کد خبر: 1366044
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۷
سازمان جهانی بهداشت: «قاتل خاموش» جان بیش از ۱۳۰۰ نفر را در اروپا گرفت سازمان جهانی بهداشت (WHO) با هشدار نسبت به پیامدهای مرگبار موج بی‌سابقه گرما در اروپا، اعلام کرد که «تنش گرمایی» به عنوان یک «قاتل خاموش» طی هفته گذشته جان بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ نفر را گرفته و علاوه بر تلفات انسانی، زیرساخت‌های انرژی، حمل‌ونقل، بهداشت و محیط‌زیست کشورهای اروپایی را با بحران کم‌سابقه‌ای مواجه کرده است.

جوان آنلاین: تدروس آدهانوم گبریسوس مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، دیروز یکشنبه با اشاره به افزایش دمای هوا در اروپا، تنش گرمایی را «قاتلی خاموش» توصیف کرد و گفت این پدیده در منازل، محیط‌های کاری و مدارس که برای مقابله با دماهای بسیار بالا طراحی نشده‌اند، قربانی می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، بر اساس این گزارش، اروپا همچنان سریع‌تر از سایر قاره‌های جهان در حال گرم شدن است و نرخ افزایش دما در این قاره حدود ۲ برابر میانگین جهانی برآورد می‌شود. در حال حاضر نیز حدود ۱۵۰ میلیون نفر در معرض گرمای شدید قرار دارند؛ بحرانی که به تعطیلی مدارس، افزایش مصرف برق و فشار بی‌سابقه بر شبکه‌های انرژی منجر شده است.

در همین حال، فرانسه که از ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) با این موج گرما مواجه شده، تاکنون حدود یک‌هزار مورد مرگ اضافی ثبت کرده است. مقام‌های بهداشتی این کشور اعلام کردند بیشتر قربانیان را سالمندان تشکیل می‌دهند و با تکمیل آمار مراکز نگهداری سالمندان و منازل، احتمال افزایش شمار جان‌باختگان وجود دارد.

این موج گرما علاوه بر تلفات انسانی، تولید برق را در برخی کشورها مختل کرده، به زیرساخت‌ها آسیب رسانده و نظام‌های بهداشتی و درمانی را تحت فشار شدید قرار داده است. روز یکشنبه، دما در اتریش، جمهوری چک، آلمان و لهستان رکوردهای جدیدی ثبت کرد و در برخی مناطق به ۴۰ درجه سانتی‌گراد رسید.

در آلمان، خدمات راه‌آهن در ایالت نوردراین-وستفالن کاهش یافت و فعالیت خطوط تراموا در شهر لایپزیگ نیز متوقف شد. در حالی که بسیاری از مردم برای در امان ماندن از گرما در خانه‌های خود پناه گرفتند. هم‌زمان، وقوع طوفان در شمال و مرکز فرانسه موجب قطع برق حدود ۳۶ هزار مشترک شد.

پیامدهای این شرایط جوی تنها به زیرساخت‌ها محدود نمانده است؛ کاهش سطح آب و افزایش دمای رودخانه‌های اروپا نیز بر فعالیت برخی تأسیسات صنعتی اثر گذاشته است. نیروگاه هسته‌ای «پاکش» مجارستان به دلیل افزایش دمای آب رود دانوب، که برای خنک‌سازی راکتورها مورد استفاده قرار می‌گیرد، بخشی از تولید خود را کاهش داد. در ایتالیا نیز کاهش دبی رود «پو» موجب پیشروی آب دریا تا ۱۸ کیلومتر در داخل خشکی شده و بخش کشاورزی و تالاب‌های این منطقه را با تهدید مواجه کرده است.

گرمای شدید همچنین موجب افزایش حوادث مرتبط با شنا و آب‌تنی شده است. گزارش‌ها حاکی است ده‌ها نفر در نقاط مختلف اروپا هنگام تلاش برای فرار از گرما در منابع آبی جان خود را از دست داده‌اند. در ایتالیا نیز عملیات جست‌وجو برای یافتن همسر وزیر خانواده این کشور که هنگام شنا در دریاچه «ویکو»، در فاصله ۷۰ کیلومتری پایتخت ناپدید شده، ادامه دارد.

در جمهوری چک نیز مقام‌های بهداشتی با هشدار نسبت به افزایش غلظت ازن تروپوسفری، از شهروندان خواستند از انجام فعالیت‌های بدنی در فضای باز خودداری کنند.

در همین حال، سازمان هواشناسی فرانسه اعلام کرد شدت گرما در بیشتر مناطق این کشور کاهش یافته، اما شمال‌شرق فرانسه همچنان تحت تأثیر این موج قرار دارد. پیش‌بینی‌ها نش
ان می‌دهد با حرکت سامانه گرمایی به سمت اروپای مرکزی و منطقه بالکان، کشورهای اروپای غربی طی روزهای آینده شاهد کاهش

نسبی دما خواهند بود.

استفانی ریست وزیر بهداشت فرانسه نیز هشدار داد که آثار این موج گرما حتی پس از کاهش دما نیز ممکن است تا ۱۰ روز ادامه یابد و پیامدهای آن برای شهروندان همچنان محسوس باشد.

در اسپانیا، نخستین موج گرما با وقوع مجموعه‌ای از آتش‌سوزی‌های جنگلی در نقاط مختلف این کشور همراه شده است.

از جمله مناطق آسیب‌دیده می‌توان به منطقه لا لیترا (La Litera) در شمال استان اوئسکا اشاره کرد که حدود ۴ هزار هکتار از اراضی آن در آتش سوخته است. همچنین منطقه ال بیئرسو (El Bierzo) در شمال‌شرق کشور و بخش‌هایی از استان ساراگوسا (Zaragoza) نیز تحت تأثیر این آتش‌سوزی‌ها قرار گرفته‌اند.

در استان اوئسکا، روز جمعه حدود ۲۰۰ نفر ناچار به ترک خانه‌های خود شدند. همچنین به ۱۶ هزار نفر دیگر توصیه شد به دلیل وقوع آتش‌سوزی در محدوده میان شهرهای تیانا (Tiana)، سانت فوست دِ کامپسنتییس (Sant Fost de Campsentelles)، مارتورییس (Martorelles ) و سانتا ماریا دِ مارتورییس (Martorelles y Santa Maria de Martorelles) در نزدیکی بارسلونا، در منازل خود بمانند.

این موج گرما رکوردهای بی‌سابقه‌ای را برای ماه ژوئن در مناطق مختلف اسپانیا بر جای گذاشت؛ به‌طوری‌که دمای هوا در شهر بیلبائو به ۴۳ درجه سانتی‌گراد و در بخش‌هایی

از استان جنوبی خائن به بیش از ۴۵ درجه سانتی‌گراد رسید.

کارشناسان هشدار می‌دهند که تکرار موج‌های گرمای شدید، که از پیامدهای مستقیم تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی به شمار می‌رود، به یکی از مهم‌ترین تهدیدهای سلامت عمومی در اروپا تبدیل شده است. به گفته آنان، این وضعیت ضرورت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های مقاوم در برابر گرما، توسعه سامانه‌های هشدار سریع و اجرای سیاست‌های مؤثر برای کاهش آثار تغییرات اقلیمی را بیش از هر زمان دیگری آشکار کرده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار