کد خبر: 209613
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۲۰:۰۸
ائتلاف بعثی پس از ناکامی در کنار زدن شیعیان، ‌حذف کردها را کلید زد
در چند ماه منتهی به برگزاری انتخابات جریان بعثی تمام تلاش خود را برای به حاشیه راندن شیعیان به کار بست اما با حضور گسترده مردم و اقبال بالای شیعیان در این انتخابات، اکنون نوبت به کردها رسیده و در این راستا، ‌معاون رئیس‌جمهور خواستار آن شده است تا یک شخصیت عربی سمت ریاست جمهوری این کشور را برعهده بگیرد.
طارق الهاشمی در مصاحبه دیروز خود با شبکه خبری الجزیره قطر گفت: عراق یک کشور عربی است و بر این اساس نیز باید در راس حکومت آن نیز یک شخصیت عربی قرار گیرد و این موضوع نتیجه توافق تمام عراقی‌ها است.
هاشمی در عین حال اشاره‌ای نکرد که آیا این با نظر کردهای عراق که هم اکنون تصدی پست ریاست جمهوری را در دست دارند، هماهنگی دارد یا خیر.
این در حالی است که جلال طالبانی پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی اعلام کرده بود که انتظار دارد پس از انتخابات سراسری نیز همچنان در سمت خود باقی بماند.
معاون رئیس‌جمهور عراق در ادامه سخنان خود افزود که این درخواست در راستای قرار دادن امور در مجرای اصلی خود است و برعهده گرفتن پست ریاست‌جمهوری توسط یک شخصیت عربی بخشی از رهایی و بازگشت عراق به آغوش جهان عرب است.
مشارکت 62 درصدی عراقی‌ها درانتخابات
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق دوشنبه‌ شب اعلام کرد که آمار مشارکت مردم در دومین انتخابات پارلمانی روز یکشنبه در عراق بیش از 62 درصد بود.
رئیس اداره انتخابات در کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در کنفرانس مطبوعاتی در بغداد اعلام کرد: میزان مشارکت به 62/4 درصد رسید.
حمدیه الحسینی، عضو شورای کمیسیونرها در کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در کنفرانس خبری اعلام کرد: بالاترین میزان مشارکت در استان‌های دهوک بوده که ‌٨٠ درصد بوده و بعد از آن استان اربیل با ‌٧٦ درصد و سلیمانیه با ‌٧٣ درصد بیشترین میزان مشارکت را داشته‌اند.
علاوی مدعی تقلب در انتخابات شد
ایاد علاوی، رئیس فهرست العراقیه نیز در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط نسبت به هرگونه تقلب در شمارش آرا هشدار داد.
وی گفت: مشکلاتی در جریان انتخابات به دلیل تدابیر کمیسیون عالی انتخابات‌بویژه در سوریه روی داد و بسیاری از عراقی‌ها در این کشور از دادن رای محروم شدند.
وی هم‌چنین به موارد مشابه در امارات و انگلیس اشاره کرد و افزود: هرگونه تقلب در شمارش آرا روند انتخابات را که با مشارکت اکثریت عراقی‌ها همراه بوده با شکست مواجه می‌کند. ما به همین دلیل از عملکرد کمیسیون عالی انتخابات انتقاد کرده و نسبت به ادامه این برخورد غیرمسؤولانه هشدار دادیم.
فرج الحیدری، رئیس کمیسیون عالی انتخابات عراق نیز در واکنش به اظهارات علاوی ضمن رد هرگونه ادعا نسبت به تقلب در شمارش آرا اظهار داشت: ‌ما از دکتر علاوی انتظار داشتیم تا از تلاش‌های پرسنل کمیسیون عالی انتخابات برای برگزاری انتخابات موفق تشکر کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار