کد خبر: 1344476
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶
تشدید بارش در ۶ استان/ افزایش ارتفاع موج از دریای خزر تا خلیج فارس سازمان هواشناسی نسبت به تشدید بارش در ۶ استان طی دو روز آینده و وزش باد و افزایش ارتفاع موج تا ۲.۵ متر در آب‌های شمال و جنوب کشور هشدار داد.

جوان آنلاین: سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ آورده است: بارش باران، در نواحی سردسیر بارش برف، وزش باد نسبتا شدید تا شدید موقتی و در مناطق کوهستانی همراه با کولاک برف و پدیده مه یکشنبه (۲۶ بهمن‌ماه) در مازندران، گلستان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی و ارتفاعات سمنان و  دوشنبه (۲۷ بهمن‌ماه) در نوار شرقی خراسان رضوی و شرق و شمال شرق خراسان جنوبی پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش ایسنا، از اثرات این مخاطره جوی می‌توان به اختلال در ناوگان حمل و نقل، لغزندگی محورهای مواصلاتی و احتمال انسداد گردنه‌های برف گیر و راه‌های روستایی به سبب بارش برف و ریزش و رانش کوه، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقتی، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی و احتمال اختلال در تامین حامل‌های انرژی از جمله برق و گاز اشاره کرد.

سازمان هواشناسی در این شرایط جوی نسبت به توصیه پرهیز از سفرهای غیر ضروری، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی، خودداری از فعالیت‌های طبیعت‌گردی، کوهنوردی، جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در محورهای مواصلاتی بین شهری و آمادگی شهرداری‌ها برای برف‌روبی معابر شهری در مناطق سردسیر توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ دریایی آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه ای بین ۲۶ تا ۳۲ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۸ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۸ متر در مناطق دور از از ساحل  یکشنبه (۲۶ بهمن‌ماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس و تنگه هرمز، دوشنبه (۲۷ بهمن‌ماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و سه‌شنبه (۲۸ بهمن‌ماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان در شرق تنگه هرمز و دریای عمان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددهای دریایی قایق های صیادی، شناورهای سبک و نیمه‌سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی دور از انتظار نیست.

منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توصیه‌های سازمان هواشناسی در این شرایط جوی است.

سازمان هواشناسی درباره وضعیت جوی آب‌های جنوب کشور هشدار زردرنگ نیز صادر کرده و آورده است: افزایش سرعت وزش باد بین ۲۲ تا ۲۸ نات و افزایش ارتفاع امواج دریا بین ۱.۵ تا ۲.۵ متر مناطق ساحلی و به‌ویژه مناطق دور از ساحل دوشنبه تا چهارشنبه (۲۷ تا ۲۹ بهمن‌ماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان سیستان و بلوچستان در دریای عمان پیش‌بینی می‌شود.

از اثرات این مخاطره جوی می‌توان به غرق شدن شناگران و غواصان پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تجاری و اختلال در فعالیت های فراساحلی و تردد کشتی‌های تجاری فراساحل می‌توان اشاره کرد.

سازمان هواشناسی نسبت به منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توصیه می‌کند.

به گزارش ایسنا در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار