
وزیر امور خارجه ترکیه بار دیگر با تاکید بر مواضع پیشین آنکارا در مورد حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به کاروان آزادی خواستار عذرخواهی و پرداخت غرامت از سوی این رژیم شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "احمد داود اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه در گفتگو با شبکه تلویزیونی TGRT بار دیگر حمله جنایتکارانه نظامیان رژیم صهیونیستی به کاروان کمک رسانی فعالان صلح به غزه را در روز 31 ماه می محکوم کرد.
وی تاکید کرد : ترکیه در قبال کشته شدن 9 نفر از شهروندان خود در ماجرای حمله نظامیان اسرائیلی به کشتی مرمره در آبهای بین المللی بی تفاوت نخواهد بود. داود اوغلو در ادامه اظهارات خود خاطرنشان کرد: اسرائیل هم باید بابت این اقدام خودسرانه عذرخواهی کند و هم غرامت بپردازد، در غیراین صورت اگر این کار را نکند، باید منتظر نتیجه تحقیقات توسط کمیسیونی بین المللی باشد.
وی روز گذشته نیز در گفتگو با روزنامه حریت چاپ ترکیه هشدار داده بود در صورتی که تل آویو شرایط آنکارا برای پایان یافتن اختلافات را نپذیرد، روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع خواهد کرد.
بر این اساس ترکیه مهلت 25 روزهای را به رژیم صهیونیستی داده تا به خاطر حمله به ناوگان آزادی غزه رسما عذرخواهی کند.
این در حالی است که "آویگدور لیبرمن" وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به خواست آنکارا برای معذرت خواهی رسمی صهیونیستها گفت : از ترکیه عذرخواهی نمی کنیم. وی در دفاع از جنایت نظامیان اسرائیلی، آن را اقدامی درست عنوان کرد.
رئیس جمهوری ترکیه نیز گفته است که اسرائیل به دلیل اقدامات غیر عقلانی خود و حمله به فعالان صلح در کشتی اعزامی به غزه خود را منزوی کرده است.
منابع دیپلماتیک ترکیه اعلام کردند: آنکارا تصمیم گرفته است تا پایان ماه جاری میلادی برای اتخاذ هرگونه گام جدید در روابطش با تل اویو منتظر بماند و به آن فرصت دهد که به خواستههای ترکیه در زمینه عذرخواهی، پرداخت غرامت یا تشکیل کمیته تحقیقاتی بین المللی، فرصت دهد.
همچنین ژنرال "ایلکر باشبوغ" رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه در مصاحبه با روزنامه حریت در سخنانی مقامات شمال عراق را متهم به آموزش اعضای حزب جدایی طلب کارگران کردستان (پ.ک.ک) کرد.
بنابراین گزارش سه سرباز ترک و 12 نیروی حزب کارگران کردستان(پ.ک.ک) ترکیه طی درگیریهای شدید میان ارتش این کشور و عناصر حزب کارگران در جنوب شرق ترکیه کشته شدند.