کد خبر: 393058
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۸۹ - ۲۱:۵۵
نتیجه حمایت امریکا و سکوت اعراب در برابر جنایت تل‌آویو

به دنبال حمایت امریکا و انگلیس از جنایات رژیم صهیونیستی در ناوگان آزادی و انفعال اعراب در برابر تل‌آویو، موساد مدعی شد فعالان ترکیه‌ای ناوگان آزادی را تحت تعقیب قرار می‌دهند.
شبکه دو تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: موساد تصمیم گرفته است اعضای سازمان ترکیه‌ای IHH که ناوگان آزادی را سازماندهی کرد، تحت پیگرد قرار دهد. براساس این گزارش جاسوسان موساد و شاباک، اقدام به جمع‌آوری اطلاعات گسترده از اعضای کاروان آزادی در خاک ترکیه خواهند کرد.
در همین حال نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درخواست کرد همراه با هفت تن از وزیران ارشد کابینه، اجازه داشته باشد در کمیته تحقیق متشکل از چند قاضی اسراییلی شهادت بدهند که حمله به ناوگان آزادی دفاع از اسراییل بوده است. بنیامین نتانیاهو تصریح کرد: خودش و وزیرانش هرگونه اطلاعات مورد نیاز را در اختیار این کمیته قرار خواهند داد.
این موضع‌گیری‌های طلبکارانه رژیم صهیونیستی در ماجرای حمله به ناوگان آزادی، حاصل حمایت بی‌چون و چرای امریکا و متحدانش از تل آویو و موضع انفعالی عرب‌ها در قبال جنایت‌های رژیم صهیونیستی است.
در همین زمینه تونی بلر فرستاده ویژه کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه به شبکه 10 تلویزیون انگلیس گفت: زمانی که بحث امنیت فرا می‌رسد، من صددرصد طرفدار اسراییل هستم. اسراییل حق دارد بداند که در غزه چه می‌گذرد. وی در اظهاراتی متناقض ادامه داد: هرگونه تحقیقاتی درخصوص حمله اسراییل به ناوگان آزادی باید کامل و بی‌طرف باشد و البته اسراییل حق دفاع از خود را دارد.
فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه امریکا نیز بدون اشاره به جنایت رژیم صهیونیستی علیه ناوگان آزادی و کشته شدن 20 نفر از فعالان صلح گفت: ما با اسراییل و کشورهای دیگر، ماهیت احتمالی سطح مشارکت بین‌المللی در این تحقیق را بررسی می‌کنیم.
وی ادامه داد: واشنگتن مایل به انجام تحقیقی سالم، معتبر و مشروح درباره این مسأله است.
اقدامات کم اثر در برابر یک جنایت
عبدالله گل، رئیس‌جمهوری ترکیه‌ که ریاست کنفرانس امنیتی تعامل و اعتمادسازی در آسیا را بر عهده داشت. در کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: همه رؤسای هیأت‌های شرکت کننده درخواست ترکیه برای تشکیل کمیته تحقیق مستقل برگرفته از سازمان ملل برای بررسی تجاوز اسراییل را تأیید کردند اما تل‌آویو آن را رد کرد.
وی ادامه داد: تصمیمات این کنفرانس باید با اجماع اتخاذ شود ولی اعتراض اسراییل به عنوان یک عضو این کنفرانس، موجب درج نشدن درخواست ترکیه در بیانیه پایانی شد.
رئیس‌جمهوری ترکیه گفت:‌همه 21 عضو دیگر با ترکیه ابراز همدردی کرده و این تجاوز را محکوم کردند. عبدالله گل ادامه داد: اسراییل تنها هیأتی بود که درج پیشنهاد محکومیت و تشکیل کمیته بین‌المللی تحقیق درباره جنایات این رژیم و عاری کردن خاورمیانه از سلاح هسته‌ای را رد کرد.
جان هولمز، نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه نیز از رژیم صهیونیستی خواست به محاصره غزه پایان دهد. وی در اظهاراتی انفعالی افزود: البته ما نمی‌توانیم اسراییل را به پایان دادن محاصره وادار کنیم مگر اینکه منافع آن را به تل‌آویو بفهمانیم. هولمز محاصره سه ساله غزه را موجب افزایش بحران در خاورمیانه دانست.
همچنین پارلمان عربی برای حفاظت از کاروان‌های امدادرسانی به غزه، کمیته‌ای تشکیل داده است. این مطلب را سعدالجمال،‌رئیس کمیته امور عربی مجلس مصر اعلام کرد. یک هیأت پارلمانی از مصر نیز برای ابراز همدردی با مردم غزه وارد این منطقه شد. این 12 نماینده عضو جماعت اخوان المسلمین هستند.
عمرو موسی، دبیر کل اتحادیه عرب نیز خواستار موضع‌گیری یکسان کشورهای اسلامی و عربی در قبال مسائل غزه شد. وی ادعا کرد اتحادیه عرب در شکستن محاصره غزه جدی است.
در حالی که عرب‌ها با سکوتی سنگین و اقداماتی دیرهنگام و کم اثر رژیم صهیونیستی را در مسأله ناوگان آزادی طلبکار کرده‌اند منابع بلند‌پایه مصری خبر دادند که قاهره تصمیم دارد ظرف چند روز آینده گذرگاه رفح در مرز مصر و غزه را ببندد. گذرگاه رفح پس از حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی پس از مدت‌ها باز شد. با این حال برخی منابع مصری که نخواستند نامشان فاش شود گفتند که پس از دیدار بایدن و مبارک و فشار امریکا بر مصر، مبارک گذرگاه رفح را دوباره خواهد بست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار