رهبر دموکرات های سنا در واکنش به اعلام آتش بس میان آمریکا و ایران اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا به شدت به دنبال راه فرار از هیاهوی مضحک خود است. جوان آنلاین: چاک شومر سه شنبه شب به وقت آمریکا در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: خوشحالم که ترامپ عقب نشینی کرد و به شدت به دنبال راه فراری از هیاهوی مضحک خود است.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه شنبه به وقت محلی ( ۷ آوریل ۲۰۲۶ برابر با ۱۸ فروردین ۱۴۰۵) در بیانیه ای در شبکه تروث سوشال پس از ۴۰ روز جنگ علیه ایران عقب نشینی کرد.
ترامپ اعلام کرد: «بر اساس گفتوگوها با شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان و فرمانده کل ارتش پاکستان، که طی آن از من خواستند نیروی مخرب در نظر گرفتهشده برای امشب علیه ایران را متوقف کنم، و مشروط به اینکه جمهوری اسلامی ایران با بازگشایی کامل، فوری و امن تنگه هرمز موافقت کند، من موافقت میکنم بمباران و حمله به ایران را به مدت دو هفته به حالت تعلیق درآورم. این یک آتشبس دوطرفه خواهد بود.»
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین در پیامی به نمایندگی از شورای عالی امنیت ملی درباره آتشبس شکل گرفته میان ایران و آمریکا نوشت: از برادر عزیز جناب شهباز شریف نخست وزیر محترم پاکستان و جناب فیلد مارشال عاصم منیر فرمانده محترم ارتش پاکستان به خاطر تلاش های خستگی ناپذیر ایشان برای خاتمه جنگ در منطقه تشکر و قدردانی می کنم.
عراقچی ادامه داد: در پاسخ به درخواست برادرانه نخست وزیر پاکستان مندرج در توییت ایشان، و با توجه به درخواست امریکا برای مذاکره در پیشنهادات ۱۵ بندی آن کشور، و اعلام رییس جمهور امریکا مبنی بر پذیرش کلیات پیشنهادات ۱۰ بندی ایران به عنوان مبنای مذاکره، بدینوسیله از طرف شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام می کنم:
۱. چنانچه حملات به جمهوری اسلامی ایران متوقف شود، نیروهای مسلح قدرتمند ما نیز حملات دفاعی خود را متوقف می کنند.
۲. به مدت دو هفته تردد امن در تنگه هرمز در هماهنگی با نیروهای مسلح ایران و با نظرداشت محدودیت های فنی موجود مقدور است.