و بازگشت به سمت استوای آسمان با عرض جغرافیای خانه خدا که 21 درجه و25 دقیقه و 24 ثانیه شمالی است، منطبق می شود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: بنابراین در لحظه اذان ظهر (ظهر شرعی به وقت مکه مکرمه) خورشید دقیقا بالای کعبه قرار دارد و خانه خدا هیچ گونه سایه ای نخواهد داشت.
عتیقی گفت: هر فردی که در این روز و در این ساعت خاص به سمت خورشید بایستند دقیقا به سمت قبله ایستاده است .
به گفته وی این روش علمی فرصتی برای تعیین دقیق قبله در مساجد، نمازخانه ها و منازل است.